Forum    FAQ

.

Početna » E-cigarete proizvodi » MOD

[ 80 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Autor Poruka
 Naslov: Re: VAMO ili ne?
 Post Postano: 26 ožu 2013 15:03 

Znaci...radilo se o nekoj no-name bateriji koja je imala PCB zastitu i VAMO nije hteo da upali ali.......funkcionisali displey,podesavanje itd.
To sto je meni logicno i normalno je da je u ovom slucaju problematicna zastita prevelikog praznjenja i ona je ta koja ne dozvoljava modu da funkcionise...ima jos nesto sto mislim da utice na baterijsku zastitu ili zavisno od toga na koje vrijednosti radi mod,dali na RMS ili AVG.
To se moze razglabati u nekoj temi u vezi struje,naucio sam puno ali jos uvijek su mi neke stvari...tako,pomalo mutne pa se ne osudjujem pricati napamet...ipak je cijela nauka u pitanju.
U svakom slucaju kako ja znam,pcb JE bio problem...ali pitacu jos jedanput da vidimo dali je mod sigurno poceo radom nakon otklanjanja pcb-a :conf:

Povratak na vrh 

Post Postano: 09 tra 2013 18:38 

narucio sam Vamo a doma imam dvije baterije CR123 pa me intresira dali ih mogu koristiti?

Povratak na vrh 

Post Postano: 09 tra 2013 19:36 

Karo je napisao:
Znaci...radilo se o nekoj no-name bateriji koja je imala PCB zastitu i VAMO nije hteo da upali ali.......funkcionisali displey,podesavanje itd.
To sto je meni logicno i normalno je da je u ovom slucaju problematicna zastita prevelikog praznjenja i ona je ta koja ne dozvoljava modu da funkcionise...ima jos nesto sto mislim da utice na baterijsku zastitu ili zavisno od toga na koje vrijednosti radi mod,dali na RMS ili AVG.
To se moze razglabati u nekoj temi u vezi struje,naucio sam puno ali jos uvijek su mi neke stvari...tako,pomalo mutne pa se ne osudjujem pricati napamet...ipak je cijela nauka u pitanju.
U svakom slucaju kako ja znam,pcb JE bio problem...ali pitacu jos jedanput da vidimo dali je mod sigurno poceo radom nakon otklanjanja pcb-a :conf:

Može li neko pojasniti koja je razlika između RMS i AVG načina rada za vamo?

Povratak na vrh 

Post Postano: 09 tra 2013 19:52 

Lokacija: NA ... 45-29-20,15 ..................... 18-06-01,65
nmat121 je napisao:

u uputama piše
No2 oliti RMS je preporučeni način rada i odnosi se na mjerenje trenutnih tj stvarnih veličina (bilo V ili W) dok No1 ili AVG mjeri neke prosječne veličine "koje mogu biti bitno drugačije i izazvati štetu..."
Nisam znalac oko struje, dapače ali ovako je to nekako meni pojašnjeno

Ugrubo:
- imaš bateriju koja daje 4 V a želiš dobiti veći napon
- VV modovi kao Vmax, Zmax, Vamo ne podižu napon na neku konstantnu vrijednost, već daju napon veći od zadanog ali koji vrlo brzo pulsira
- radi primjera recimo da u prvom slučaju Vamo 1ms vremena daje 'peak' od 6V i 1 ms daje 0V (50-50% vremena). U drugom slučaju neka daje 6V 3ms i 0V 1ms (75% ili 3/4 vremena daje 6V).
- AVG načinom računa se prosječna vrijednost, ako je 1/2 vremena uključeno 0V-6V, prosjek je 3V, ako je 3/4 vremena na 6V prosjek je 4,5V itd.
- RMS računa na drugi način (korjen ukupnog vremena 'pod naponom - vidi wiki), pa će u prvom slučaju (1/2 vremena) napon po rms-u biti 6*√(1/2)=4,24V, u drugom slučaju (3/4 vremena) RMS napon će biti 5,2V

S obzirom da je nama u konačnici bitna struja i snaga koju ćemo dobiti u atomizeru, pokazalo se da vrijednosti dobivene RMS izračunom puno točnije odgovaraju stvarnom stanju. Ako u navedenom primjeru imamo otpor atomizera 2 ohma, stvarna snaga će u 1. slučaju biti približno 9W kao što je i RMS izračunao, a ne 4,5W kao što bi to pokazao AVG način.
Zbog toga na AVG zapravo dobijemo puno više napona ili snage nego što smo zadali i zbog toga je RMS, iako ne savršen, ipak puno točniji.
Evo to je sažeto, nadam se i koliko-toliko razumljivo
Ja sam se tim zadovoljio i koristim No2 a zašto ovaj No1 uopće postoji kao opcija ne znam valjda da ima više "svega"

Povratak na vrh 

Post Postano: 09 tra 2013 20:07 

Forrest je napisao:
nmat121 je napisao:

u uputama piše
No2 oliti RMS je preporučeni način rada i odnosi se na mjerenje trenutnih tj stvarnih veličina (bilo V ili W) dok No1 ili AVG mjeri neke prosječne veličine "koje mogu biti bitno drugačije i izazvati štetu..."
Nisam znalac oko struje, dapače ali ovako je to nekako meni pojašnjeno

Ugrubo:
- imaš bateriju koja daje 4 V a želiš dobiti veći napon
- VV modovi kao Vmax, Zmax, Vamo ne podižu napon na neku konstantnu vrijednost, već daju napon veći od zadanog ali koji vrlo brzo pulsira
- radi primjera recimo da u prvom slučaju Vamo 1ms vremena daje 'peak' od 6V i 1 ms daje 0V (50-50% vremena). U drugom slučaju neka daje 6V 3ms i 0V 1ms (75% ili 3/4 vremena daje 6V).
- AVG načinom računa se prosječna vrijednost, ako je 1/2 vremena uključeno 0V-6V, prosjek je 3V, ako je 3/4 vremena na 6V prosjek je 4,5V itd.
- RMS računa na drugi način (korjen ukupnog vremena 'pod naponom - vidi wiki), pa će u prvom slučaju (1/2 vremena) napon po rms-u biti 6*√(1/2)=4,24V, u drugom slučaju (3/4 vremena) RMS napon će biti 5,2V

S obzirom da je nama u konačnici bitna struja i snaga koju ćemo dobiti u atomizeru, pokazalo se da vrijednosti dobivene RMS izračunom puno točnije odgovaraju stvarnom stanju. Ako u navedenom primjeru imamo otpor atomizera 2 ohma, stvarna snaga će u 1. slučaju biti približno 9W kao što je i RMS izračunao, a ne 4,5W kao što bi to pokazao AVG način.
Zbog toga na AVG zapravo dobijemo puno više napona ili snage nego što smo zadali i zbog toga je RMS, iako ne savršen, ipak puno točniji.
Evo to je sažeto, nadam se i koliko-toliko razumljivo
Ja sam se tim zadovoljio i koristim No2 a zašto ovaj No1 uopće postoji kao opcija ne znam valjda da ima više "svega"

Hvala na brzom i vrlo razumljivom odgovoru :plus:

Povratak na vrh 

Post Postano: 10 tra 2013 09:02 
Administrator

Pipa je napisao:
narucio sam Vamo a doma imam dvije baterije CR123 pa me intresira dali ih mogu koristiti?

To je 16340 baterija i nebi trebalo biti problema.
ALI samo ako su 3,7V. U slucaju da imas 3V baterije Vamo ce ih odbaciti kao prazne.

Povratak na vrh 

Post Postano: 10 tra 2013 09:25 

3,7V su, zanaci odgovaraju, hvala!

Povratak na vrh 

Post Postano: 13 tra 2013 10:34 

Jučer sam imao iskustvo da mi je VAMO upao u punu kantu vode :joj: . Brzo sam ga izvadio iz kante, izvadio bateriju, dobro ga posušio i danas radi kao da se nije kupao.

Ako ne razumiješ neku riječ u tehničkom tekstu, ignoriraj je. Tekst će imati smisla i bez nje.

Povratak na vrh 

Post Postano: 13 tra 2013 10:39 

Lokacija: NA ... 45-29-20,15 ..................... 18-06-01,65
Ne bi bio zli prorok ali prije 10-ak godina, kad mi je sin bio još jako mali, ubacio je ženin mobitel u vodu i nakon toga je radio jednako dobro (još neko vrijeme) a onda su prilično naglo oksidirali kontakti i nije više baš dobro radio, dapače...
Može biti jako važno koliko si ga brzo i dobro posušio (poželjno rastavljenog - ali u ovom slučaju ne znam ni kako bih ga rastavio)

Povratak na vrh 

Post Postano: 13 tra 2013 10:53 

Može se fino rastaviti.

Onaj dio za baterije se odšarafi a ono što ostane se rastavlja uz pomoć papagajki i malo gume da se stvar ne ošteti od papagajki. Dobra je zračnica od bicikla. Tako se skida i konektor. Konektor je žicom spojen na elektroniku. Na to treba paziti, da se ne prekine žica bez potrebe.

Elektronika se vadi oprezno uz pomoč kliješta. Kada izađe prozirna plastika, ona se povuče i tada elektronika ide van lakše do kraja. Gumbi samo ispadnu.

Povratak na vrh 

[ 80 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

Početna » E-cigarete proizvodi » MOD

Trenutno korisnika: bot* i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club