Forum    FAQ

.

Početna » E-cigareta i zdravlje » Zdravlje

[ 16 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Božićna jelka može naškoditi našem zdravlju
 Post Postano: 19 pro 2011 12:12 
Administrator

Osjećate se letargično? Imate problema s disanjem? Znanstvenici kažu da je mogući uzročnik vaših zdravstvenih problema simbol novogodišnjih blagdana - božićna jelka

Tim znanstvenika otkrio je da božićna jelka može uzrokovati pregršt zdravstvenih problema, od kašlja i poteškoća s disanjem do letargije i nesanice, a uzročnik je plijesan koja je zahvatila koru drveta ili grane.

Američki znanstvenici sa sveučilišta Upstate Medical odlučili su istražiti zbog čega tokom prosinca dolazi do povećanja broja pacijenata koji imaju probleme s dišnim sustavom. Kako bi ispitali svoju teoriju uzeli su uzorke kore i iglica od 28 jelki, a nakon analize pronašli su 53 vrste plijesni od kojih 70 posto izazivaju simptome poput kroničnog umora, bolove u prsima, začepljenje sinusa, svrbež nosa i otežano disanje.

Liječnici kažu kako neke vrste plijesni mogu izazvati ozbiljne zdravstvene probleme poput upale pluća ili bronhitisa.

Dr. Šime Prtenjača, voditelj istraživanja, preporuča ljudima da ako žele izbjeći gore navedene simptome kupuju i kite umjetne jelke, a svim sumnjičavim osobama savjetuje da pravu jelku dobro operu prije nego li ju unesu u životni prostor, te da ju izbace iz kuće odmah nakon Božića.

"Postoje ljepša mjesta na kojima se može provesti Božić od čekaonice u bolnici, pa makar to značilo da imate umjetnu jelku ili da ju uopće nemate" rekao je Dr. Kurlandsky za Sunday Telegraph.

Istraživanje je također pokazalo da se nakon dva tjedna u prostoriji u kojoj je bila jelka koncentracija spora plijesni povećala sa 800 jedinica na vrtoglavih 3000 jedinica po kubičnom metru.

Povratak na vrh 

Naslov: Re: Božićna jelka može naškoditi našem zdravlju
 Post Postano: 19 pro 2011 12:35 

Pa jbg....oni jos uvijek sjeku drva za Bozic,to je prava steta :minus:

Povratak na vrh 

Post Postano: 19 pro 2011 14:29 
Moderator

Onda bute kod mene krepali, već je okintena, sad bum poslikal, a ja ih posle sadim po dvorištu tako da sam jako eko osvešten. :rotfl:

Povratak na vrh 

Post Postano: 19 pro 2011 15:20 

Sviđa mi se naslov. Kak vam se upoće da kitit jelku. Čisto mi je grijeh uzet je iz šume anyway sve kad bi mi se i dalo kitit je. Al hajd Chromex izvukao si-se pošto je navodno posadiš opet al nešto mi nisi uvjerljiv. :cop:

Povratak na vrh 

Post Postano: 19 pro 2011 15:34 
Moderator

Ptičice, hm dođi do zg-a pa te pokupimo kod mene.
Recept: izvadiš jelku s korjenon, staviš u veeeeeliku kantu, žena umota u neki papir, okintiš, posle tri kralja ili koliko ih ima, skopaš rupu u zemlji i vratiš jelku.
Jednostavo, a sad čekam mrakaču da poslikam.

Povratak na vrh 

Post Postano: 20 pro 2011 00:56 

CHROMEX je napisao:
Ptičice, hm dođi do zg-a pa te pokupimo kod mene.
Recept: izvadiš jelku s korjenon, staviš u veeeeeliku kantu, žena umota u neki papir, okintiš, posle tri kralja ili koliko ih ima, skopaš rupu u zemlji i vratiš jelku.
Jednostavo, a sad čekam mrakaču da poslikam.

Ak je tako, sad si mi još draži. :plus: :hug:

Evo ovde prvi dan zahladilo pošteno, svi prsti ća su mi virili iz rukavice utrnili. Došla bi ja da provjerim korjenje al mislim da to ne bi preživila. Radije tamo na proliće, lito ako bude šta za kopat il iskopat u njivi naravno ručno, s motikom il tako nekak, ne triba mi traktor, to je za malu dječicu :belj: a do tad sjedim na grijalici

Povratak na vrh 

Post Postano: 20 pro 2011 01:03 
Administrator

Ptichicaa je napisao:
a do tad sjedim na grijalici

Je i ja sam cuo da je brazilska depilacija skuupa.

Povratak na vrh 

Post Postano: 20 pro 2011 17:01 

Kinta je napisao:
Ptichicaa je napisao:
a do tad sjedim na grijalici

Je i ja sam cuo da je brazilska depilacija skuupa.

Hehe, je dobro si čuo. A tek laserska :mrgreen:
Al vjerujem da će pojeftinit za jedno 160 godina
:hihi:

Al ipak ća se tiče ove zimulje, nekad bi volila imat i bradu i brkove i dlake u ušima i na sisama i na prsima i na nogama i na rukama i na gujici
:51:

Povratak na vrh 

Post Postano: 20 pro 2011 17:27 

Pun mi je više kua ovih blagdana:

Sveti Nikola
Sveta Luce
Božić
Nova godina

kupi darove, kupi jelku, kupi bakalar, kupi krmetine, KUPI, KUPI, KUPI, KUPI.....

A ond u prvi misec ajmeee, najduži u godini....

Povratak na vrh 

Post Postano: 20 pro 2011 18:06 

Smislow je napisao:
Pun mi je više kua ovih blagdana:

Sveti Nikola
Sveta Luce
Božić
Nova godina

kupi darove, kupi jelku, kupi bakalar, kupi krmetine, KUPI, KUPI, KUPI, KUPI.....

A ond u prvi misec ajmeee, najduži u godini....

Slažem se ali si izostavio Valentinovo. Ja mislim da su to sve više manje izmišljotine velikih korporacija i profitera kako bi i na račun ovoga ostvarili svoj profit. Izgubila se bit, a definitivno bit nije u kupovini neg u provođenju vremena sa bližnjima. Al šta ćeš :conf:

Povratak na vrh 

[ 16 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Početna » E-cigareta i zdravlje » Zdravlje

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club