Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 25 sij 2025 14:38. Sada je: 25 sij 2025 14:38.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 19 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Mehanika na 4,35V
PostPostano: 26 srp 2014 15:55 
Administrator

Nakon valjda dvomjesecnog isprobavanja red je da napisem koju crticu.

slika

Zasto uopce preci na 4,35V vidljivo je iz gornjeg grafa.

slika

U trenutku nabavke opreme bile su dostupna samo dva proizvoda ...

slika

... pa je izabran bolji. Uz novi tip baterija treba nam i punjac koji ih moze do vrha napuniti.

slika

Xtar SP1 odlican punjac o kojem je vec pisano OVDJE

slika

Naravno s ovim uistinu kvalitetnim punjacem mozete puniti i svoje ˝stare˝ 4,2V baterije ali i LiFePO4.

Razlika izmedju obicnih 4,2V i novih 4,35V se itekako osjeti. Nakon cjelodnevnog parenje napon baterije jedva da padne ispod 4V. Neka tipicna vrijednost bi bila 3,989V nakon parenja od 5h ujutro do 24h navecer. Pad napona u toku dana se jednostavno ne osjeca, tj. parenje je konstanta.

Xtar SP1 puni bateriju po izboru 0,5 - 1 ili 2A ali bez obzira i na najjacu struju baterija je potpuno hladna cijelo vrijeme punjenja.

VAMO V5 uredno radi s 4,35V baterijom.

I sto rec, kakvu posluku porat? Ama kupujte isplati se :plus:

Povratak na vrh

Naslov: Re: Mehanika na 4,35V
PostPostano: 28 srp 2014 13:41 

a koliko suske ove baterije a i punjec?

Povratak na vrh

PostPostano: 28 srp 2014 14:35 
Administrator

Gorički je napisao:
a koliko suske ove baterije a i punjec?

Cijena je kao i za sve uobicajeno, $7-8 baterija i 16€ punjac.

Povratak na vrh

PostPostano: 07 kol 2014 11:42 

Vidim da nitko ne komentira struju punjenja i pražnjena kao ni unutarnju strukturu ćelije. Ima li itko ikakvih saznanja o tome za LG D1 bateriju? Kolika je granica za pražnjenje, 2C...? Znači da ne bi trebalo ići preko 6A...
Ovo i nije toliko bitno za neke normalne otpore (preko 1.8 ohma), ali za sub-ohmske otpore bi moglo biti prilično značajno...

Povratak na vrh

PostPostano: 07 kol 2014 13:00 

Na grafikonu su prikazane karakteristike pražnjenja uz struju 3A
Heb' ga nije to za mehaniku.
A spomenuo je čo'ek vamo, dakle za vv/ww regulirani mod odlična stvar.

Ako cigareta smiruje, zašto pališ drugu?

Povratak na vrh

PostPostano: 07 kol 2014 13:41 
Moderator

zašto ne bi bilo za mehaniku? složiš 1.6 setup sa 0.18 kanthalom i ne prelazi 3 ohm-a...k'o da svi moraju pariti sub-ohm na mehu.

Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant

Povratak na vrh

PostPostano: 07 kol 2014 19:19 
Administrator

Rizbo je napisao:
Na grafikonu su prikazane karakteristike pražnjenja uz struju 3A
Heb' ga nije to za mehaniku.
A spomenuo je čo'ek vamo, dakle za vv/ww regulirani mod odlična stvar.

Kaj got, baterija je savrsena za mehaniku. Uostalom mehaniku jedino i koristim a vamo samo skuplja prasinu.

Povratak na vrh

PostPostano: 07 kol 2014 19:23 
Administrator

Corto_1973 je napisao:
Vidim da nitko ne komentira struju punjenja i pražnjena kao ni unutarnju strukturu ćelije. Ima li itko ikakvih saznanja o tome za LG D1 bateriju? Kolika je granica za pražnjenje, 2C...? Znači da ne bi trebalo ići preko 6A...
Ovo i nije toliko bitno za neke normalne otpore (preko 1.8 ohma), ali za sub-ohmske otpore bi moglo biti prilično značajno...

Evo pdf o bateriji http://caxapa.ru/thumbs/406271/LRB-PS-ICR18650D1.pdf

Povratak na vrh

Naslov:
PostPostano: 27 kol 2014 05:24 

Risbo je komentirao kako ove baterije nisu za mehaniku nego za elektroniku, i tom svojom tvrdnjom me je totalno zbunio. Naime, slagao sam svakakve otpore osim onih ispod 0.5 Ohm jer ja to smatram kratkim spojem i opasnim za upotrebu bilo koje baterije, a isto tako i parenje na tako niskom otporu smatram gotovo jednako stetnim kao i pusenje cigarete. Ono sto bih volio da mi netko objasni je kako to da obicne laptop baterije, one icr se nikada nisu pregrijavale na mehanici, sve dok ih nebi pokusao koristiti na otporu nizem od nekakvih 0.8Ohm, dok bi se te iste baterije znale itekako dobro ugrijati kad bih ih koristio u npr Vamu na 12w i kad bi napon pao na 4.0V na nize. Ako ja dobro razumijem matematiku, daleko veca struja praznjenja se ostvaruje na mehanici na 0.8Ohm nego na elektronici na 1.3Ohm ili vise, a na 12w, jer na 1 Ohm na mehanici cijedimo iz baterije 16w dok je puna, znaci daleko vise. E sad, duzom upotrebom mehanike na tako niskom otporu nisam uspio dobiti tako vrucu bateriju kako bi ju vamo znao ugrijati, ali zato nisam dobivao niti pribliznu kolicinu pare koju bih dobivao na istoj toj mehanici i istom otporu, samo sa kvalitetnijom baterijom, tipa AW. Slijedeci tu logiku, Risbo ima krivu pretpostavku, ili sam ja totalno u krivu. Jer kad baterija padne na recimo 3.8V, a ti ju kuris i dalje na elektronici na 12 ili vise watta, elektronika vise optereti tu bateriju pokusavajuci izvuci iz nje potreban napon nego bilo kakva mehanika. O novijim elektronskim modovima tipa dna30, yihi-jima, ili onim nebulozama koje kure do 100w da i ne pricam...

Povratak na vrh

Naslov:
PostPostano: 27 kol 2014 06:30 

Kod elektronike ne vrijedi ko za mehaniku,elektronika drukcije i konstantno opterecuje bateriju

Povratak na vrh

[ 19 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: bot*, crawl i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: