|
.
Sada je: 07 svi 2026 13:04. | Zadnji put si ovdje bio: 07 svi 2026 13:04. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
| Autor |
Poruka |
|
Yeti
|
Naslov: Re: Kefir Postano: 06 ruj 2015 22:56 |
|
|
|
I mene, ako ti se da slati postom naravno.. Imala je stara to do nedavno i sad prestala radit, al je odbacila sve...
_________________ "It is not the brains that matter most, but that which guides them—the character, the heart, generous qualities, progressive ideas." "I'd have to be a warrior, a slave I couldn't be. Soldier and a conqueror, fighting to be free" 
|
|
 |
|
 |
|
domagoj
|
Naslov: Re: Kefir Postano: 06 ruj 2015 23:03 |
|
Pridružen: 24 sij 2013 18:51 Postovi: 592 Lokacija: zagreb grad
|
Kak mislis,ne razumijem bas najbolje slat postom. Vidim u prijasnjim postovima da si spomenuo da se tvoja majka zanimala s tim zrncima jel ostal koj komadic 
|
 |
|
Yeti
|
Naslov: Re: Kefir Postano: 06 ruj 2015 23:13 |
|
|
|
Nije nista ostalo, ona je prestala radit jer joj se nije dalo vise, a ja nisam ni znao posto ne zivim tamo vec par godina... A postom ga mozes poslat zapakiranog u vrecicu za skrinju sa malo mlijeka i dobro zavezat, pa onda jos u 2-3 vrecice umotat za svaki slucaj i ubacit u onu kovertu sa zracnim jastucicima... I posalt preporuceno da brzo stigne..
Ja si sad mislim da krenemo to doma slagat, najvise zbog male da pije ako ce joj bit dobro i da sa tim zamjenimo jogurt koji svaki dan kupujemo..
Postupanje sa postom poslanom gljivom ili onom koja je stajala duze od 24 sata neprocjedena je sljedeci.. Stavit gljivu u posudu i prelijat sa mlijekom, nakon 24 sata procjedit i bacit kefir, a nakon toga isti postupak ponovit 2-3 puta.. Kad je onak lijepi fini kremasti i kad ne smrdi na kiselo moze se bez brige pit..
_________________ "It is not the brains that matter most, but that which guides them—the character, the heart, generous qualities, progressive ideas." "I'd have to be a warrior, a slave I couldn't be. Soldier and a conqueror, fighting to be free" 
|
|
 |
|
 |
|
domagoj
|
Naslov: Re: Kefir Postano: 06 ruj 2015 23:18 |
|
Pridružen: 24 sij 2013 18:51 Postovi: 592 Lokacija: zagreb grad
|
|
Di bi onda mogo nabavit ta zrnca tj. vuglji,sad citam da to i nisu gljive ima nesto po oglasima okolo kolko vidim.
|
 |
|
Yeti
|
Naslov: Re: Kefir Postano: 06 ruj 2015 23:33 |
|
|
E to neznam, osim ako lis ima viska pa nam udijeli malo..  Jedna jusna zlica ti je dovoljna za pocet sa nekih pola litre mlijeka.. Zapravo to nije ni gljiva nego kefir zrnca ili kak neki kazu tibetanska gljiva, isti kuki... A trebalo bi bit na njuskalu..
|
|
 |
|
 |
|
Lis
|
Naslov: Re: Kefir Postano: 07 ruj 2015 00:10 |
|
|
Corto_1973 je napisao: Ako ti je višak veći, samelji ih i dodaj skupa s borovnicama, kupinama ili sličnim u kefir i imaš vrhunski voćni jogurt! Stvarno ih nema smisla bacati... Ovo nisam znal. Vise ne bacam. Podjelit cu ekipi kad se nakupi, a nakon toga sve ide u upotrebu. @Yeti Bio sam na Spancirfestu, a bas u to vrijeme sam imao visak. Steta
|
|
 |
|
 |
|
Rossi
|
Naslov: Re: Kefir Postano: 07 ruj 2015 00:20 |
|
|
za mene je kefir ljevpro generator 
_________________  Panzer, Hana Modz V3, Kayfun Lite, Taifun GT, Helios, RSST, DID
|
|
 |
|
 |
|
Lis
|
Naslov: Re: Kefir Postano: 07 ruj 2015 00:26 |
|
|
Rossi je napisao: za mene je kefir ljevpro generator  Da. To sam cital da je u pocetku zanimljivo. Navodno se organizam cisti od toksina i zato ljudi seru ko grlice. Preporuca se pocet sa deci dnevno, dok se to malo ne ustabili. Ja ga sad pijem od dva deci, pa do pola litre na dan. Kako kad. Dok se "kiseli", na sobnoj temperaturi je. Ali preko noci ga stavljam u frizider. Daleko mi je bolji okus kad je hladan.
|
|
 |
|
 |
|
Yeti
|
Naslov: Re: Kefir Postano: 07 ruj 2015 01:19 |
|
|
Lis je napisao: @Yeti Bio sam na Spancirfestu, a bas u to vrijeme sam imao visak. Steta Sta se nisi javio, jos sam pitao ko ce na spancir da popijemo nesto.. 
|
|
 |
|
 |
|
sasha19_81
|
Naslov: Postano: 07 ruj 2015 04:52 |
|
 |
| Moderator |
 |
|
|
Imam i ja tog govna doma, ponesem kad bum dolazio gore yeti
Sent from my SM-N910F using Tapatalk
_________________ Mods : Givo, SX mini, Vaporesso Target, SMPL, Dovpo gx200Atty : Lancia, NarDa, Yep RDA, Kayfun lite v2+, Soul, Youtube: https://www.youtube.com/user/MrUndwarinstagram : https://www.instagram.com/sasha19_81/facebook : https://www.facebook.com/sashasedmakweb: http://baby-viking.com
|
|
 |
|
 |
Sada je: 07 svi 2026 13:04. | Zadnji put si ovdje bio: 07 svi 2026 13:04. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |