Forum    FAQ

.

Početna » E-cigarete proizvodi » MOD

[ 15 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Par pitanja u vezi nabave modova
 Post Postano: 30 svi 2014 00:33 

Pozdrav ekipa!

Evo nov sam u parenju i nov clan forum. Na preporuku prijatelja s faksa sam poceo s parenjem i za sada sam zadovoljan. Narucio sam evod sa FT-a i za ovo vrijeme koliko ga koristim zadovoljan sam koliko mogu biti zadovoljan sa robom sa FT-a.
Naime za oko su mi zapeli modovi, na ovom sam forumu saznao za Vamo V5, a i kasnije sam naletio na Sentinel M16 MOD koji mi se isto jako svida. E sad zanima me odakle mogu naruciti original modove? Koliko su pouzdani ovi sa FT-a? Koji bi vi preporucili za pocetnika s obzirom da je jedan mehanicki a drugi elektricni?

Ispricavam se na ovoliko pitanja iznenada, ali bio bih jako zahvalan na odgovorima :)

Povratak na vrh 

Naslov: Re: Par pitanja u vezi nabave modova
 Post Postano: 31 svi 2014 08:43 

Vamo je original, njega nema u kopijama koliko ja znam.
Za sentinela neznam tko ga proizvodi u originalu i da li ga uopće itko proizvodi ili je i to jedan od kineskih mass production proizvoda.
Original je naravno uvijek bolji od klona, samo je pitanje što te točno zanima.
Od elektronski reguliranih uređaja (VV/VW) provari je za sada još uvijek vrh ponude (barem meni osobno) jer se kroz dugoročnu upotrebu pokazao pouzdanim i neuništivim. Naravno, sve ima svoje granice izdržljivosti ukoliko se opremom rukuje nepravilno i nepažljivo, ali kod provarija je ta granica jako jako visoka.
Od ostalih su tu Dicodes Dani, Semovar, itd itd. Mislim da se čak i prodaje tu na forumu Pipeline Pro, to ti je Dicodes elektronika sa nešto sitno izmjenjenim firmware-om.
Uglavnom, vv mod ispod 1000kn nemaš šta gledati ako stvarno želiš pouzdanost i dugotrajnost.
Ima njih i jeftinijih poput Vamo, Sigelei, Lavatube i slično, ali to je sve za sada još uvijek mačak u vreći. Navoji nisu bog zna što, materijal je isto škakljive kvalitete a elektronika je gotovo uvijek nakon nekog vremena problematična.

Što se tiče mehanike, i tu ima svega, ali mehanika je mehanika, sve se uz malo volje i truda može popraviti, a zbog toga što su kinezi u zadnje vrijeme počeli izbacivati prilično kvalitetne klonove mehaničkih modova, nećeš pogriješiti ako uzmeš bilo koji, pa lako kasnije uzmeš original ako ti se svidi.
Ja bih ti preporučio neki od slijedećih.
Nemesis, Chi You, Caravela, Paps X.
To su oni koji pouzdano rade. Ima tu još i Poldiac clone i mnoštvo ostalih, ali pošto su potonji malo kompliciranije izvedbe kinezi ih nisu baš tako dobro iskopirali pa često imaju problema sa prekidačima i navojima na sitnim dijelovima moda.

Eto, dosta za danas :D

Povratak na vrh 

Post Postano: 31 svi 2014 08:56 

D-I-A-B-L-O je napisao:
Za sentinela neznam tko ga proizvodi u originalu i da li ga uopće itko proizvodi ili je i to jedan od kineskih mass production proizvoda.
Od elektronski reguliranih uređaja (VV/VW) provari je za sada još uvijek vrh ponude (barem meni osobno) jer se kroz dugoročnu upotrebu pokazao pouzdanim i neuništivim. Naravno, sve ima svoje granice izdržljivosti ukoliko se opremom rukuje nepravilno i nepažljivo, ali kod provarija je ta granica jako jako visoka.
Od ostalih su tu Dicodes Dani, Semovar, itd itd. Mislim da se čak i prodaje tu na forumu Pipeline Pro, to ti je Dicodes elektronika sa nešto sitno izmjenjenim firmware-om.
Uglavnom, vv mod ispod 1000kn nemaš šta gledati ako stvarno želiš pouzdanost i dugotrajnost.
Ima njih i jeftinijih poput Vamo, Sigelei, Lavatube i slično, ali to je sve za sada još uvijek mačak u vreći. Navoji nisu bog zna što, materijal je isto škakljive kvalitete a elektronika je gotovo uvijek nakon nekog vremena problematična.

Što se tiče mehanike, i tu ima svega, ali mehanika je mehanika, sve se uz malo volje i truda može popraviti, a zbog toga što su kinezi u zadnje vrijeme počeli izbacivati prilično kvalitetne klonove mehaničkih modova, nećeš pogriješiti ako uzmeš bilo koji, pa lako kasnije uzmeš original ako ti se svidi.
To su oni koji pouzdano rade. Ima tu još i Poldiac clone i mnoštvo ostalih, ali pošto su potonji malo kompliciranije izvedbe kinezi ih nisu baš tako dobro iskopirali pa često imaju problema sa prekidačima i navojima na sitnim dijelovima moda.

Vamo je orginal...i tko ga proizvodi ? :)

Povratak na vrh 

Post Postano: 31 svi 2014 13:09 

damirdjg je napisao:
D-I-A-B-L-O je napisao:

Vamo je orginal...i tko ga proizvodi ? :)

kosooki :D, mnogo kosookih, al je svejedno original, tj njihov proizvod kolko znam

Panzer, Hana Modz V3, Kayfun Lite, Taifun GT, Helios, RSST, DID

Povratak na vrh 

Post Postano: 31 svi 2014 13:55 

DIABLO hvala na odgovoru :)
Unatoc pouzdanosti i dugotrajnosti malo mi je puno dati za pocetak 1000 kn, zanima me dal u tu cijenu ulazi samo mod kao takav ili za te pare mogu uzeti mod, baterije, i neki atty uz to? Kao neki pack? Jer ako je samo mod onda mi je malo puno dati 1000, pogotovo za pocetak zato kaj sam naletio na forumu na onu temu za pocetnike gdje je Max naveo opremu u koju je ukljucen Vamo V5 i sve se moze uzeti za neki 100 €.

Povratak na vrh 

Post Postano: 31 svi 2014 14:31 

Ako ćeš naručiti iz kine za 100 dolara se da složiti dobar set, recimo vamo ili nemesis, kayfun ili ithaka, nitecore I2 punjač i 2-3 IMR baterije. Evo recimo 2 kompletna seta za 120 usd:

https://www.fasttech.com/products/0/100 ... ge-mod-kit
https://www.fasttech.com/products/1448300
https://www.fasttech.com/products/1700500
https://www.fasttech.com/products/1651401
https://www.fasttech.com/products/1314900

Povratak na vrh 

Post Postano: 31 svi 2014 16:17 

Naravno da može jeftinije Vamo kao vw mod nije loše riješenje samo što je nepouzdano i nemaš podršku nikakvu u slučaju kvarova. Sve ovisi o tome što te zanima. Ako želiš pariti bez brige i pameti, onda ti nema druge nego se iskrcati jednokratno pa biti miran godinama. Sa druge strane ako voliš stalno nešto prčkati i kemijati, onda ti je bolje jeftinija opcija pa sam pomalo prčkati, krpati i dograđivati.
Ima na forumu par ljudi koji imaju i skupe i jeftine modove, jeftine imaju zato što vole čačkati po njima, pa ako šta i rikne (a uvijek će nešto riknuti) za sitnu lovu si naruče zamjenski dio iz kine i sami si to poprave.
Ja se slažem da je 1000 i više kuna puno za dati, ni ja ih nemam odakle skucati za sada, ali hoću ti reći da se definitivno isplati jer dobivaš kvalitetu, pouzdanost, izdržljivost i servisnu podršku. + što svi koji imaju i jeftinije i skupje modove iz osobnog iskustva govore da ovi skuplji jednostavno rade bolje i drugačije.

Netko je gore pitao Vamo je original i tko ga proizvodi.
Vamo jest original kao takav, proizvode ga kinezi, ali to je njihov originalan proizvod, sa njihovom elektronikom, nije ni klon ni kopija ičega. Ni prvi ni zadnji autentični kineski proizvod u svijetu parenja.

Povratak na vrh 

Post Postano: 31 svi 2014 16:25 

Diablo,vamo proizvodi barem dvadedeset tvornica u Kini a i to sam malo rekao. Imas barem 5 verzija iz 30 tvornica. Kakav orginal. Ne znaci da je vamo losiji zbog toga ali je bezveze uopce spominjati orginale :)

Povratak na vrh 

Post Postano: 31 svi 2014 19:43 

Originali su prekrasna stvar :sanja:
Podrška, rezervni dijelovi, kvaliteta materijala, izrade i finish-a
Ako oko toga nemaš namjeru raditi kompromise i želiš brand onda Provari :D

S druge strane tu su klonovi i non-brand oprema kao napr. VAMO
VAMO neki koriste duže od godinu dana i nemaju ga namjeru mijenjati.
Za Provari možeš dobit, :hmm: kolko :hmm: , 5-6 VAMO APV-a :conf:

Stvar je osobnog izbora :conf: i oba su jednako dobra :)

Postoji i pitanje kolko je uopće taj "nosač baterije" važan :hmm:

Voltdrop genuine APV-a skoro isti ko klona. U dizajnu razliku nemožeš vidjeti prostim okom (vrijedi za mene 2+ dioptrija :zu: ).
Jel se isplati uložiti u mod ili tamo gdje se cijela priča i odvija, u liquide i atije :hmm:

Zadnja izmjena: Fosna; 31 svi 2014 20:18; ukupno mijenjano 1 put/a.

Povratak na vrh 

Post Postano: 31 svi 2014 20:05 

Moje mišljenje je ovako: kao pocetnik uzmi nešto što nije pre skupo....jer u pocetku ce ti služit isto kao i neki original....kao pocetnik nebuš vidio nikakvu razliku u performansama između skupog i jeftinog moda.
Ako se održiš kao aktivan parioc onda razmišljaj na duge staze, te investiraj u nešto što vredi te silne novce.
prva i osnovna stvar je imat dobar atty i kvalitetne tekucine......mada je to relativno od pojedinca do pojedinca.
Uglavnom nemoj puno love davat za nešto što možda neceš ni koristit kroz izvjesno vrijeme.
uzmi neki elektronski mod nebitno koji....ali uzmi neki od kvalitetnijih attya.....za pocetak je to to.
Npr: ima kod nas finih hr modova kao što je Devils Marble, I2 Element, Silver Dog, Silver Fox....to su originali i koštaju, ali zato imaš kvalitetu, servisnu podršku i šta je bitno nisi dao novce nekim kinezima.

Povratak na vrh 

[ 15 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Početna » E-cigarete proizvodi » MOD

Trenutno korisnika: bot* i 10 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club