|
.
Sada je: 07 svi 2026 13:04. | Zadnji put si ovdje bio: 07 svi 2026 13:04. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
| Autor |
Poruka |
|
Lis
|
Naslov: Re: Kefir Postano: 06 ruj 2015 09:14 |
|
|
Diagnosticiran mi je gastritis, a sa tabletama je bilo slabog rezultata. Proslo je nekih dva mjeseca koristenja kefira i bolovi i napuhavanja sa kefirom su skoro nestali. Ako se ovako nastavi, vjerujem da ce skroz prestat. Sad se opet mogu natovarit sa špekom i lukom. 
|
|
 |
|
 |
|
sanja
|
Naslov: Re: Kefir Postano: 06 ruj 2015 18:45 |
|
Pridružen: 03 ožu 2011 16:24 Postovi: 1370 Lokacija: Zagreb,Krapinhagen
|
 dodaj u kefir lanene sjemenke i ujutro na tašte jedi to 3 tjedna,nije samo za probavu odlično nego i za tlak,krv...očišćena crijeva rade dobro cijelom organizmu.Tko god je od mojih bližnjih probao nemre k sebi doć,svi su se otpuhnuli a oni koji nisu imali probavu sad su i nakon prestanka konzumiranja,ko vurica na ćenifi. Sastojci lan domaći kefir Priprema 1. 3 tjedna umjesto doručka konzumirajte ovu smjesu: 1 tjedan. 1 žlica lanenog brašna pomiješanog sa 100 ml kefira. 2 tjedan. 2 žlice lanenog brašna pomiješanog sa 100 ml kefira 3 tjedan. 3 žlice lanenog brašna pomiješanog sa 150 ml kefira. Ako je kupovina lanenog brašna problematična, kupitelaneno sjeme i sitno ga sameljite. Nemojte praviti zalihe na više dana, sjeme može užeeći. Najbolje- svako jutro nova porcija. Ovakvu smjesu konzumirajte umjesto doručka. Obavezno pijte vodu, najmanje 2 litre dnevno. Odlični rezultati postižu se uz konzumiranje medene vode. Ćišćenje crijeva na ovoj način činite jednom godišnje. Budite zdravi! i naravno pravite i u terapiji koristite svoj domaći kefir iz svojih kefirnih zrnaca, tibetanske gljive:)
|
 |
|
Roots
|
Naslov: Re: Kefir Postano: 06 ruj 2015 18:47 |
|
|
A zašto samljeti sjeme, meni je i ovako ok Ima neka caka ili ?
_________________ Practice what you preach"zašto kad pet puta kliknem na fajer tipku, mod više ne radi"
|
|
 |
|
 |
|
sanja
|
Naslov: Re: Kefir Postano: 06 ruj 2015 19:50 |
|
Pridružen: 03 ožu 2011 16:24 Postovi: 1370 Lokacija: Zagreb,Krapinhagen
|
|
Ima,od kolegice na poslu,svekrva ,zabilo joj se zrno negdje u crijevu pa je imala problema,operacija... Ne treba ga mljeti u prah,dovoljno je dva tri puta kratko cimnut s mlincem i to je to.
|
 |
|
Frenk
|
Naslov: Re: Kefir Postano: 06 ruj 2015 20:15 |
|
|
|
3 tjedna crvene,ventilirane gline...nikad više žgaravice,gastritisa itd....provjereno,jedem što nikad nisam smio...krastavci,jabuke,ljuto,kiselo...
_________________ Uspjeh je stvoriti iz nečega nešto, a najveći iz ničega nešto.
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Kefir Postano: 06 ruj 2015 20:23 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
Roots je napisao: A zašto samljeti sjeme, meni je i ovako ok Ima neka caka ili ? Ovojnica sjemena je tesko probavljiva. Pa kako ga progutas takvo ce i izaci na onu tvoju lijepu rupicu van. 
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
fek0
|
Naslov: Re: Kefir Postano: 06 ruj 2015 20:29 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 27 pro 2013 19:47 Postovi: 3397 Lokacija: Zagreb, Botinec
|
Zna on sve o sjemenu 
_________________ http://journey-liquids.commod: VT200,VTC mini, Elitar,Mini volt,Paps v4, SMPL v2, Vapor Giant, Nemesis, Dimitri,IPV5 Atty: Fogger v2, Kayfun lite v2+, Nextiny, YEP v2, Origen little,FEV v2, Taifun GT,GS i GLS, Fogger mini, Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant
|
|
 |
|
 |
|
Lis
|
Naslov: Re: Kefir Postano: 06 ruj 2015 20:41 |
|
|
sanja je napisao: :) dodaj u kefir lanene sjemenke i ujutro na tašte jedi to 3 tjedna,nije samo za probavu odlično nego i za tlak,krv... Ovo za tlak mi isto ima smisla. Godinama pijem iste tablete, ali u zadnje vrijeme pijem samo pola. A tlak mi je cijeli dan skoro idealan. Neznam dali kefir tu ima svoje prste, ali koji god razlog bio, ja se ne bunim.  Svako malo imam viska zrnaca kefira koje bacam, a steta je da zavrsi u smecu. Radije bi ga dao nekom sa foruma.
|
|
 |
|
 |
|
Corto_1973
|
Naslov: Re: Kefir Postano: 06 ruj 2015 22:09 |
|
Pridružen: 07 ožu 2011 11:16 Postovi: 2862 Lokacija: Slavonski Brod
|
|
Višak zrnaca isperi vodom i stavi u vrećicu, pa u zamrzivač. Backup od jedne žlice za cca pola litre mlijeka bi trebao imati. Kad ti ustrebaju, samo ih aktiviraš i opet koristiš. Ako ti je višak veći, samelji ih i dodaj skupa s borovnicama, kupinama ili sličnim u kefir i imaš vrhunski voćni jogurt! Stvarno ih nema smisla bacati...
_________________  Devils Marble EVO, Nautilus Oddy klon, Hercules... ipv Mini, Kaya lite v2+ klon
|
|
 |
|
 |
|
domagoj
|
Naslov: Re: Kefir Postano: 06 ruj 2015 22:48 |
|
Pridružen: 24 sij 2013 18:51 Postovi: 592 Lokacija: zagreb grad
|
 zanimaju me ta zrnca kefira,nebi to opce bilo lose probat doma slozit.
|
 |
Sada je: 07 svi 2026 13:04. | Zadnji put si ovdje bio: 07 svi 2026 13:04. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |