|
.
Sada je: 01 svi 2026 16:17. | Zadnji put si ovdje bio: 01 svi 2026 16:17. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
| Autor |
Poruka |
|
D-I-A-B-L-O
|
Naslov: Re: Fogger Postano: 03 lis 2013 17:39 |
|
Pridružen: 13 srp 2013 18:42 Postovi: 857 Lokacija: Edmonton, Alberta
|
|
Mene samo zanima zašto ti svi "designeri" koji su u biti ništa drugo doli falsifikatori, kada već kopiraju određeni proizvod, zašto ga pobogu ne kopiraju u potpunosti, barem taj mehanički dio. Ja sam od prijatelja dobio na posudbu Dream BT804, i na prvom punjenju sam zahvalio zdravom razumu koji me je spriječio da ga kupim. A bio sam vrlo vrlo blizu toga. Izuzev kompletnog čepljenja dimnjaka i rupe za driptip nema načina da se napuni a da ti barem malo ne iscuri, ili da ne zalije coil i ne zagrglja. Katastrofa. Za sada još nisam našao špagera kojim bih bio zadovoljan. Nisam imao Ithacu na testiranju, ali ovo definitivno nije att za koristiti i nositi a sobom svaki dan. Da ne spominjem koliko je ogroman, pogotovo u extended verziji.
|
 |
|
matija
|
Naslov: Re: Fogger Postano: 03 lis 2013 17:41 |
|
Pridružen: 10 svi 2013 15:54 Postovi: 357 Lokacija: Istrijan u Zagrebu
|
D-I-A-B-L-O je napisao: Za sada još nisam našao špagera kojim bih bio zadovoljan. Nisam imao Ithacu na testiranju, ali ovo definitivno nije att za koristiti i nositi a sobom svaki dan. Da ne spominjem koliko je ogroman, pogotovo u extended verziji. A Russian 91% (klon Kayfuna Lite)? Setup možeš napraviti žmirečki, aroma božanstvena.
 |
|
 |
|
D-I-A-B-L-O
|
Naslov: Re: Fogger Postano: 03 lis 2013 17:50 |
|
|
Nisam probao pa neznam, ali obzirom na cijenu bilo bi žalosno kad nebi bilo tako 
|
 |
|
matija
|
Naslov: Re: Fogger Postano: 03 lis 2013 17:57 |
|
Pridružen: 10 svi 2013 15:54 Postovi: 357 Lokacija: Istrijan u Zagrebu
|
D-I-A-B-L-O je napisao: Nisam probao pa neznam, ali obzirom na cijenu bilo bi žalosno kad nebi bilo tako  70 EUR, pa nije strašno za vrhunski špagomizer. Fogger v2 je pola tog iznosa, a sudeći po Valterovom strogom kriticizmu, ne vrijedi ni toliko 
 |
|
 |
|
Valter
|
Naslov: Re: Fogger Postano: 03 lis 2013 18:13 |
|
Pridružen: 01 vel 2013 12:48 Postovi: 1316 Lokacija: Velika Gorica
|
|
Razlog mog kriticizma nije u tome da to nikako ne radi ili radi jako loše. Razlog je u tome što za iste ili manje novce možeš kupiti nešto bolje. Barem prema mojem mišljenju.
Jedna od tih stvari je upravo i BT804SS. Taj atty se barem jednako teško sklapa kao i Fogger, ali košta upola jeftinije i može se modificirati da radi i bolje nego out-of-box. U stvari, da se lakše sklapa. Kako imam na stolu dovoljan broj attya koji rade kako treba, malo mi je ostao sa strane. Pun i radi. Ne grglja i ne curi. Sve je u tome kakav se setup napravi i kako se puni. U tome je jednako dobar kao i Fogger.
|
 |
|
Max_ZG
|
Naslov: Re: Fogger Postano: 03 lis 2013 18:58 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 23 svi 2013 20:01 Postovi: 4308 Lokacija: Zagreb, Šalata
|
Valter je napisao: Zadužio sam onog Foggera koji je gore na slikama, pažljivo rastavljenoga i složio svoj prvi setup.
Za slaganje setupa sam koristio mesh #500, Kanthal D 0.18 i 2mm flawor wick. Tekućina je RA od TEF-a.
Slaganje setupa nije toliko teško koliko zahtjeva alat koji je glupo koristiti kod attya ovog tipa i javljaju se sitniji problemi sa namještanjem žice. Naime, glupo postavljeni šarafi zahtijevaju špicange ili kakva druga precizna kliješta da se žica namota oko šarafa prije stezanja. prilikom stezanja, žica se pomakne te tako nategnule čitav mesh prema šarafu. Svejedno je loše da li se mesh iskrivi prema šarafu ili se žica prejako nategne kada se kroz mesh stavi igla. Isti problem je i sa druge strane, na drugom šarafu.
Kada se napokon zašarafi žica, ne smije se jako stegnuti, onako kako ja to radim jer će puknuti, valjda zbog sjajne završne obrade šarafa.
Kada je setup napokon bio na svom mjestu, odrezao sam višak mesha i višak špage te sve pošarafio. I to nije neki problem. Ali onda dolazi punjenje tekučine. Ona se puni kroz gornji šaraf. Ne postoji način da se stvar napuni kako bi to trebalo. Zatvaranje air controla kod ulijevanja nije dovoljno. Trebalo bi atty okrenuti naopačke i onda špricom nagurati tekučinu. No to je lagano nemoguće jer nakon naguravanja tekučine treba vratiti šaraf. Bez zatvorenog tanka kod ulijevanja, tekučina slogodno procuri pored wicka i kroz centralni pin. A to nije ništa novo. Jedino ovaj koji je to konstruirao nije znao ništa o tome. Designer.
I kada se to nekako ipak sastavi, ono što se dobije i nije toliko loše. OK aroma, OK TH, OK para. A da li bi moglo bolje? Svakako i to u svakom segmentu. Kada bi šarafi za šarafanje žice bili bolje postavljeni i malo iznad linije navoja da se to može rukom obaviti. Kada bi komora bila manja ili tank veći (bolje ne), pa da ostaje više wicka ili mesha izvan komore jer je ovako bolesno premalo. Kada bi tankanje bilo izvedeno odozdo ili nekim spretnijim rješenjem tako da se da natočiti tekućina a da se odmah ne potopi wick. Kada bi air control imao predkomoru za skupljanje kondenzata iz zraka. Kada bi te tri rupice bile barem malo tiše prilikom uvlačenja. Samo to za početak.
I to sve sam vidio i u onom videu na YouTube i kada sam napisao da očekujem V3. Nažalost, bio sam previše upravu. Sve moje zamjerke su se potvrdile.
Ithaka sa FT je jeftinija i daje puno bolje rezultate od Foggera. Out of Box. A mogu reći kako ju je i lakše složiti. Malo drugačije ali lakše. Svi se bez razloga boje NR-R-NR žice a to je najmanji problem za sastaviti. I onda se kupuju ovakva rješenja sa šarafima koja na kraju i nisu previše dobra.
Nije da ću stati ovdje, ali mislim da se ovo ne isplati niti modificirati. Mogu se neke stvari popraviti ali sve ne može.
