Radi se o proizvodu GP Vapour Art tima.
Piccoloid je spoj malog mehaničkog moda Piccolo i atty-a Spheroid.
Najnovija verzija dolazi u kombinaciji Piccolo V4 i Spheroid V3.
Evo par slikica.
Od tri vrste finisha koji se nude (Polished, Brushed i Bead Blasted) ja sam uzeo ovaj zadnji, Bead Blasted.
Sama obrada je vrhunska. Navoji, pin, switch, sve je napravljeno besprijekorno. Jedva se može razaznati gdje je spoj, pogotovo se to vidi na Spheroidu, na spoju tanka i baze. Jednom riječju 5+.
Budući da u Piccolo ide 14500 baterija, neka ograničenja sa setupom postoje. Ali Spheroid je jedan vrhunski atty koji daje prekrasnu aromu. Iako mu neki zamjeraju pomalo "tight" draw, meni osobno je odličan.
Nakon isprobavanja raznih setupa, na ovoj kombinaciji najbolje mi se pokazao setup sa 0.25 Kanthalom od 1.2-1.3 Ohma na 2mm i KGD vatom.
Vata se odreže nekih 1mm van baze. Kad se natopi tekućinom krajevi vate se zaokrenu prema gore da dodiruju "fluff" koji drži tekučinu.
Ispuna koja drži tekučinu ("fluff") stavlja se ovisno o vrsti tekućine. Ako je više PGa treba je više i obrnuto. Ja koristim uglavnom 70VG tekućine i najbolje mi se pokazalo otprilike 2x5cm te ispune omotano oko dimnjaka Spheroida. Složen takav tank i napunjen tekućinom vidi se na sljedećoj slici.
Dojmovi za kraj. Mnogo se priča o Spheroidu kao attyu koji daje izvrsnu aromu. I prema mojem iskustvu to je istina. Dodajmo njemu pripadajuči mali mod kao što je Piccolo i imate savršen combo za van. Al meni je ova kombinacija toliko dobra da, ne samo da ju koristim za van, nego mi je često u ruci i kod kuće.
Da, ima male baterije 14500 ograničenog kapaciteta. Ali to mi ne ne smeta ni malo. 2-3 su mi dosta ako baš cijeli dan parim na njega. Tank Spheroida je mali? Stane nekih 2ml tekućine. Al puni se lakše od svega. I ne curi. NIKAD.
Ocjena: 9.5/10