|
.
Sada je: 23 sij 2026 21:31. | Zadnji put si ovdje bio: 23 sij 2026 21:31. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
| Autor |
Poruka |
|
444IN
|
Naslov: Re: Vamo vs Provari Postano: 24 lip 2014 10:53 |
|
|
Kinta je napisao: 444IN je napisao: Ima razlike u elektronikama u odzivu, ne znam u cemu se radi oko tog dc-a u odnosu na pwm ali dna cak i sugavi klon sa ft-a puno bolje radi i grije od recimo Inokin SVD-a na istoj snazi, skroz je drugacije, e sad nisam elektronicar ali razlika je velika, mozda ce netko znat objasnit zbog cega. Sve u svemu nije isto to sve i na kraju se ipak sve svodi na plati pa se rugaj... Evo ja sam elektronicar i bas zato mi se neda bakchat s elektronikom u modovima jer to nema smisla. Ima smisla za pocetnika da si moze podesiti vise/manje struje na attyu dok ne nauci motati grijace. I njemu ne trebaju nikakvi gumbici i displeceki jer je to sve trula sminka. Treba mu obican gumb kao na pegli i amen. Nesto kao spinner recimo. Snaga ti je cista matematika, umnozak struje i napona. I ako imam struju od 3 ampera na naponu od 4 volta imam i snagu od 12 wati. I tvojih 12W sigurno nije jace od mojih 12W. Ali ako u proizvodnju udje ekonomista ili se koriste dijelovi slabe kvalitete onda je sasvim lako moguce da tebi pokazuje 11W a meni 13W iako oboje imamo 12W. Ili jos gore kao sto je muzicka snaga od par kilowata u autu. Dobro a sta je sa padom napona, na dobroj elektronici do zadnjeg para je ista, na svim china se osjeti pad, sa mehanikom jedino ak ces nosit kilu baterija friskih sa sobom. Po meni vredi imat pravu elektroniku jer je cijelo trajanje baterije para ista i odziv je momentalan, nisam elektronicar ali sve sam isporobo i originalan dna naspram svih kineza je nebo i zemlja, mehovi moze za po doma zeka peka. IMO naravno. Sent from my HTC One X using Tapatalk
|
|
 |
|
 |
|
Darian
|
Naslov: Postano: 24 lip 2014 11:55 |
|
|
|
Ne kužim ovo meh modovi za po doma, možda ti ne ispuštaš mod iz ruke, ali meni mehanika sa jednom 18650 bez ikakvih problema izdrži cijeli dan bez primjetnog pada...
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
_________________ "Life. It's the shit that happens while you're waiting for moments that never come."
|
|
 |
|
 |
|
Damir 2
|
Naslov: Postano: 24 lip 2014 12:11 |
|
|
|
Provari je beskrajno dosadan mod. Radi bezprekorno cijelo vrijeme (osim kad mijenjaš bateriju). Uz njega nećeš nikad ništa naučiti o elektronici, navojima, prekidačima...
Sent from my Joyetech eVic usingTapatalk
|
 |
|
444IN
|
Naslov: Re: Postano: 24 lip 2014 12:31 |
|
|
Darian je napisao: Ne kužim ovo meh modovi za po doma, možda ti ne ispuštaš mod iz ruke, ali meni mehanika sa jednom 18650 bez ikakvih problema izdrži cijeli dan bez primjetnog pada...
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk Pa ovisi naravno koliko paris, primjetan pad je subjektivna stvar, a pad kao pad se dogadja konstantno cim pocnes trosit bateriju ako nemas elektroniku koja regulira. Pitanje je subjektivnog primjecivanja kad se tebi cini da je palo, ali pada stalno dok kad je na dobroj elektronici uvijek je isto do kraja baterije.
|
|
 |
|
 |
|
Fosna
|
Naslov: Re: Vamo vs Provari Postano: 24 lip 2014 14:15 |
|
Pridružen: 05 svi 2013 10:13 Postovi: 1899 Lokacija: Zagreb, Gajnice
|
|
Sigruan sam da ima razlike ako parenje ovisi o elektronici, microprocesoru, boost i buck circuit-u. Mislim da sa 1,6 - 1,7 ohma ne dobivam ništa sa (kvalitetnom) elektronikom.
_________________  "People smoke for nicotine but they die from the tar." (Michael Russell)
|
|
 |
|
 |
|
D-I-A-B-L-O
|
Naslov: Re: Vamo vs Provari Postano: 24 lip 2014 14:25 |
|
Pridružen: 13 srp 2013 18:42 Postovi: 857 Lokacija: Edmonton, Alberta
|
|
Imao sam na kratkotrajnu posudbu PV, isto me tako zanimala razlika između njega i Vama. Ima razlike. Prvo, na genu daje više struje na istim postavkama i sa istim baterijama. Drugo, kad imaš dobru bateriju unutra, u stanju je isporučiti stabilniju struju čak i kad je baterija pri kraju, što kod vama nije slučaj, osjeti se pad napona. Treće, pariti na PV-u je gotovo jednako kao i parenje na mehanici. Onog treba kad si stisnuo prekidač struja teče, nema odgode od pol sekunde. Isto tako čim otpustiš prekidač, prekidaš struju, Vamo još isporučuje djelić sekunde.
O kvaliteti izrade ne treba trošiti riječi. Osjetno manji i lakši u svim varijantama od Vama, sa hrpom modnih dodataka.
Naravno, puno skuplji, ali ekipa ga ima godinama i radi im svima kao prvog dana.
|
 |
|
444IN
|
Naslov: Re: Vamo vs Provari Postano: 24 lip 2014 15:17 |
|
|
Fosna je napisao: Sigruan sam da ima razlike ako parenje ovisi o elektronici, microprocesoru, boost i buck circuit-u. Mislim da sa 1,6 - 1,7 ohma ne dobivam ništa sa (kvalitetnom) elektronikom. Naprotiv na tom otporu tek dobivas jer subohm je zapravo brzveze otkad je dobrih elektronika, slozis obicam microcoil i ak imas dobru elektroniku tipa dna imas 30w reguliranih cijeli vijek baterije znaci nema potrebe za subohmanjem i kerefekama, a i mozes jer dna ide i do 0.4... Sent from my HTC One X using Tapatalk
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Vamo vs Provari Postano: 24 lip 2014 16:01 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
444IN je napisao: Dobro a sta je sa padom napona, na dobroj elektronici do zadnjeg para je ista, na svim china se osjeti pad, sa mehanikom jedino ak ces nosit kilu baterija friskih sa sobom. Po meni vredi imat pravu elektroniku jer je cijelo trajanje baterije para ista i odziv je momentalan, nisam elektronicar ali sve sam isporobo i originalan dna naspram svih kineza je nebo i zemlja, mehovi moze za po doma zeka peka. IMO naravno.
Reci ti nama sto je za tebe prazna baterija, pa cu ti lako odgovoriti na pitanje.
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
Rossi
|
Naslov: Re: Vamo vs Provari Postano: 24 lip 2014 16:17 |
|
|
Kinta je napisao: 444IN je napisao: Dobro a sta je sa padom napona, na dobroj elektronici do zadnjeg para je ista, na svim china se osjeti pad, sa mehanikom jedino ak ces nosit kilu baterija friskih sa sobom. Po meni vredi imat pravu elektroniku jer je cijelo trajanje baterije para ista i odziv je momentalan, nisam elektronicar ali sve sam isporobo i originalan dna naspram svih kineza je nebo i zemlja, mehovi moze za po doma zeka peka. IMO naravno.
Reci ti nama sto je za tebe prazna baterija, pa cu ti lako odgovoriti na pitanje. neznam kaj da velim na ovo al meni na z-maxu kad je bat na 3.3V je jednaka para, kad padne na 3,2 jos uvijek mod radi samo sto pokazuje low bat, ne gasi se ko vamo.... na vamu na 3.8-3.7 skuzim manje pare... to sam bas sinoc pustio da vidim kad ce se zmax ugasit jer inace vadim na 3.7 van i na punjac al nije se ugasio ispod 3.2V
_________________  Panzer, Hana Modz V3, Kayfun Lite, Taifun GT, Helios, RSST, DID
|
|
 |
|
 |
|
444IN
|
Naslov: Re: Vamo vs Provari Postano: 24 lip 2014 17:17 |
|
|
Kinta je napisao: 444IN je napisao: Dobro a sta je sa padom napona, na dobroj elektronici do zadnjeg para je ista, na svim china se osjeti pad, sa mehanikom jedino ak ces nosit kilu baterija friskih sa sobom. Po meni vredi imat pravu elektroniku jer je cijelo trajanje baterije para ista i odziv je momentalan, nisam elektronicar ali sve sam isporobo i originalan dna naspram svih kineza je nebo i zemlja, mehovi moze za po doma zeka peka. IMO naravno.
Reci ti nama sto je za tebe prazna baterija, pa cu ti lako odgovoriti na pitanje. Prazna je kad vise ne pali mod. A ni na jednom mehu na 3.5 i na 4.2 ne moze bit isto a na svakoj dobroj elektronici je. Sent from my HTC One X using Tapatalk
|
|
 |
|
 |
Sada je: 23 sij 2026 21:31. | Zadnji put si ovdje bio: 23 sij 2026 21:31. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |