Forum    FAQ

.

Početna » Vaper club Srbija

[ 36 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: Gde i kako poručiti: opšta tema za pitanja
 Post Postano: 22 kol 2011 14:59 

Pozdrav svima. Planiram da prvo kupim neku e-cigaretu sa nekom jacom baterijom ili leo(maxi) ili neki titan sa jakom baterijom i snabdem se za neko vreme repromaterijalom za nju liquidima i atomizerima a posle cemo lako i sami praviti modove za odredjene tipove atomizera. Bavim se profesionalno elektronikom tako da mi baterije i regulacije raznih napona, senzori i mikrotasteri/mprekidaci nisu problem.
Problem mi naravno predstavlja regularno snabdevanje atomizerima i nikotiinskim bazama a da to bude cenovno prihvatljivo i .
Pa imam pitanja za nekog ko je sa podrucja srbije narucivao nesto preko http://www.healthcabin.net i placao preko recimo MB

moze li mi neko ukratko opisati proceduru .narucivanja, placanja i preuzimanja
Ako mi se to sto porucim carini. kakva je onda procedura?
Gde da podignem tu robu? na carini-kojoj? ili salju postom ili nesto trece? Izvinite na pocetnickim pitanjima, ovo mi je prvi put da planiram nesto da narucim iz inostranstva putem weba pa zelim da znam sta me sve ceka.

Povratak na vrh 

Post Postano: 22 kol 2011 15:44 

Pozdrav,
drago mi je što si se odlučio da nam se pridružiš. Ne znam da li si se registrovao na MB i verifikovao svoju kreditnu karticu, ako nisi prvo to uradi.
Onda odeš na Healthcabin, izabereš šta bi da poručiš, pa kada si završio sa izborom kao metod plaćanja izabereš "Western union". Onda im pustiš mejl na sales@healthcabin.net da hoćeš da platiš preko MB i oni ti pošalju detalje.
Heaven-gifts ima malo lakšu i bržu proceduru za plaćanje preko MB, ali je Heathcabin bolji izbor za početnika jer imaju bogatiju ponudu.

Šta kupiti? Moj savet ti je da ne uzimaš gotove komplete e-cigareta jer su em glomazniji pa su veće šanse da ćeš biti ocarinjen, a pojedinačno možeš izabrati ono što ti više odgovara.
Preporučio bih ti da uzmeš
- 2 eGo-T baterije(od 650 ili 1000mAh. Druga ima veći kapacitet ali je i osetno veća)
- USB punjač za njih(i eventualno strujni adapter)
- nešto od atomizera/clearomizera. Npr jedan 510 ati(i prazne ketridze za njega), jedan eGo-T ati tipa A (i prazne tankove za njega) i jedno pakovanje Cartomizera(npr ovo:
http://www.healthcabin.net/index.php?ma ... ts_id=7804)

Tako ćeš biti obezbeđen na neko vreme, bez bojazni da ćeš ostati bez aparature za e-pušenje.

Kada ti pošalju paket dobićeš broj za praćenje svoje pošiljke. Prvo gledaš ovde:
http://intmail.183.com.cn/item/trace/itemTraceAction.do

4-5 dana od dana kada bude pisalo da je paket napustio Kinu, paket će se pojaviti kod nas, što proveravaš ovde:
http://www.trackandtrace.ptt.rs/default.htm

2-3 radna nakon što ga je naša carina primila biće kod tebe.
Ova 2 sajta za praćenje imaš ovde spojene u jedan:
http://www.track-trace.com/post

Što se tiče carine, kao i sve kod nas: nema nikavih pravila, ocariniće ti ako im je takav dan i koliko im se ćefne :D Paket ti u svakom slučaju stiže na vrata, ako su ga otvarali izvršiće procenu vrednosti, odrediti koliko treba da platiš i toliko ćeš dati poštaru kada ti donese paket. Ono što ti ide na ruku je da se ne ubijaju od ažurnosti, tako da su šanse da ti paket prođe bez naplate izgledne ali ne i stoprocentne.

I to ti je ukratko sva filozofija. Ako te još šta muči, slobodno pitaj ;)

slika

Povratak na vrh 

Post Postano: 22 kol 2011 16:36 

Hvala puno na iscrpnom odgovoru. Ne deluje komplikovano, ali ipak nisam bio siguran jer je obicaj da kod nas postoje skrivene zackoljice. :con:
E i imam pitanje nevezano za temu, jel moguce da se registujem na Mb preko dinarskog racuna i visa electron kartice i njime vrsim placanje u $ na Healthcabin posto su cene u $ , ili treba da otvorim devizni racun i sa njime da se registrujem na MB?

U svakom slucaju u bliskoj budocnosti ocekujte jos jednu parnu lokomotivu 8-)

Povratak na vrh 

Post Postano: 22 kol 2011 16:49 

Dobro si me podsetio, vrlo bitna stvar:
možeš sa Mb-a da plaćaš kojom god valutom želiš, izvršiće konverziju prema nekom svom kursu koji ume da bude povoljniji, ali i gori od onoh koji je ovde. Primaju visa, electron, mastercard, AE... nebitno koja je valuta na njima.

Šta je problem? Za visa kartice u Evropi euro je jedina moneta, tj sav promet se odvija u eurima. Isto tako, na MB moraš da izabereš valutu u kojoj će ti biti nalog, i sve što ikada uplatiš ili dobiješ na taj nalog će biti prebačeno u tu valutu. Valuta u kojoj ti je MB nalog ne može nikada više da se promeni!

Zato je najbolje(najjeftinije rešenje) otvoriti devizni račun u eurima, i MB nalog voditi u eurima. Tako ćeš jedinu konverziju imati kada npr plaćaš ovim Kinezima u dolarima.
Ja sam se prešao: otvorio sam devizni račun na kojem sam uplaćivao dolare, i MB nalog mi je u dolarima. Prvo čekam dok ne uplatim dolare u banci(jer samo za dolare zapisuju i serijski broj novčanica), i onda npr kada povučem 100$ sa kartice na MB: prvo izvrši konverziju dolara u eure pa to prosledi MB-u, onda MB taj prosleđeni iznos eura prevede u dolare :belj: Dakle, gubim na 2 konverzije.
Ako ćeš da kupuješ nešto malo, razlika nije presudna. Ali za neke buduće transakcije, možda je bolje odmah stvari organizovati kako valja.

slika

Povratak na vrh 

Post Postano: 22 kol 2011 17:03 

E hvala ti, vrlo korisna informacija. sutra otvaram devizni racun u evrima i registrujem se na mb sa njim. Valjda koliko sam skontao treba im 3-4 dana da aktiviraju i verifikuju mb nalog pa tek onda mogu da narucujem.

U pocetku sam mislio da nabavim onaj maxi(leo) kako god cigaru jer je to kao heavy-duty uredjaj , a onda sam provalio po kritikama da su im atomizeri slaba tacka i da crkavaju i gube svojstva relativno brzo. a nisu nimalo jeftini i plus sto imaju neki nestandardan navoj koji se retko srece pa bi bio problem sa nabavkom.
Onda znaci preporucujes mi eGo varijante. i mislim da cu za pocetak probati njih jer su manje vise standardni.
Hvala jos jednom. Sad jos ostaje dug put da provalim koji mi mix najbolje lezi :D

Povratak na vrh 

Post Postano: 22 kol 2011 17:34 

nema na cemu da zahvaljujes, ovde smo da se pomazemo.
Leo iliti Maxi definitivno nije nesto sto bih preporucio, eGo varijacije su em kvalitetnije em pruzaju vecu slobodu kombinovanja.
Aktiviranje MB naloga je jako brzo, najduze od svega ces cekati kod nas za izdavanje kartice. Zato ti je mozda bolje da sad porucis i platis karticom koju imas i koja radi, a za posle da koristis tu deviznu.

Da bi aktivirao MB nalog kliknes na verifikovanje kartice cije si podatke uneo i MB ce sa nje da skine izmedju 1 i 3 eura. Onda obavezno pozovi call centar banke(nemoj da gledas online izvestaj!) i pitaj koliko su ti skinuli(tacnost na 2 decimale). Taj iznos upises na mestu predvidjenom za to na MB sajtu, i kartica moze da se koristi, a na tvom nalogu te ceka taj iznos koji je koriscen za kontrolu.

slika

Povratak na vrh 

Post Postano: 28 kol 2011 15:14 

a gde y srbiji naci/nabaviti/kupiti mrezicu od nerdjajuceg celika koja bi se mogla koristiti za atty modove?
Da li je nekad neko video neku jako finu stainless steel mrezicu iz nekog filtera za neznam ni ja sta?
Znam da mozda mogu naruciti tako nesto sa http://www.themeshcompany.com/, ali koliko vidim placanje je preko worldPay, a nisam siguran da li to funkcionise u srbiji?
Parola snadji se :boxing:

Povratak na vrh 

Post Postano: 17 lis 2011 13:59 

Pozdrav svima,moje ime je mića,poručio bi ovo+atomizer:
http://www.e-cigarette-china.com/the-su ... p-443.html
Da li je taj model dobar za početak,hvala.

Povratak na vrh 

Post Postano: 17 lis 2011 15:17 

Originalni eGo je dobar izbor za početnika, ali ovo na tvom linku je neka divča. Ako si voljan da rizikuješ, udri ;)

slika

Povratak na vrh 

Post Postano: 17 lis 2011 15:43 
Administrator

Ovo je kako vidim eGo baterija s 510 attyem.
Kupovao sam vec na toj stranici i sve je prolazilo kako treba.

Povratak na vrh 

[ 36 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4  Sljedeća

Početna » Vaper club Srbija

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club