| Autor |
Poruka |
|
Forrest
|
Naslov: Re: Microcig - LAVATUBE 2.1 Postano: 25 tra 2013 11:01 |
|
Pridružen: 29 stu 2012 13:48 Postovi: 692 Lokacija: NA ... 45-29-20,15 ..................... 18-06-01,65
|
|
Alo Kume! Znači s poštarinom ti je ova lava cca 27$ (sa tih 6,8...mada kada sam tamo kupovao bila je poštarina oko 9-10$) a Vamo npr na VB 26,9 (što upada u pošiljke zanemarive vijednosti tj to je <160kn) + 4$ poštarina je 31. Znači od 2,5 puta odjednom smo na 4$ razlike iliti oko 25 kn Ako naručuješ u Os tamo je SS (za razliku od obe navedene varijante) i košta te 234 kn uz kupon "POPUST10" i nemaš poštarine jer je više od 150kn Znači mnoge stvari u toj priči nisu kako si prvo rekao ali sve je stvar izbora svakog od nas
|
|
 |
|
 |
|
damirdjg
|
Naslov: Re: Microcig - LAVATUBE 2.1 Postano: 25 tra 2013 15:51 |
|
|
Kinta je napisao: kum je napisao: Iako sam pocetnik, par dana sam razmisljao da svejedno odmah ubodem neki MOD (pocetnicki). Za pocetak sam bacio oko na Vamo i prije par dana vidio bas tu Lavu na toj stranici za te novce. Sada vise nisam siguran sto da uzmem. Da li je Vamo 2,5 puta bolji od Lave s obzirom da je toliko skuplji? Nekako sam misljenja da je to sve onako "tu negdje" ... nesto usputno, odnosno da oboje predstavljaju entry level u svijet modova!? Vamo je skuplji 10$ od Lave. A koji je bolji ... sve je to stvar srece i proizvodjaca. Ovo bolji mislim na trajnost jer po meni i nema neke funkcionalno bitne razlike izmedju Lave i recimo ProVarija. E sad sam najebo  Zasto najebo,pa provari je je u stvari Apple parilackog svijeta. Ok proizvod ,nista posebno a cijena u nebesima 
_________________ I NOGA U GUZICU JE KORAK NAPRIJED...
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Microcig - LAVATUBE 2.1 Postano: 25 tra 2013 15:54 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
damirdjg je napisao: Zasto najebo,pa provari je je u stvari Apple parilackog svijeta. Ok proizvod ,nista posebno a cijena u nebesima Ako je netko dao 200€ za mod sigurno bi mu bilo krivo da netko veli da je to isto kao i ˝smece˝ od 20$.
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
damirdjg
|
Naslov: Re: Microcig - LAVATUBE 2.1 Postano: 25 tra 2013 16:16 |
|
|
Kinta je napisao: damirdjg je napisao: Zasto najebo,pa provari je je u stvari Apple parilackog svijeta. Ok proizvod ,nista posebno a cijena u nebesima Ako je netko dao 200€ za mod sigurno bi mu bilo krivo da netko veli da je to isto kao i ˝smece˝ od 20$. Nema veze neka se jave i neka kazu sto moze provari a ne moze mod od 20 $ . Ja se ne bih iznenadio da i njega rade kinezi 
_________________ I NOGA U GUZICU JE KORAK NAPRIJED...
|
|
 |
|
 |
|
Valter
|
Naslov: Re: Microcig - LAVATUBE 2.1 Postano: 25 tra 2013 17:05 |
|
Pridružen: 01 vel 2013 12:48 Postovi: 1316 Lokacija: Velika Gorica
|
|
Ne znam što može Provari ali Vamo može otići k vragu u mjesec dana jer je napravljen od lošeg mesinga i da ti ode 510 konektor. A drugi isti takav recimo ne ode. Dakle Vamo je mačak u vreči.
Što je nekad dobro jer sada imam vrlo mali mehanički mod. Vamo bez elektronike i nekom priručnom tipkom odozdola. Ne izgleda bog zna što ali je u funkciji.
Apple s druge strane je PC s kojim dobiješ sve što ti uglavnom treba za svakodnevni rad. Za određenu cijenu koja i nije toliko viša od adekvatnog Microsoft PC.
|
 |
|
Astonik
|
Naslov: Re: Microcig - LAVATUBE 2.1 Postano: 25 tra 2013 17:37 |
|
|
|
Samo da pohvalim trgovinu u Osjeku ako prodaje Vamo po toj cjeni. Jer ostali naši trgovci pretjeruju. Nemam ja ništa protiv toga da zarade ali što je previše to je PREVIŠE.
|
|
 |
|
 |
|
kum
|
Naslov: Re: Microcig - LAVATUBE 2.1 Postano: 25 tra 2013 17:40 |
|
|
Forrest je napisao: Alo Kume! Znači s poštarinom ti je ova lava cca 27$ (sa tih 6,8...mada kada sam tamo kupovao bila je poštarina oko 9-10$) a Vamo npr na VB 26,9 (što upada u pošiljke zanemarive vijednosti tj to je <160kn) + 4$ poštarina je 31. Znači od 2,5 puta odjednom smo na 4$ razlike iliti oko 25 kn Ako naručuješ u Os tamo je SS (za razliku od obe navedene varijante) i košta te 234 kn uz kupon "POPUST10" i nemaš poštarine jer je više od 150kn Znači mnoge stvari u toj priči nisu kako si prvo rekao ali sve je stvar izbora svakog od nas Je forrest u pravu si. Zato sva moja misljenja i isznosim na forumu racunajuci na vas iskusnije. Evo npr. nisam znao za taj kupon "POPUST10". Ovaj Vamo sa VB sa postarinom izadje nesto malo preko 160kn (mislim da carina racuna vrijednost robe + postarina kada gleda tu granicu 160kn) pa svejedno ulazim u njihovu milost i nemilost ali 234 kn za Vamo tu kod nas stvarno nije puno. Ovih 6,82$ za postarinu za Lavu ne znam da li je stvarna vrijednost ali to mi izbaci njihov kalkulator za postarinu kada za destinaciju stavim HR. Sve u svemu sada ta razlika pada na onih Kintinih 10-tak$. Dakle financije iz ovoga svega iskljucujem kao jedan od faktora za odabir. Ostaju mi samo mane i prednosti te iskustva drugih sa jednim i drugim MOD-om. Kako je to lijepo kada ti drugi pokazu laksi put! 
_________________  MOD: Nemesis; Caravela; Panzer; Vamo V2; ego-C Twist; Atty : Rusian91%(kayfun); Kayfun Lite; IGO-M; Protank; Vivi Nova; Evod; SM20
|
|
 |
|
 |
|
Astonik
|
Naslov: Re: Microcig - LAVATUBE 2.1 Postano: 25 tra 2013 18:34 |
|
|
|
Nerazumijem tu matematiku pa zar nije čovjek rekao da je Vamo 49,99$
|
|
 |
|
 |
|
Dadach
|
Naslov: Re: Microcig - LAVATUBE 2.1 Postano: 25 tra 2013 20:00 |
|
|
|
Vamo sa VB ispada sa poštarinom 188 kn znači razlika je nekih 46 kn. Ne znam kak radi carina u Osijeku ali VB na deklaraciju stavlja puno manju cijenu od stvarne (meni su stavili 10$) Čak i puna cijena je manja od 160kn jer ako se ne varam shipping se ne računa. Cijena od 235 kn kod domaćeg trgovca je više nego dobra.
_________________ Nicotine patches are great. Stick one over each eye and you can't find your cigarettes.
|
|
 |
|
 |
|
kum
|
Naslov: Re: Microcig - LAVATUBE 2.1 Postano: 25 tra 2013 22:02 |
|
|
|
Evo upravo provjereno. Shipping se zbraja sa vrijednoscu robe i sveukupno ne smije prijeci 160kn. A ako prijedje carina i porez se placaju na zbroj racuna i postarine. Prvo se plati carina na zbroj a tada jos ide PDV na sve zajedno.
Mali offtopic: Ja imam prilicno lose iskustvo sa narucivanjem izvana. Jednom prilikom sam kupio 2 metra ukrasnog buzira za sajle motora. Buzir je plasticni drlog sa izgledom kroma i kostao je 2,99$ te je postarina kostala 9$. Sveukupno 12$. Kada mi je paket stigao na postu morao sam platiti jos 67 kn carinskih davanja da bih mogao preuzeti i vidjeti uopce sta je unutra. Na kraju sam vidio da su mi racuni uredni i tocni (jedan zalijepljen na kutiju i jos 2 unutar kutije ,pardon koverte). U telefonskom razgovoru sa sluzbenicom na carini su mi objasnili kako su jako cesti slucajevi da prodavatelji pisu manje racune kako bi kupci izbjegli uvozna davanja i kako oni imaju pravo ne priznati racun ukoliko sumnjaju na to te da onda oni sami procijenjuju "pravu" vrijednost robe. Njima je najsumnjivije bilo zasto sam ja platio 9$ postarine na nesto sto kosta 3$. Ja sam to napravio jer nigdje kod nas nisam nasao to za kupiti. Oni su pak kod nas nasli firmu koja prodaje prave kromirane buzire za sajle. I to po 10m i po cijeni od 370kn. To sto su moji plasticni i samo izgledaju tako i sto je samo 2 metra njih ocito nije interesiralo, a meni se nije dalo navlaciti i zaliti zbog 67kn i na tome je i ostalo. Ocito nemam srece s time. I naravno jos mi nikada nije dosao paket preko 160 kn a da mi ga je carina pustila. Ali samo su bila 2 takva paketa tako da je uzorak za statistiku mali ali je svejedno 100%. Zbog toga sam si Vamo narucen iz vana odmah zaracunao sa svim davanjima i tada je skuplji od ovih 235kn :-).
_________________  MOD: Nemesis; Caravela; Panzer; Vamo V2; ego-C Twist; Atty : Rusian91%(kayfun); Kayfun Lite; IGO-M; Protank; Vivi Nova; Evod; SM20
|
|
 |
|
 |