Moja preporuka za zaobilaženje. Ako ste kupili, znam da vam se čini OK, ali kada ja znam da postoji bolje. Oni koji još čekaju, neka možda pričekaju V3 ili kupe nešto drugo. Ova kopija Taifuna GT je neuspješna. A slagao sam i tog Taifuna sa slike malo iznad. ---------------------------------------------------------------- Ajde da ja napišem nešto u obranu Foggera. Ključ cijele priče je debljina wicka koji zatvara rupe kroz koje dolazi tekučina. Nakon 6 složenih setupa i malo eksperimentiranja složio bi se s Spavletovim setupom od 3 x 2 mm wick i to jedan iznad drugog uredno složeno. Rupe na dovodu tekučine u grijač su tada optimalno popunjene i dovoljno tekučine dolazi do grijača a opet ne dozvoljavaju tekučini da poplavi komoru i curi na dovod zraka. Do sada mi Fogger niti jednom nije procurio niti grgljao. Wickove treba naravno prije stavljanja dimnjaka namočiti i namočene rezati točno uz metalni navoj, ako vire van stakleni cilindar neće dobro leći i bit će stisnuti previše i tekučina neće moći optimalno ulaziti u komoru grijača. Punjenje je po meni odlično, Foggera uopče ne morate skidati s moda da bi se napunio i jednostavno špricom ili bočicom s plastičnim vrhom ga napunite do kraja. Rijetko koji atty se tako jednostavno napuni do samog vrha. Ne smijete ga puniti običnom bočicom, zrak mora izlaziti na istu rupu na koju ga punite, ako unutra stvorite tlak ,tekučina će probit kroz wick i poplavit komoru grijača i curit će na dovod zraka. Stavljanje grijača je malo petljavo ali nakon nekoliko puta stavim ga samo s malim šrafcigerom, ne trebaju ni klješta ni pinceta, bitno je samo paziti na koju stranu motate žice da završe na pravim mjestima pokraj šarafa. Plus pol je malo preslabo "usidren" u bazu pa ga treba zatezati s mjerom a kod - pola to nije problem. Mnogo ga je lakše slagat lijepo zašarafljenog na servisni stalak, kad stabilno stoji na stolu. Jednom rukom držite žicu čvrsto nategnutu a drugom, šrafcijerom je jednostavno gurnete pod šaraf i zategnete. Također sam izbacio bijeli oring od dimnjaka koji ide preko wickova, uopće nije potreban jer je navoj dimnjaka dovoljno dugačak da tu neće procuriti a samo stvara probleme. Zaključak, nisam poželio ni jednog eura za Foggera radi odlično, pare ko u priči, aroma vrlo dobra. Da bi mogao biti savršeniji , bi, da bi izrada mogla biti bolja bi, ali za koji kineski proizvod do sada nismo to rekli. Dakle Fogger slagati sa špagama, ja stavljam žicu .22 5-6 navoja i vrlo sam sretan s njim.
_________________ There's a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot. ><((((º>-------------------------------------------   Modovi, akrilni stalci i 3D printanje
|
|
 |
|
 |
|
Max_ZG
|
Naslov: Re: Fogger Postano: 04 lis 2013 00:27 |
|
 |
| Moderator |
 |
|
Upozorenje svim onima koji imaju modove za mogučnošću regulacije centralnog + pina (ili oni koji se sami podešavaju) na njima da pripaze kad na njih šarafe Foggera jer ako je centralni pin na modu previsoko nabit će centralni kontakt na Foggeru unutra i napraviti kratki spoj. Centralni pin Foggerja je izgleda loše riješen i tu dolazi do problema. Posljedice ne trebam ni pisati. Dakle oprez. http://ukvapers.org/Thread-Fogger-V2-review?page=6
_________________ There's a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot. ><((((º>-------------------------------------------   Modovi, akrilni stalci i 3D printanje
|
|
 |
|
 |
|
sertan
|
Naslov: Re: Fogger Postano: 04 lis 2013 12:36 |
|
|
D-I-A-B-L-O je napisao: Mene samo zanima zašto ti svi "designeri" koji su u biti ništa drugo doli falsifikatori, kada već kopiraju određeni proizvod, zašto ga pobogu ne kopiraju u potpunosti, barem taj mehanički dio. Ja sam od prijatelja dobio na posudbu Dream BT804, i na prvom punjenju sam zahvalio zdravom razumu koji me je spriječio da ga kupim. A bio sam vrlo vrlo blizu toga. Izuzev kompletnog čepljenja dimnjaka i rupe za driptip nema načina da se napuni a da ti barem malo ne iscuri, ili da ne zalije coil i ne zagrglja. Katastrofa. Za sada još nisam našao špagera kojim bih bio zadovoljan. Nisam imao Ithacu na testiranju, ali ovo definitivno nije att za koristiti i nositi a sobom svaki dan. Da ne spominjem koliko je ogroman, pogotovo u extended verziji. ja ovaj aty bt804 koristim skoro godinu dana i za 15 dolara to je najbolja kupovina u mom pariockom stazu. aty je fenomenalan, jako nalikuje fogeru kao iz naslova te ima isti princip rada, samo se prijatelju treba naucit radit setup., on se puni odozdo(pa i evod se puni odozdo). nije isto pariti taj aty na mehaničkom ili e modu, jer je tu treba malo jacu struju ali kad to izbalansiras nema boje pare i okusa...vjeruj mi jer sam probao i one skuplje atye od 130 eura.(ovi skuplji su kvalitetniji materijali i obrada to stoji) a veličina pa i ody i kaja su ti približne veličine ako nije extended.
|
|
 |
|
 |
|
D-I-A-B-L-O
|
Naslov: Re: Fogger Postano: 04 lis 2013 19:49 |
|
|
sertan je napisao: D-I-A-B-L-O je napisao: Mene samo zanima zašto ti svi "designeri" koji su u biti ništa drugo doli falsifikatori, kada već kopiraju određeni proizvod, zašto ga pobogu ne kopiraju u potpunosti, barem taj mehanički dio. Ja sam od prijatelja dobio na posudbu Dream BT804, i na prvom punjenju sam zahvalio zdravom razumu koji me je spriječio da ga kupim. A bio sam vrlo vrlo blizu toga. Izuzev kompletnog čepljenja dimnjaka i rupe za driptip nema načina da se napuni a da ti barem malo ne iscuri, ili da ne zalije coil i ne zagrglja. Katastrofa. Za sada još nisam našao špagera kojim bih bio zadovoljan. Nisam imao Ithacu na testiranju, ali ovo definitivno nije att za koristiti i nositi a sobom svaki dan. Da ne spominjem koliko je ogroman, pogotovo u extended verziji. ja ovaj aty bt804 koristim skoro godinu dana i za 15 dolara to je najbolja kupovina u mom pariockom stazu. aty je fenomenalan, jako nalikuje fogeru kao iz naslova te ima isti princip rada, samo se prijatelju treba naucit radit setup., on se puni odozdo(pa i evod se puni odozdo). nije isto pariti taj aty na mehaničkom ili e modu, jer je tu treba malo jacu struju ali kad to izbalansiras nema boje pare i okusa...vjeruj mi jer sam probao i one skuplje atye od 130 eura.(ovi skuplji su kvalitetniji materijali i obrada to stoji) a veličina pa i ody i kaja su ti približne veličine ako nije extended. Ma sve to štima, nisam ja rekao da je on neznam ni ja kako loš, ali u odnosu na rsst, za skoro istu cijenu, nema šta tražiti. Nije problem izvježbati setup, problem je što ga nemožeš napuniti recimo u autu bez dodatnog pribora, a da ti barem malo ne procuri. Rsst-a punim direkt iz bočice, i nema da mi jedna kap ikuda pobjegne. Jedina stvar koja će mi zamastiti vrhove prstiju na desnoj ruci je silikonski čepić koji moram skinuti da bih mogao puniti tank. Sve što je trebalo napraviti na bt-u je drugačije dizajnirati dimnjak.
|
 |
|
Max_ZG
|
Naslov: Re: Fogger Postano: 04 lis 2013 22:42 |
|
 |
| Moderator |
 |
|
|
Ništa nije savršeno, ili curi ili se teško puni ili je ogromno ili premalo, preskupo, nedostupno ali to i jest čar ovog našeg hobija. Zato trebamo razmjenjivati iskustva i pomagati jedni drugima savjetima.
|
|
 |
|
 |
Sada je: 01 svi 2026 16:17. | Zadnji put si ovdje bio: 01 svi 2026 16:17. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot* i 1 gost. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |