Forum    FAQ

.

Početna » E-cigarete proizvodi » MOD

[ 15 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Asolo 200W
 Post Postano: 28 svi 2015 08:42 

Mislim da će ovo ubrzo biti izvedeno, ako ne na ovom modu, onda će već netko drugi rješiti sve probleme i izraditi uređaj koji će sve ovo raditi glatko.
To bi već bilo parenje...

http://www.ijoycig.com/a/jingdiananli/A ... 8/138.html

Povratak na vrh 

Naslov:
 Post Postano: 28 svi 2015 22:27 

Mogli bi izvesti jedino da ugrade temperaturnu sondu, ovo definitivno ne sljaka kak treba, isto kao onaj smok m80 pro. A ugraditi sondu koja ce raditi dobro nit je jednostavno, nit je jeftino, i pitanje je koliko bi cak i to bilo vjerodostojno. Za sondu bi vjerojatno morao korstiti zicu odredjene debljine, tocno odredjen promjer coila i tocno odredjen broj namotaja, a sam coil bi morao biti u tocno odredjenoj poziciji da bi sonda pruzila preciznu informaciju, jer pomak od pol milimetra bi mogao donijeti preveliko odstupanje...

Povratak na vrh 

Naslov: Re: Asolo 200W
 Post Postano: 29 svi 2015 07:29 

Kontrola temperature radi tako da mod izmjeri otpor na sobnoj temperaturi, pa onda prati promjenu otpora sa zagrijavanjem i tako odredi temperaturni koeficijent. Tada može regulacijom snage kontrolirati temperaturu. Ne mjeri ju, nego računa.

Povratak na vrh 

Naslov:
 Post Postano: 29 svi 2015 15:48 

I upravo zato je nemoguce da mod radi sa svim vrstama zice, jer one glavne poput kanthala i nicroma imaju prevelika odstupanja. Mozda bi se i mogao napraviti chip koji bi imao predefinirane postavke za odredjene debljine i promjere kantala, ali mogu samo zamisliti kako bi to bilo komplicirano, a isto tako na sta bi licilo navigiranje kroz postavke izbornika :)

Povratak na vrh 

Post Postano: 29 svi 2015 23:45 

Nije to tak komplicirano. Postoji matematika za to i izvediva je u tim mikrokontrolerima koji su u modovima.
Ne znam na kakva odstupanja misliš, ali temperaturni koeficijent je konstanta isto kao i otpor po metru koji je definiran na 20°C i ako mjeriš struju uz konstantni napon, izračunaš koji je koeficijent. To napravi mod kod prvog uključivanja.

Logika je ta da nakon izmjerenih 0 oma, treba napraviti kalibraciju kada nešto prepozna. Prvo uključenje će biti s regulacijom snage i nakon toga će izračunati koji je koeficijent i može ga ispitati.
Vidio sam takav mod. Ne znam kak se zove, samo znam da je "made in Germany, olovka stil). U nekom od napradnih izbornika piše koji je koeficijent. Vidio.

Podatke o različitim žicama ima ovdje:
http://kanthal.com/en/products/materials-in-wire-and-strip-form/wire/resistance-heating-wire-and-resistance-wire/list-of-alloys/

Ono što svi mi zovemo kantal je zapravo prva grupa. Otpor ovisi o sastavu, a temperaturni koeficijent je do 600°C zanemariv.
To je parametar "Ct". 1.00 znači da je na toj temperaturi otpor kao i na 20°C.
1.01 znači da je na toj temperaturi 1% veći nego na 20°C

Temperaturna kontrola bolje radi s većim Ct-om.
Tu je NiFetal 70 sa 91% promjene otpora do 200°C. Po meni to je najbolja žica za temperaturnu kontrolu.

Za "običnu" verziju, bi bilo interesantno probati s "ribbon" verzijom Kanthal A

Primjena: (copy paste)
Examples of applications are elements embedded in ceramics for panel heaters, infrared heaters, warming plates, irons, ceramic pots, in cartridge heaters for liquid heating, storage heaters, in ceramic heaters for cooking plates, air guns, hobby kilns, radiators, in quartz tube heaters for space heating, toasters, toaster ovens, grills, industrial infrared dryers, coils on molded ceramic fibre for cooking plates with ceramic hobs.

Povratak na vrh 

Naslov:
 Post Postano: 30 svi 2015 06:17 

Hmm, ak je tak jednostavno, zašto onda nisu odmah to napravili. U principu, za sada me uopće ne zanima nikakva TC ili TL. Ono što si složim to i parim kao i uvijek do sada. Ono što sam želio reći, čip koji bi s prepoznavao sve vrste žice i sukladno njima se kalibrirao bi definitivno koštao puno previše u proizvodnji, tako da sumnjam da su oni koji su donedavno za Stainless steel mislili da je vrsta boje uspjeli napraviti nešto takvo i to po nekoj smiješno jeftinoj cijeni ;)

Povratak na vrh 

Naslov: Re:
 Post Postano: 30 svi 2015 12:37 

D-I-A-B-L-O je napisao:
sumnjam da su oni koji su donedavno za Stainless steel mislili da je vrsta boje

:rotfl:

http://goo.gl/A9lj9A

Povratak na vrh 

Naslov: Re:
 Post Postano: 30 svi 2015 13:55 

D-I-A-B-L-O je napisao:
Hmm, ak je tak jednostavno, zašto onda nisu odmah to napravili. U principu, za sada me uopće ne zanima nikakva TC ili TL. Ono što si složim to i parim kao i uvijek do sada. Ono što sam želio reći, čip koji bi s prepoznavao sve vrste žice i sukladno njima se kalibrirao bi definitivno koštao puno previše u proizvodnji, tako da sumnjam da su oni koji su donedavno za Stainless steel mislili da je vrsta boje uspjeli napraviti nešto takvo i to po nekoj smiješno jeftinoj cijeni ;)

Čipovi (mikrokontroleri) su u svim DNA isti. To su atmeli i ovo gore je samo pitanje software-a. Ne poskupljuje proizvodnju. Proizvodnju poskupljuje snaga. Tamo moraju biti jače komponente i bolje osmišljeno hlađenje. Direktni trošak nije veći. Druga je stvar kaj moraju naplatiti to vrijeme koje je potrošeno na razvoj.

Povratak na vrh 

Post Postano: 01 lip 2015 03:37 

Gle, da bi čip funkcionirao sa različitim vrstama žice, mora biti isprogramiran za takvo nešto. Samo programiranje valja izvesti na način da bude pouzdano i sigurno, tako da jednom sastavljen proizvod i radi ono za što je namjenjen. Kako različite vrste žice imaju različite koeficijene, znači trebalo bi ispisati kodove za sve vrste žice.
Ono što mene trenutno zanima je jedino kanthal, a zbog svoje specifičnosti, za njega bi trebao mjerač otpora vrlo visoke preciznosti, koji je ujedno i vrlo skup.
Dalje, ne vidim načina na koji bi to moglo automatski funkcionirati, odnosno kako bi čip mogao sam prepoznati o kojoj vrsti žice se radi, tako da bismo vjerojatno morali imati izbornik u kojem bi ručno birali koju vrstu žice smo ugurali u grijač, pa da onda algoritam podesi sve parametre za tu vrstu žice.

I naposljetku, misliš stvarno da bi kinez išao tako nešto napraviti? Njima je bitna samo masovna proizvodnja (ok, ne svima, ali većini njih je) a ne kompletno osmišljavanje, softversko programiranje i nekakvo detaljno testiranje. Pogotovo ne za uređaj koji će koštati stotinjak dolara... :)

Ne kažem ja da je takav čip nemoguć, dapače, sve se može kad se hoće, samo je pitanje koliko je takvo nešto izvedivo u okvirima isplativosti za određenu namjenu...

Povratak na vrh 

Post Postano: 01 lip 2015 06:54 
Administrator

Primjena temperaturne kontrole kakva je sada je tek privremeno, skrpano rjesenje.
Ja cu se opet vratiti na MAF/MAP senzor koji danas ima svaki auto. Tek to bi bilo pravo rjesenje za sve vase boljke.

Povratak na vrh 

[ 15 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Početna » E-cigarete proizvodi » MOD

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club