| Autor |
Poruka |
|
Kinta
|
Naslov: Zbog prijateljstva se možemo ozbiljno razboljeti Postano: 29 sij 2012 10:53 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
|
Sudeći prema novom istraživanju neprijatelje i dalje moramo držati blizu, ali zato se moramo distancirati od prijatelja jer nam oni mogu narušiti zdravlje
Iako je čovjek socijalno biće sve više znanstvenih studija pokazuje da bi se umjesto zbližavanja s drugim ljudima trebali distancirati od društva, odnosno povući u osamu i živjeti poput vukova samotnjaka jer nam prijateljstva, vjerovali ili ne, škode.
Nedavno istraživanje znanstvenika sa Sveučilišta Virginia Tech pokazalo je da bivanje u društvu zaglupljuje ljude, pogotovo žene, a nova studija potvrđuje da trebamo raskinuti sva prijateljstva, doduše ona loša, jer nas mogu koštati zdravlja.
Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Kalifornija (UCLA) tvrde da negativne socijalne interakcije mogu dovesti do češćih upalnih procesa u tijelo što, s druge strane, može uzrokovati cijeli niz opakih bolesti, od karcinoma do srčanih tegoba i visokog krvnog tlaka.
Znanstvenici su do svojeg zaključka došli tako što su promatrali stvaranje dva proteina koji izazivaju upale kod 122 zdrava volontera koji su prolazi kroz stresne trenutke. Stručnjaci su uočili da osobe koje su doživjele negativne socijalne interakcije tokom istraživanja imaju povišenu koncentraciju "loših" proteina koji su poznati da izazivaju visoki krvni tlak, razne srčane bolesti i karcinome te depresiju.
Sličan skok u upalnim proteinima zabilježen je kod volontera koji su rješavali testove za izazivanje stresa, a potom su morali održati javni govor.
Znanstvenici smatraju da je takva reakcija tijela na negativne prijatelje dio evolucijskog mehanizma za preživljavanje.
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
sanja
|
Naslov: Re: Zbog prijateljstva se možemo ozbiljno razboljeti Postano: 29 sij 2012 11:49 |
|
Pridružen: 03 ožu 2011 16:24 Postovi: 1370 Lokacija: Zagreb,Krapinhagen
|
Kod mene su pozitivne socijalne interakcije,što se tiče mojih prijatelja! A negativne su vrlo rijetke,u obliku povremenih morona na cesti ili u malim dućanima.Znači, sad sam se prehladila jer je blagajnica brbljala sa " susedom " o glupim pizdarijama dok sam ja kao nedužni promatrač cupkala s noge na nogu,a u meni je proradila žuč dok sam došla na red,i baš onda je morala mjenjat traku za račune  Znači pao mi je imunitet zbog stresa i još mi jedna od njih poslala virus,možda blagajnica dok je virusnim rukama dirala moju karticu 
|
 |
|
CHROMEX
|
Naslov: Re: Zbog prijateljstva se možemo ozbiljno razboljeti Postano: 29 sij 2012 12:00 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 03 ožu 2011 14:26 Postovi: 2515 Lokacija: Black Darling
|
|
Ima nešto u tome.ja sam najbolji primjer. Dok sam delal po 12 sati na dan, putoval po celom svetu, imal ponešto zaposlenih, hop infarkt. Pa posle zbog gubitka imuniteta ( veli Tara cigareta i alkohola) hop rak samac u japankama. Od onda se družim samo s veprovima, kokošima, srnama, cuckima i sl. bićima. E sad kolko bude to pomoglo, nemam pojma.
_________________  Sve što sastaviš raspadne se prije ili poslije
|
|
 |
|
 |
|
Karo
|
Naslov: Re: Zbog prijateljstva se možemo ozbiljno razboljeti Postano: 29 sij 2012 14:51 |
|
|
Interesantno i verujem da je nazalost tako.... Po meni najveci neprijatelj je izjedanje,cutanje i trpanje u sebe svakakve pizdarije koje najcesce dolaze od prijatelja.Trpis do neke granice pa kad pukne ide sve u qratz ali tragicno je sto puca kod nekog ni krivog ni duznog kad je najmanje potrebno Sto se tice svakodnevice nepravda me ubija i jako mi smeta neskromnost a u zadnje vrijeme i sve manje nacina da se nepravda ispravi a onda me takve stvari bukvalno unistavaju.Svaku sitnicu uzimam pri srcu a emotivnost i borba sa veternjace ne idu zajedno...
|
 |
|
Karo
|
Naslov: Re: Zbog prijateljstva se možemo ozbiljno razboljeti Postano: 29 sij 2012 16:24 |
|
|
|
 |
|
 |
|
CHROMEX
|
Naslov: Re: Zbog prijateljstva se možemo ozbiljno razboljeti Postano: 29 sij 2012 17:34 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 03 ožu 2011 14:26 Postovi: 2515 Lokacija: Black Darling
|
|
To se u istočnjačkim kulturama zove KRADLJIVAC ENERGIJE (slobodan prevod)
_________________  Sve što sastaviš raspadne se prije ili poslije
|
|
 |
|
 |
|
Majka
|
Naslov: Re: Zbog prijateljstva se možemo ozbiljno razboljeti Postano: 29 sij 2012 21:37 |
|
|
Karo je napisao: Interesantno i verujem da je nazalost tako.... Po meni najveci neprijatelj je izjedanje,cutanje i trpanje u sebe svakakve pizdarije koje najcesce dolaze od prijatelja.Trpis do neke granice pa kad pukne ide sve u qratz ali tragicno je sto puca kod nekog ni krivog ni duznog kad je najmanje potrebno Sto se tice svakodnevice nepravda me ubija i jako mi smeta neskromnost a u zadnje vrijeme i sve manje nacina da se nepravda ispravi a onda me takve stvari bukvalno unistavaju.Svaku sitnicu uzimam pri srcu a emotivnost i borba sa veternjace ne idu zajedno... Brad Blanton - Radikalna iskrenost 
_________________ Ako ikad budemo išli u zatvor zbog ilegalnog skidanja muzike, volio bih da nas razvrstaju po žanrovima...
|
|
 |
|
 |
|
Karo
|
Naslov: Re: Zbog prijateljstva se možemo ozbiljno razboljeti Postano: 30 sij 2012 11:12 |
|
|
Majka,Brad Blanton kao preporuka ili usporedba...? Ovo nisam citao a i necu ali vidim da je kontroverzni klaun,tesko da bi prihvatio njegovu istinu.Sado-mazo u stilu "bas volim kad me mrzite i uzivam jer znam da sam bolji od vas ostalih jadnika"...i nije bas moj moto a njemu je stil zivota.Pise da je negiranje ljutnje lose i da je zbog toga bolje izrazavati ljutnju ali ne slazem se da to moras uciniti bilo gdje...pa ja se ne slazem ni samnom kad to radim  . Jako suprotno na moja shvatanja...ja ne mrzim ljude brate,niti me interesira dal je netko skolovan,imucan,dobro obucen ili je sasvim suprotno od toga sve do onog trenutka kad/ako me ta osoba ne pocne necim provocirati,vredjati ili sl.Zato i kazem da nije dobro kad covjek uzima sve pri srcu,nije zdravo.Ima ljudi kojima takve stvari ne znace bukvalno nisto i prodju preko toga ko da se nije ni desilo i to je dobro za zdravlje ali nije dobra ljudska osobina.Sad neznam,u danasnjem vremenu pored toliko svakodnevnih intriga,pederska posla,zabivanje noza u ledjima itd. mozda je postalo i pomalo smesno da pricamo o doblestima ali ja se ipak drzim toga a i tako vaspitam moje dete....koji je jadnicak ceo na tatu,emotivan do boli.Evo jednog primera kako,...ja pijem kavu,on me gleda i ide da sebi stavi casu mlijeka kako bi meni pravio drustvo "jer bi tata bio tuzan ako sam pije kavu" a kad su tata ili mama tuzni i on je tuzan,ili setio se necega sto se desilo pre godinu dana kada nije poslusao mamu za nesto pa se tako zamisli i rastuzi....  ....Ha,pa kakvo nam vreme dolazi,ja i supruga moramo da polako pronadjemo nacin da to dete ostane dobro kakvo je a istovremeno da se zna nositi s tom emotivnoscu na nacin da ga takvo ponasanje + "dobri" prijatelji ne povrede u zivotu.... PS. "Tata,dali znas sta sam primjetio ?....Betmen je jedini bogatas koji ima dobro srce i koji pomaze ljudima,svi ostali koji imaju puno novca su zli ljudi...a zasto je to tako? Imamo li mi puno novca...?" 
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Zbog prijateljstva se možemo ozbiljno razboljeti Postano: 30 sij 2012 11:29 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
Karo 
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
D@DO
|
Naslov: Re: Zbog prijateljstva se možemo ozbiljno razboljeti Postano: 30 sij 2012 15:15 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 03 ožu 2011 19:03 Postovi: 683 Lokacija: Ispod Sljemena!
|
Eto Karo i od mene 
|
 |