Forum    FAQ

.

Početna » E-cigarete proizvodi » MOD

[ 22 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov:
 Post Postano: 11 srp 2015 11:34 

Neznam ja kaj tebi znaci ljepsa para? Pa drzi se mehanike,nemoras ti parit na vw

Povratak na vrh 

Naslov: Re: Stepdown,buck,boost...?!?!
 Post Postano: 11 srp 2015 12:39 

Nebum se pravio pametan, ali ja i dalje ne kužim o čemu se radi. Može mi netko reći nekakav konkretni primjer npr. ( kolega fek0 je spominjao 2ohm-a na isticku , recimo ne radi) ne sjećam se zašto, ali ni ne kužim, pa ako netko ima volje da to raščisti i da svima bude jasno, a ne samo profesorima i doktorima :)

"zašto kad pet puta kliknem na fajer tipku, mod više ne radi"

Povratak na vrh 

Naslov:
 Post Postano: 11 srp 2015 13:11 

Moj slucaj,otpor je 0,3 oma na billow v2, ipv mini v2 po specifikaciji ima minimalan napon 3,6V i on ce uvijek davat minimalno 43,2w (volti na kvadrat/otpor) ! Bez obzira ako nariktam na modu 30w on daje 43,2w,ako spustim na 10w on i dalje daje 43,2w itd...dakle radno podrucje ipv-a sa punom baterijom i 0,3oma grijacem je od 43,2w do 70w...evo konkretan primjer kako sam ja to skuzio

Zadnja izmjena: vulja; 11 srp 2015 13:14; ukupno mijenjano 1 put/a.

Povratak na vrh 

Post Postano: 11 srp 2015 13:12 
Moderator

uzmi ovako. slozis 0.5 setup i stavis na mod. volis pariti taj otpor na 20 w. ajde to stavi na dna 30 ili slican čip i probaj. evo meni piše 0.58 ohma na 20w da je to 3.4v....mod bez stepdowna to ne može, zato što ne može niže od napona baterije regulirati ili mu je određen limit od recimo 3.7v....i onda ti baca 3.7v iliti 24.5 w...a ti stavio 20w i mislis da je to to.
ne znam kak bi to slikovitije objasnio.
zato su ti čipovi govno.

Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant

Povratak na vrh 

Post Postano: 11 srp 2015 13:49 

Bum pričekao meet, pa buš mi to fino objasnio, ovak nemam pojma kaj parim uopće :joj:

"zašto kad pet puta kliknem na fajer tipku, mod više ne radi"

Povratak na vrh 

Post Postano: 11 srp 2015 14:09 
Moderator

Roots je napisao:
Bum pričekao meet, pa buš mi to fino objasnio, ovak nemam pojma kaj parim uopće :joj:

Ja upravo parim creme beurre :zu:

Povratak na vrh 

Post Postano: 11 srp 2015 14:54 
Administrator

D-I-A-B-L-O je napisao:
Ono što mi nije jasno je zašto istick a i još neki drugi mijenjaju frekvenciju, ovisno o tome jel pojačavaju ili spuštaju napon od onoga na kojem je baterija.

slika

Ovo je najjednostavniji prikaz, prikazuje struju ali isti klinac je i napon. Imas dva gornja dijela sinusoide. Umjesto njih moze biti pilast, pravokutni, kvadratni ili bilo kakav drugi pravilni ili manje pravilni oblik.
Im je oznacen vrsni napon, a crta ispod efektivni napon. Vrsni napon ne sluzi nicemu osim za teoretiziranje i mlacenje prazne slame. Ono sto nam je bitno je efektivni napon ili tocnije povrsina izmedju nule i efektivnog napona koja se nalazi u poluperiodi. Sto je ta povrsina veca, veci je i efektivni napon. Promjenom frekvencije promijenit ce se i povrsina a s njom i efektivni napon. Jel sad jasnije?
33Hz nemozes cuti kao cvrcanje nego kao duboki ton. Cvrcanje bi vec bio nepravilan ton od 1kHz.

Ali meni stvarno nije jasno zasto si s ovim razbijate glavu.

Povratak na vrh 

Post Postano: 11 srp 2015 15:26 

Ma ne razbijam glavu, nego me samo zanimalo je ima nekakvo logično objašnjenje za ponašanje isticka a i još nekih jeftinijih elektronika koje pri povećanju napona daju tzv flat signal a pri smanjenju, odnosno step downu daju tzv PWM signal. To je ujedno i bio razlog zašto sam stalno bio uvjeren da je pri pojačavanju signal stvarno flat dok sinoć napokon nisam izguglao malo o tematici. Ono što me i dalje zbunjuje je promjena frekvencije. Zar nije jednostavnije ugraditi uređaj koji će u oba moda raditi na istoj frekvenciji, kao što to radi Vamo?
A ovo što se tiče 33Hz čipa, jbg, nemam vamo već dugo, ali znam kako se lijepo čuo. Duboki signal iz zavojnice na grijaču nemožeš dobit, nije to zvučnik, ali su se točno čuli intervali paljenja i gašenja kad bi stavio grijač cca 1.2-1.3 Ohm i puknuo ga na 5-8W. Na genesisu se čulo pogotovo kad se složi sa tanjom žicom.

Povratak na vrh 

Post Postano: 11 srp 2015 16:03 

čekaj , jel vi kažete da vamo radi ispravnije ili bolje od naprimjer cloupora , isticka ,ipv i dr.... modova

Povratak na vrh 

Post Postano: 11 srp 2015 16:10 

Kinta je napisao:

Ali meni stvarno nije jasno zasto si s ovim razbijate glavu.

vidiš meni je to sve jasno, odgovaral u srednjoj školi pijan to i još koje stvari za četvorku:D

ono što meni nije jasno kak nisu smislili već nešto po tom pitanju:) uglavnom s početka nisam uopće mislio na to jer nisam ni išao na otpore ispod 1,6 oma osim na mehanici, smetnuo sa uma kad se počelo o tom pričat
realno gledajuć dakle parim sad tih 0,3 oma na 40+W i ok je, zašto bi išao niže doduše?

al neka, dobro je da se zna i da se razlože neke stvari, šteta što onda svaki taj chip nema blokadu, da pokazuje realne vrijednosti

Povratak na vrh 

[ 22 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća

Početna » E-cigarete proizvodi » MOD

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club