Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 03 pro 2024 21:40. Sada je: 03 pro 2024 21:40.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 11 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Penkale i ostale pisalice
PostPostano: 29 ožu 2015 21:39 

Pošto su mi razne pisalice osnovni alat u poslu , otvorio sam temu o njima, a ujedno da vidim što i drugi koriste, pa slobodno postajte, što čudnije to bolje. :)
Za početak, počinjem sa....
Fisher Space pen, sa tankom pod pritiskom dušika od 50 PSI, pišu u vodi, vakuumu, bestežinskom stanju, pod bilo kojim kutem i po masnim površinama, na temperaturama od-35C do 250C, tinta u njima ne suši se 100 godina.Baza tinte je glikol, pisaća kuglica je izrađena od volframovog karbida.Za sve Fisherove kemijske važi bezuvjetna garancija.

Predmet zezancija na račun rastrošnosti i overinžinjeringa NASE, mada po jasnim tvrdnjama izumitelja niti vlada niti NASA nisu sudjelovali niti financirali projekt, već su provodili ispitivanja iste utrajanju dvije godine. Od 1968 godine korištena je na svim američkim svemirskim letovima, kasnije su je počeli koristiti i Sovjeti.

Kromirani model je originalni Fisherov dizajn penkale za astronaute AG-7 (Anti Gravity, broj sedam pošto se počela koristiti u misiji Apollo 7-pripremnoj misiji za lunarnu Apollo 11) sa izrekom koju najviše volim :)

Drugi model je klasičnog dizajna Bullet 400 sa kapom, u Titan nitrid (popularno tinit) finišu, od :cobra: i sa važnim datumom da ne bih zaboravil slučajno :D
slika

Zadnja izmjena: Lemi_O2; 29 ožu 2015 23:59; ukupno mijenjano 3 put/a.

Povratak na vrh

Naslov: Re: Penkale i ostale pisalice
PostPostano: 29 ožu 2015 21:58 
Moderator

Najdraže još od faxa, debljine 0.1 - 0.8, nekad se zvala Rotring XONOX
ima ih u više boja, jeftine i odlične
http://www.rotring.com/en/fineliner-pen ... 14734.html
ako je izgubiš ne tuguješ kao kad izgubiš ili ti ju ukradu ove astronautske

rusi su problem pisanja u bestežinskom stanju riješili običnom grafitnom olovkom, dok su ameri potrošili milijune na razvoj ove, tipično :D

slika

slika
slika
slika Modovi, akrilni stalci i 3D printanje

Povratak na vrh

PostPostano: 30 ožu 2015 16:34 

Lemi_O2 je napisao:
Predmet zezancija na račun rastrošnosti i overinžinjeringa NASE, mada po jasnim tvrdnjama izumitelja niti vlada niti NASA nisu sudjelovali niti financirali projekt, već su provodili ispitivanja iste utrajanju dvije godine. Od 1968 godine korištena je na svim američkim svemirskim letovima, kasnije su je počeli koristiti i Sovjeti.

Max_ZG je napisao:
rusi su problem pisanja u bestežinskom stanju riješili običnom grafitnom olovkom, dok su ameri potrošili milijune na razvoj ove, tipično :D

ajde Max_ZG nemoras bas sve teme komentirat ili barem procitaj sa razumjevanjem pa nesto pametno smisli.

Povratak na vrh

PostPostano: 30 ožu 2015 16:40 

Pisaljku koristim samo na papiru gdje su dvije kolone MI/VI.
Za sve ostalo je tipkovnica i printer.

Povratak na vrh

PostPostano: 30 ožu 2015 17:15 

mpix je napisao:

Zato budes u ovoj VI pa ne moras ni tad koristit :D treba nac neki lokal u kojem daju da se karta pa napravit neki mini turnir uz oblake pare

Poslano sa mog LG-D331 koristeći Tapatalk

Povratak na vrh

PostPostano: 30 ožu 2015 17:40 

Olovke u svemiru su jako loša ideja zbog grafitnog praha koji provodi elektricitet a guma sa gumica za brisanje je zapaljiva kao i drvo. Koristili su ih u pocetku i ameri i rusi ali jako kratko.
Inace imam fishera bullet verziju svaki dan sa sobom. Taman stane ispod pretinca za kovanice u novcanik, fenomenalna stvar jer je otvorena taman dosta velika za pisanje
slika
A danas se na iss-u koriste obicni markeri :)

Povratak na vrh

PostPostano: 30 ožu 2015 18:52 

Dentex je napisao:
mpix je napisao:

Zato budes u ovoj VI pa ne moras ni tad koristit :D treba nac neki lokal u kojem daju da se karta pa napravit neki mini turnir uz oblake pare

Paaa, u pricipu u svakom koji ima crveno-bijele karirane stolnjake i aluminijske pepeljare.
A da postoji aplikacija za smartphone za pisanje bele, ne bi koristio papir i olovku uopće.

Povratak na vrh

PostPostano: 30 ožu 2015 19:23 

mpix je napisao:
Dentex je napisao:
[quote="mpix"]Pisaljku koristim samo na papiru gdje su dvije kolone MI/VI.

Paaa, u pricipu u svakom koji ima crveno-bijele karirane stolnjake i aluminijske pepeljare.
A da postoji aplikacija za smartphone za pisanje bele, ne bi koristio papir i olovku uopće.[/quote]
Evo onda da i to izbacimo iz upotrebe https://play.google.com/store/apps/deta ... scoreboard

Imas ih jos par, pretrazi malo pa vidi koji ti najvise pase, meni je ipak drazi klasicni blok :)

Povratak na vrh

PostPostano: 30 ožu 2015 19:34 
Administrator

mpix je napisao:
A da postoji aplikacija za smartphone za pisanje bele, ne bi koristio papir i olovku uopće.

Salis se? Imam dva na mobu.

Povratak na vrh

PostPostano: 30 ožu 2015 23:27 

Nisam niti trazil jer sam još uvjek na Symbianu, ali ovo bi mogao biti razlog da ipak (nevoljko) uzmem neki smrtfon.

Povratak na vrh

[ 11 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: