| Autor |
Poruka |
|
mravak
|
 |
Naslov: vv modovi dizanje/spustanje voltaze Postano: 27 tra 2012 15:45 |
|
|
ajde nek mi netko objasni zašto svi kompliciraju i dizu voltazu sa 3.7 na 6 v? kaj nije jednostavnije uzeti jacu batt 7.7v - 14v pa onda spustit voltazu na potrebnu em je manje stresno za bateriju.............. em baterija duze traje ......... stvarno ne kužim !!!
_________________ Ako te uhvati napadaj radinosti, mirno sjedni u ćošak i čekaj da te napadaji prođu!  Top III :Habana, Grandmaster, Grenada I² Element18350/18650+kick, Ant-i-Mod +5V, Ergo69-Yenki69,UD Agi,IgoW
|
|
 |
|
 |
|
Karo
|
Naslov: Re: vv modovi dizanje/spustanje voltaze Postano: 27 tra 2012 21:07 |
|
|
|
 |
|
Phil
|
Naslov: Re: vv modovi dizanje/spustanje voltaze Postano: 27 tra 2012 21:33 |
|
|
|
 |
|
 |
|
mravak
|
Naslov: Re: vv modovi dizanje/spustanje voltaze Postano: 27 tra 2012 21:59 |
|
|
Phil je napisao: ma nisam ja rekao da je nemoguce ali je skuplje i teze (zahtjeva vise elektronike) nego za spustanje V stvar je u tome kada ti 3.7V dignes na npr 5V onda ta baterija vise nema npr 3100mAh nego radi kao baterija od 800mAh bash sam gledao na ECFu neki lik napravio mod sa 14V baterijom i kaze da mu traje puno duze nego ijedan mod do tada a prije je koristio sve one 18650 18450 ili kako vec......?
_________________ Ako te uhvati napadaj radinosti, mirno sjedni u ćošak i čekaj da te napadaji prođu!  Top III :Habana, Grandmaster, Grenada I² Element18350/18650+kick, Ant-i-Mod +5V, Ergo69-Yenki69,UD Agi,IgoW
Zadnja izmjena: mravak; 27 tra 2012 22:05; ukupno mijenjano 1 put/a.
|
|
 |
|
 |
|
Karo
|
Naslov: Re: vv modovi dizanje/spustanje voltaze Postano: 27 tra 2012 22:01 |
|
|
Phil je napisao:  Meni su simpaticni,imao sam prilike da objasnjavam starijim ljudima sto je to sto nosim u ruci....Tek kad vide da funkcionira pocinje da se stvara jos veca sumnja u stilu: "Ovo mora da je neka sekta...." 
|
 |
|
Karo
|
Naslov: Re: vv modovi dizanje/spustanje voltaze Postano: 27 tra 2012 22:07 |
|
|
mravak je napisao: Phil je napisao: ma nisam ja rekao da je nemoguce ali je skuplje i teze (zahtjeva vise elektronike) nego za spustanje V stvar je u tome kada ti 3.7V dignes na npr 5V onda ta baterija vise nema npr 3100mAh nego radi kao baterija od 800mAh A zasto mislis da nema takvih stvari ?  Dali si pomislio na izgled moda kad u njemu stavis 4 baterije?
|
 |
|
mravak
|
Naslov: Re: vv modovi dizanje/spustanje voltaze Postano: 27 tra 2012 22:14 |
|
|
Karo je napisao: mravak je napisao: Phil je napisao: ma nisam ja rekao da je nemoguce ali je skuplje i teze (zahtjeva vise elektronike) nego za spustanje V stvar je u tome kada ti 3.7V dignes na npr 5V onda ta baterija vise nema npr 3100mAh nego radi kao baterija od 800mAh A zasto mislis da nema takvih stvari ?  Dali si pomislio na izgled moda kad u njemu stavis 4 baterije? naravno ali nemora sve izgladati kao baterijska drška a i gledao sam malo one baterije za modele aviona/autica i ostalih pizdarija na struju pa dalo bi se iz toga nekaj iskombinirati nisam milio spajati 15batt po 3.7V da bi digao napon
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: vv modovi dizanje/spustanje voltaze Postano: 28 tra 2012 00:07 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
Phil je napisao: Mene je jedan VKV elektricar s pun kufer staza uvjeravao da se istosmjerna struja ne moze pretvoriti u izmjenicnu. Pucao sam po shavovima ali se nije dao krstiti. Mravak ... kod svake konverzije napona, bilo prema gore ili prema dole postoje gubici. Zato je najbolje koristiti bateriju koja ima tocan napon koji nam treba, bas kao, nije da se hvalim (al se hvalim) Devil's Marble. Tocno si primjetio da kod dizanja napona je baterija jako opterecena. Nije stvar u naponu nego struji koju mora dati. Nista nam ne znaci 6V i 0,5A jer bi to bila cista prevara. Treba nam 6V i 3A da bi atomizeri radili bez ogranicenja. Spustanje napona je bolja solucija, makar su gubici svejedno prisutni. Ali baterija viseg napona uz odgovarajuci kapacitet ima i svoje gabarite. U svakom slucaju treba birati sto kvalitetniju bateriju odgovarajucih karakteristika, gdje cijena i nije toliko primarna. Jer s njom cemo se druziti iduce dvije godine. Svakodnevno.
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
mravak
|
Naslov: Re: vv modovi dizanje/spustanje voltaze Postano: 28 tra 2012 00:52 |
|
|
 hvala Pokusao bi napraviti mod pa me fakat interesiralo ..... znaci bilo bi najbolje bez VV pizdarija napravit mod.... a meni sa bas cinilo fora to sa rihtanjem napona.... a nista prvo naci bateriju pa cu dalje od toga krenut. Btw primjetio sam da skoro svi pare na 4-4.5V znaci to je optimalno 
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: vv modovi dizanje/spustanje voltaze Postano: 28 tra 2012 01:07 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
|
Rihtanje napona je zgodna stvarcica, ali prije ili kasnije svi nadjemo atty/mizer koji nam savrseno odgovaram na savrsenom naponu. I onda nemas kaj vise rihtat.
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |