| Autor |
Poruka |
|
Marllow
|
Naslov: Re: Nitecore punjač Postano: 18 tra 2013 17:26 |
|
|
Kinta je napisao: Ako je 50 Hz onda je transformator ako je visi zvuk onda je elko. Li-Ion baterija se ne smije grijati, svaki bolji punjac ima termicku zastitu. http://nitecore.com/productDetail.aspx?id=52Ima termicku zastitu. Ali nema aktivno hlađenje sto je jedina stvar koja moze fakat drzat nesto sto procesira toliko struje(+micro cpu) hladnim. Baterije nisu vruce ali su tople sto je za ocekivati. Sto se tice zvuka, ne znam. Baterije su pune i sve je u redu. Zvuk je tamo samo kad je hladan ili ne puni/baterije nisu u njemu. Bumo vidjeli.
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Nitecore punjač Postano: 18 tra 2013 18:05 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
Marllow je napisao: Ima termicku zastitu. Hm, nigdje se ne spominje da ima termicku zastitu. Vjerujem da bi svaki proizvodjac pohvalio da ju ima.
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
Marllow
|
Naslov: Re: Nitecore punjač Postano: 18 tra 2013 18:12 |
|
|
Kinta je napisao: Marllow je napisao: Ima termicku zastitu. Hm, nigdje se ne spominje da ima termicku zastitu. Vjerujem da bi svaki proizvodjac pohvalio da ju ima. Ne znam uopce o kojoj pricas. O "pravoj" termalnoj zastiti koja modulira napon ili o materijalu koji je fireproof?
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Nitecore punjač Postano: 18 tra 2013 18:45 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
Marllow je napisao: Ne znam uopce o kojoj pricas. O "pravoj" termalnoj zastiti koja modulira napon ili o materijalu koji je fireproof? O termickoj zastiti koja prekida punjenje kada baterije dosegnu kriticnu temperaturu ili smanji struju punjenja da se temperatura baterija zadrzi u radnom podrucju. Makar tu je ziher stvar sto je univerzalni trafo 110/220 redovno je preslab za EU napon napajanja. Treba uzeti adapter i ustekati ga na ulaz 12V i svi ti kineski punjaci ce dobro raditi. A onu znoru sto dolazi s punjacem koristiti kao vodilicu za cucka.
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
Marllow
|
Naslov: Re: Nitecore punjač Postano: 18 tra 2013 19:02 |
|
|
Kinta je napisao: Marllow je napisao: Ne znam uopce o kojoj pricas. O "pravoj" termalnoj zastiti koja modulira napon ili o materijalu koji je fireproof? O termickoj zastiti koja prekida punjenje kada baterije dosegnu kriticnu temperaturu ili smanji struju punjenja da se temperatura baterija zadrzi u radnom podrucju. Makar tu je ziher stvar sto je univerzalni trafo 110/220 redovno je preslab za EU napon napajanja. Treba uzeti adapter i ustekati ga na ulaz 12V i svi ti kineski punjaci ce dobro raditi. A onu znoru sto dolazi s punjacem koristiti kao vodilicu za cucka. Da, to je modularna sensorski regulirana termalna zaštita koju jos nisam vidio na ni jednom 1865/30 chargeru. Da, to bi najvjerojatnije mogao biti problem s zvukom. Uzet cu jedan adapter kad se najdem negdje gdje ga imaju pa da vidimo. Hvala.
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Nitecore punjač Postano: 18 tra 2013 19:21 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
|
|
|
 |
|
 |
|
Marllow
|
Naslov: Re: Nitecore punjač Postano: 18 tra 2013 19:46 |
|
|
|
..........ja imam to.
Imam 12v adapter na mojem HDD docking bay-u.
Input = 100-240v / 50/60hz 0.8A Output = 12v = 2.0A
To je to?
Probao sam ga ustekat u punjac, napravio je onu 1,2,3 provjeru i sve ok, bez bilo kakvog zvuka...
Natrag na obicni utikac i opet zuji.
Cini se da smo nasli problem.
Hebeni strujni standardi.
Hvala Kinta. Sad mogu u miru puniti.
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Nitecore punjač Postano: 18 tra 2013 19:52 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
|
|
|
 |
|
 |
|
Fosna
|
Naslov: Re: Nitecore punjač Postano: 02 srp 2013 13:49 |
|
Pridružen: 05 svi 2013 10:13 Postovi: 1899 Lokacija: Zagreb, Gajnice
|
Svaka čast 
_________________  "People smoke for nicotine but they die from the tar." (Michael Russell)
|
|
 |
|
 |
|
dbudak
|
Naslov: Re: Nitecore punjač Postano: 06 stu 2013 09:00 |
|
|
|
Nitecore i2 mi napuni jednu bateriju na 4,2v , a drugu na 4,1v dok ih punim istovremeno. Baterije su 18350 u istoj kondiciji. Jel s punjačem sve OK? Pitam zato kaj se na nekom noname punjaču obje baterije napune do 4,2v.
|
 |