| Autor |
Poruka |
|
Karo
|
Naslov: Re: Koji cartomizer / claromizer nabaviti ? Postano: 14 tra 2012 15:18 |
|
|
vesa0108 je napisao: Evo i tebi Karo  ,zato što si pažljivije pročitao njen post od mene  . Za kaznu....dve plavuse u "Dzevojka dana" 
|
 |
|
dobra
|
Naslov: Re: Koji cartomizer / claromizer nabaviti ? Postano: 16 tra 2012 10:40 |
|
|
|
Uh koliko podataka i pojedinosti ! Pravi ste frikovi svaka čast i hvala na pomoći !? Ja sam p o č e t n i ca u parenju koja se tek upoznaje sa svim pojmovima i dijelovima e cig. Napisat ću vam moj konkretan slučaj. Prvo: Imam 2 x titan 190 mAh (valjda 3,7 V) sa atomizerom i refilima. 8 sati sjedim za kompom i naizmjenično punim i parim. Ajd to je podnošljivo jer mi je utičnica u blizini. Ali punjenje refila me ubija. Koliko god bila pažljiva stalno se umastim sa tekućinom, prepunim pa to curi, stavim malo pa smrdi, vadi spužvicu pa stavljaj ...stalno se zaje..... s tim. Rješenje: CLEAROMIZER ! Napuniš 1 - 2 za cjeli dan, vidiš koliko još tekućine ima i bog te veseli! Bar ja tako pretpostavljam. Na sajtu e-cigareta ( gdje sam kupila titanke ) nude kartomizere ali sistem sa spužvicom i neprozirni pa mi to ne izgleda ništa bolje nego sa refilima. Ja hoću CLEAROMIZER da ih našarafim na titanke kad ih već imam. Da li bi tip CE2 bio dobar izbor ili neki drugi ? A za otpor neko tvrdi što manji to bolji a netko kaže da na malom otpori neće raditi sa ovim konkretnim baterijama.
Drugo: Kupila bi si jaču bateriju eGo ( 650 ili 1000 C ili T model) Passthrough (al da je imam i za van) sa HB ( ili totaywicked – jeftinije!?) sa odgovarajućim CLEAROM. CLEAR Vision eGo Transparent Clearomizer for 510/eGo (2.0/2.4/2.9ohm) sa HB mi izgleda super pa bi uzela njega. E šta sad dal uzeti za ovu bateriju cleaz sa 2.1 – 2.4 ili 2,5 – 2,9 ohma ?
Jesam dosadna al sam dobra. Pozdrav svim parnjacima !
|
|
 |
|
 |
|
Shaka Zuluf
|
Naslov: Re: Koji cartomizer / claromizer nabaviti ? Postano: 16 tra 2012 10:58 |
|
|
Pod HB verovatno misliš na HC, tj HealthCabin?  Manji otpor daje više "udara u grlo". Veći otpor - više arome. Pošto si se odlučila za Joyetech bateriju možda bi bolje bilo da uzmeš ove sa manjim otporom: te baterije rade na 3.3-3.5V pa ne mogu da izvuku puno od ___zera većeg otpora. Treba da imaš na umu da je pass baterija prilično veća(duža) od normalne baterije istog kapaciteta. Meni je npr pass od 1000mAh bio predugačak pa sam ga odmah prosledio dalje. Pass od 650mAh je dužine otprilike kao normalna 1000mAh baterija - verovatno bi ti to bila odgovarajuća mera.
_________________ Never underestimate the power of stupid people in large groups.
|
|
 |
|
 |
|
nibleri
|
Naslov: Re: Koji cartomizer / claromizer nabaviti ? Postano: 16 tra 2012 11:39 |
|
|
dobra je napisao: Uh koliko podataka i pojedinosti !
Rješenje: CLEAROMIZER ! Napuniš 1 - 2 za cjeli dan, vidiš koliko još tekućine ima i bog te veseli! Bar ja tako pretpostavljam. Na sajtu e-cigareta ( gdje sam kupila titanke ) nude kartomizere ali sistem sa spužvicom i neprozirni pa mi to ne izgleda ništa bolje nego sa refilima. Ja hoću CLEAROMIZER da ih našarafim na titanke kad ih već imam. Da li bi tip CE2 bio dobar izbor ili neki drugi ? A za otpor neko tvrdi što manji to bolji a netko kaže da na malom otpori neće raditi sa ovim konkretnim baterijama.
ovi sa spužvicom koje spominješ - echo ja koristim 3 mjeseca i veoma sam zadovoljna napuniš u jutro 20-30 kapi i to je to, bar kod mene trenutno koristim jedan već mjesec dana bez ikakvog čišćenja
_________________ od ove godine bez cigara
|
|
 |
|
 |
|
D@DO
|
Naslov: Re: Koji cartomizer / claromizer nabaviti ? Postano: 16 tra 2012 14:41 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 03 ožu 2011 19:03 Postovi: 683 Lokacija: Ispod Sljemena!
|
Problem je sa tvojim baterijama koje imaš, jer će na njima sve što nije istog promjera izgledati nakaradno. Ove CE2 clearomizere što spominješ sam koristio duže vrijeme i bio sam poprilicno zadovoljan s okusom koji daju. Ali sa njima ima hrpu problema jer je plastika dosta krhka, pa treba paziti i biti nježan prilikom korištenja. Dovoljno je malo udariti negdje i plastika pukne, te liquid pocne curiti. Kad sam koristio te CE2.. uvijek su morali stajati okomito sa MOD-om jer ako bi bili polegnuti, previše se grijač natopi liquidom i onda ili ne radi dobro ili to povuceš u usta što opet nije dobro. Jako se griju, a grijač je pri vrhu. Tako da hoće biti vruče i poneki put ne možeš niti staviti usne jer je prevruce. Obavezno bi trebalo imati neki nastavak (najbolje aluminijski ili keramički) koji ne dozvoljava prijenos topline.. tipa http://www.healthcabin.net/index.php?main_page=index&cPath=1107_1108Kao najbolji sistem za korištenje tih CE2 mi se pokazalo da stoje okomito, onda kad želiš koristiti okreneš na kratko za 180 stupnjeva naglavačke da malo bolje povuce liquid, vratiš za 180 i potegneš dim (pa ćak dva-tri), te onda opet isti postupak. A sve to zato jer ova špaga unutra ponekad dobro prenese liquid, a ponekad ne. Pa onda kuriš na suho i imaš okus zagorenosti bez arome. Kada to sve uzmeš u obzir.. možeš se sa njima služiti na zadovoljavajuci nacin, a cini mi se ovako po opisu i sa slike da su sada malo kvalitetnije napravljeni nego što su prije bili dok sam ih ja koristio. Nisu skupi, pa uzmi paket od 5 komada i probaj.
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Koji cartomizer / claromizer nabaviti ? Postano: 16 tra 2012 16:55 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
dobra je napisao: 8 sati sjedim za kompom i naizmjenično punim i parim. Ajd to je podnošljivo jer mi je utičnica u blizini. Ali punjenje refila me ubija. Koliko god bila pažljiva stalno se umastim sa tekućinom, prepunim pa to curi, stavim malo pa smrdi, vadi spužvicu pa stavljaj ...stalno se zaje..... s tim.
Dushu dalo za jeftini 510 passthrough koji se ne mice od kompa. Pogotovo ako ih jos ima na HG akciji po 3$. A ovo drugo se rjesava sa Lisovim sistemom dripanja kroz suplji refil.
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
dobra
|
Naslov: Re: Koji cartomizer / claromizer nabaviti ? Postano: 16 tra 2012 21:06 |
|
|
|
Ma nisam ja zapela za CE2 clearomizer može i neki drugi, bolji, samo da paše na moje titanke. Jel ima neko bolje clearomizer za dotične baterije koje sam preplatila pa mi ih je žao ne potrošiti ih najkvalitetnije ?!
|
|
 |
|
 |
|
D@DO
|
Naslov: Re: Koji cartomizer / claromizer nabaviti ? Postano: 16 tra 2012 22:31 |
|
 |
| Moderator |
 |
|
dobra je napisao: Ma nisam ja zapela za CE2 clearomizer može i neki drugi, bolji, samo da paše na moje titanke. Jel ima neko bolje clearomizer za dotične baterije koje sam preplatila pa mi ih je žao ne potrošiti ih najkvalitetnije ?! Ma samo ti deri po clearomizerima.. probaj sama jer buš tak najbolje došla do spoznaje, a ja sam ti samo dao natuknice na što trebaš pripaziti kako ne bi sama morala otkrivati kao što sam ja to morao. Mislim da ti je to za titanke dobro riješenje ako ne želiš svako malo kapati i ako želiš vidjeti koliko liquida je preostalo. No već s vremenom ćeš saznati koliko otprilike liquida trošiš po jedinici vremena.. tako da ti niti kartomizeri neće predstavljati problem što optički ne vidiš kako stoje stvari. Možda su kartomizeri čak i prikladniji za ono što si rekla, a to je da ih doma napuniš par komada i nosiš negdje sa sobom. Mislim da spužvica u kartomizerima ipak bolje cuva liquid od clearomizera, tj. postoji manja šansa da će ti iscuriti negdje u torbici.
|
 |
|
dobra
|
Naslov: Re: Koji cartomizer / claromizer nabaviti ? Postano: 16 tra 2012 23:15 |
|
|
|
Kinta, ajde mi objasni kakav je to Lisov sistem dripanja kroz suplji refil.
|
|
 |
|
 |
|
D@DO
|
Naslov: Re: Koji cartomizer / claromizer nabaviti ? Postano: 17 tra 2012 00:37 |
|
 |
| Moderator |
 |
|
dobra je napisao: Kinta, ajde mi objasni kakav je to Lisov sistem dripanja kroz suplji refil. Pročitaj moj gornji post u kojem ti je link na drip tipove i to je to o ćemu Kinta prica! Nema tu sistema i nauke. ili kupiš gotovi drip tip nastavak ili neki od svojih refila probušiš tako da više nema malu rupicu kroz koju uvlaciš, već veliku rupu kroz koju onda možeš direktno kapati liquid na grijač atomizera.  Na ovoj slici ti je vidljivo o ćemu govorim. No vidjevši tvoje postove od prije, mislim da tebi to neće biti dobro jer se svako malo (nakon par uvlačenja - cca. 5) mora iznova kapnuti par kapi i tako stalno.
|
 |