|
.
Sada je: 07 svi 2026 16:05. | Zadnji put si ovdje bio: 07 svi 2026 16:05. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
| Autor |
Poruka |
|
razdor
|
Naslov: Re: Šećer i njegov utjecaj na ljudski organizam Postano: 30 tra 2015 15:37 |
|
|
|
sori kinta, ajd prebaci nase postove tamo, iako je i ovo vezano ali ipak trkeljamo iskljucivo o keto pa...
_________________   Glup si ko Karamarko http://goo.gl/A9lj9A
|
|
 |
|
 |
|
Rain
|
Naslov: Re: Re: Postano: 30 tra 2015 15:57 |
|
|
_________________ mod: ZNA40, Deviate DNA40, Cachalote DNA200, Wismec Reuleaux DNA200, Volcano Lavabox DNA200, Evolv Reference mod DNA75 atty: Kayfun v4, Kayfun mini v3, Erlkonigin, Squape R, Le Magister, Le Zephyr, Mad Hatter, Patriot 
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Ketogena prehrana Postano: 30 tra 2015 16:19 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
|
Rain ne radi se o dijeti nego o zdravom nacinu prehrane.
Teretane su na losem glasu zbog mutnih tipova koji agresivno prodaju otrovne kemikalije naivnim budalama obecavajucim im brda i doline a presucuju raspad jetre, rak testisa kao i dozivotne spicaste usi, nos i bradu. Inace teretana kao fizicka aktivnost nije nista lose. Ali ja biram aktivnost na svjezem zraku.
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
Valter
|
Naslov: Re: Ketogena prehrana Postano: 30 tra 2015 16:24 |
|
Pridružen: 01 vel 2013 12:48 Postovi: 1316 Lokacija: Velika Gorica
|
|
Teretana je odlična za stjecanje snage na pravilan način. I kada se tako koristi, odlična je. No malo vožnje bicikla ili staze za trčanje ili orbidreka ne može nadomjestiti akrivnosti vani. Staza za tržanje je k tome nezdrava a puno teretanskih bicikala je beskorisna.
Zdravlje, kao takvo, se dobiva sa aerobnim aktivnostima na svježem zraku ili istim time ali u zatvorenom, kada su vremenski uvjeti loši.
|
 |
|
Rossi
|
Naslov: Re: Ketogena prehrana Postano: 30 tra 2015 18:51 |
|
|
|
teretana je majka, nisam nikad isao u nju zbog stereotipa i gluposti i krivog razmisljanja da je to samo za debile koji se *urce... prije 3 godine sam krenuo, isao sam nazalost samo 3 mjeseca, dobio 4 kile misicne mase(ne mori me debljina) i otkrio misice za koje nisam ni znao da postoje na mom tijelu... uz pravilnu vjezbu i nekoga ko ce ti pokazat kaj radit, i barem 4 odlaska tjedno po 45 minuta, u pola godine se cuda naprave od tijela...
_________________  Panzer, Hana Modz V3, Kayfun Lite, Taifun GT, Helios, RSST, DID
|
|
 |
|
 |
|
Zagorsky
|
Naslov: Re: Šećer i njegov utjecaj na ljudski organizam Postano: 30 tra 2015 21:04 |
|
|
Kinta je napisao: Zagorsky  mogu samo potvrditi sve sto si naveo. Uz opasku da ipak nije dobro tako naglo mrsaviti, ali sve je lako kad si mlad  Naravno kakav bi mi to VaperClub bili da vec nemamo topic Ketogena prehrana  Sorry, ali vidjel sam da je tema o štetnosti šečera, a ketogeneza je kad se izbaci šečer pa sam tu napisal, mislil sam već dulje vrijeme napisati nešto o njoj iz vlastitog iskustva, ali nisam stigel, hvala kaj si preselil tu temu  razdor je napisao: naravno da je zdravije, samo me cudi kako netko skine 10kg s keto prehranom. jer i frendica je skinula 11kg u mjesec dana. nebitno... bez slatkoga bilo koje vrste mogu. bez mesa ne mogu  od tjelesne aktivnosti tu i tamo setam i  , a bome i ovo je u zadnje vrijeme sve rjeđe  mlijeko je mozda najveci zajeb u cijeloj prici, 3 deca dnevno mi ne gine. ja sam u 4 mj skinuo nekih 10-11kg, s time da sam svakih 20dana krsio dijetu (sto je mozda razlog da nisam koji kg vise izgubio). u svakom slucaju zadovoljan sam, sporo ide ali ide. jedino sto mi vise ide na ku*ac je vaganje hrane i pracenje koliko cega sam pojeo i koliko kcal ima  Da, čini se da 3 deci mlijeka + ostatak UH-a od prehrane prekoračiš 20g, ali to nije toliko bitno, nije 20g zapisano u kamen, ovisi od ćovjeka do čovjeka koliko može na dan unijeti a da prekine ketozu, nekima je 20, nekima 50, neki 80, ovisi kak dugo si u ketozi, postaneš imun na sve veči broj UH-a. Htjel bi samo reči da kilogrami nisu bitni, tj. da se ne moraš vagati svaki dan, ja se namjerno nisam vagal po preporukama s podforuma, razlog je taj da dok si u ketozi i piješ tolko vode na dan (5l npr.) da ti dnevna kilaža može biti +- 4-5kg, ovisi o težini vode koju popiješ, isto tako kad se baviš teškim tjelesnim aktivnostima, voda se zadržava u organizmu po nekoliko dana da potpomogne oporavak mišiča, tak da s vagom budeš teško vidjel stvarno stanje i rezultate, ali zato je tu pouzdano mjerilo a.k.a. remen, u širini struka možeš vidjeti kolko si to izgubil masnog tkiva, nema boljeg neg kad svakih par tjedna stavip jednu kopču naprijed  . Isto tako zato što ti gubiš 3kg na mjesec ne znači da nisi u ketozi, neki ljudi gube više, neki manje, ovisi od čovjeka do čovjeka, svaki metabolizam je drugačiji, i 3 kg je puno, također ovisi o količini masnog tkiva kojeg imaš, na primjer, netko bude pao sa 120 na 90 u roku odmah, jer čim imaš veči body fat% brže gubiš kile jer s istim deficitom kalorija brže se razgrađuju, dok mu bude trebala ista količina vremena da s istim deficitom kalorija padne sa 90 na 80 npr., čim imaš manje masti teže gubiš kilograme u ketozi. Također bitno je pratiti i ostale macro-e, dnevni unos proteina također ne smije preči iznos koji si izračunal u keto kalkulatoru za tvoju težinu visinu i kolko hoćeš smršavjeti u kojem vremenskom intervalu jer te isto izbaci iz ketoze kao da si pojel previše UH-a, također treba biti i kalorijski deficit koji si si odredil s tim količinama proteina i UH-a jer ak nisi u deficitu s kalorijama onda dobivaš kile (mišičnu masu u ketozi, mast s UH-a), pa ak nisi već probaj ovaj kalkulator i napravi si plan, ne trebaš siliti ništa na brzinu, super je tak kak ti ide i sad, lijepo i polagano, kak tebi paše i čim budeš dulje u ketozi stvari budu se pokretale same po sebi.
|
 |
|
Zagorsky
|
Naslov: Re: Ketogena prehrana Postano: 14 svi 2015 20:36 |
|
|
|
Evo jedan zanimljiv video američkog doktora koji na jednostavan način objašnjava kak funkcionira dijeta, kak se popravi kolesterol i tope masnoće i kako početi s ketogenom prehranom ak koga zanima:
|
 |
|
spavle
|
Naslov: Re: Ketogena prehrana Postano: 21 svi 2015 19:02 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 08 ožu 2013 10:24 Postovi: 4005 Lokacija: ZG, Prexico City
|
_________________  MOD: SXK Nebula Zero Mini, Koopor Mini 60W, Cloupor Mini Plus Atty: Taifun Kayfun Cubis HH.357
|
|
 |
|
 |
|
fek0
|
Naslov: Re: Ketogena prehrana Postano: 21 svi 2015 21:22 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 27 pro 2013 19:47 Postovi: 3397 Lokacija: Zagreb, Botinec
|
|
odlican dokumentarac spavle...pogledao u jednom dahu. da covjeku misliti...
_________________ http://journey-liquids.commod: VT200,VTC mini, Elitar,Mini volt,Paps v4, SMPL v2, Vapor Giant, Nemesis, Dimitri,IPV5 Atty: Fogger v2, Kayfun lite v2+, Nextiny, YEP v2, Origen little,FEV v2, Taifun GT,GS i GLS, Fogger mini, Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant
|
|
 |
|
 |
|
Dok
|
Naslov: Re: Ketogena prehrana Postano: 25 srp 2015 22:51 |
|
Pridružen: 08 srp 2015 12:05 Postovi: 20 Lokacija: Rijeka - Viškovo - around the world
|
Na LCHF prehrani sam dvije godine, nakon godina izbjegavanja svinjske masti, čvaraka i špeka, mogu reči da je povratak tim namirnicama bio najbolji dio LCHF prehrane. Uopće ne konzumiram šečer i procesuiranu hranu, iako ponekad znam napraviti kratkotrajni izlet, pa pojedem sladoled ili kolač. Uspostavio sam organski vrt, tako da imam svoje, zdravo povrče. Voće jedem u jako malim količinama, a veći dio godine ga uopće ne jedem. Sveo sam unos ugljikohidrata na minimum, puno manje od 20 posto, kada sam na brodu, isto tako uspijevam u tome da se hranim po LCHF principima, iako uz loš izbor hrane i gmo namirnice, u periodu kada sam kući, povrče, domeće meso, domaća jaja, homemade kefir, svinjska mast, maslinovo ulje iscjeljuju štetu koju loša prehrana na brodu učini. Blog, Anite Šupe, http://istineilaziohrani.blogspot.com/ Istina i laži o hrani, je prvi i najvažniji izvor odličnih informacija o LCHF prehrani ali i o paleo prehrani. Svima bih predložio da sa svojih jelovnika izbace, šečer, procesuiranu hranu, rafinirana biljna ulja, pšenicu u svim oblicima, sve žitarice, krumpir i tjesteninu. Na LCHF kile odlaze neprimjetno, zdravo, nema brojanja kalorija, alergije se povlače...
_________________  eVic VT 60W with eGo one mega, eVic-VTC mini with tron, eleaf istick tc 60w, elaf istic 30w, ego one xl, kayfun lite plus hgcigar, kayfun v4 hgcigar u počecima: joytech ego c, oko 10 različitih tipova baterija, dekang tekučine prva e-cigareta: ecis kupljena u davnim počecima parenja u Hrvata
|
|
 |
|
 |
Sada je: 07 svi 2026 16:05. | Zadnji put si ovdje bio: 07 svi 2026 16:05. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |