Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 25 ožu 2025 16:26. Sada je: 25 ožu 2025 16:26.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 114 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: Šećer i njegov utjecaj na ljudski organizam
PostPostano: 30 tra 2015 15:37 

sori kinta, ajd prebaci nase postove tamo, iako je i ovo vezano ali ipak trkeljamo iskljucivo o keto pa...

http://goo.gl/A9lj9A

Povratak na vrh

Naslov: Re: Re:
PostPostano: 30 tra 2015 15:57 

razdor je napisao:
teretana je sranje, ako oces vjezbati radi trbusnjake,sklekove i zgibove. i trcanje. a za to ti ne treba teretana...

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
dobra fora, dobra.
vidim da nema smisla ista pisati u ovoj temi pa se povlacim

slika

Povratak na vrh

Naslov: Re: Ketogena prehrana
PostPostano: 30 tra 2015 16:19 
Administrator

Rain ne radi se o dijeti nego o zdravom nacinu prehrane.

Teretane su na losem glasu zbog mutnih tipova koji agresivno prodaju otrovne kemikalije naivnim budalama obecavajucim im brda i doline a presucuju raspad jetre, rak testisa kao i dozivotne spicaste usi, nos i bradu.
Inace teretana kao fizicka aktivnost nije nista lose. Ali ja biram aktivnost na svjezem zraku.

Povratak na vrh

PostPostano: 30 tra 2015 16:24 

Teretana je odlična za stjecanje snage na pravilan način. I kada se tako koristi, odlična je. No malo vožnje bicikla ili staze za trčanje ili orbidreka ne može nadomjestiti akrivnosti vani. Staza za tržanje je k tome nezdrava a puno teretanskih bicikala je beskorisna.

Zdravlje, kao takvo, se dobiva sa aerobnim aktivnostima na svježem zraku ili istim time ali u zatvorenom, kada su vremenski uvjeti loši.

Povratak na vrh

PostPostano: 30 tra 2015 18:51 

teretana je majka, nisam nikad isao u nju zbog stereotipa i gluposti i krivog razmisljanja da je to samo za debile koji se *urce... prije 3 godine sam krenuo, isao sam nazalost samo 3 mjeseca, dobio 4 kile misicne mase(ne mori me debljina) i otkrio misice za koje nisam ni znao da postoje na mom tijelu... uz pravilnu vjezbu i nekoga ko ce ti pokazat kaj radit, i barem 4 odlaska tjedno po 45 minuta, u pola godine se cuda naprave od tijela...

Panzer, Hana Modz V3, Kayfun Lite, Taifun GT, Helios, RSST, DID

Povratak na vrh

Naslov: Re: Šećer i njegov utjecaj na ljudski organizam
PostPostano: 30 tra 2015 21:04 

Kinta je napisao:
Zagorsky :plus: mogu samo potvrditi sve sto si naveo. Uz opasku da ipak nije dobro tako naglo mrsaviti, ali sve je lako kad si mlad :D

Naravno kakav bi mi to VaperClub bili da vec nemamo topic Ketogena prehrana :D

Sorry, ali vidjel sam da je tema o štetnosti šečera, a ketogeneza je kad se izbaci šečer pa sam tu napisal, mislil sam već dulje vrijeme napisati nešto o njoj iz vlastitog iskustva, ali nisam stigel, hvala kaj si preselil tu temu :plus:

razdor je napisao:

naravno da je zdravije, samo me cudi kako netko skine 10kg s keto prehranom. jer i frendica je skinula 11kg u mjesec dana. nebitno...
bez slatkoga bilo koje vrste mogu. bez mesa ne mogu :D od tjelesne aktivnosti tu i tamo setam i :hump: , a bome i ovo je u zadnje vrijeme sve rjeđe :lol:
mlijeko je mozda najveci zajeb u cijeloj prici, 3 deca dnevno mi ne gine. ja sam u 4 mj skinuo nekih 10-11kg, s time da sam svakih 20dana krsio dijetu (sto je mozda razlog da nisam koji kg vise izgubio). u svakom slucaju zadovoljan sam, sporo ide ali ide. jedino sto mi vise ide na ku*ac je vaganje hrane i pracenje koliko cega sam pojeo i koliko kcal ima :joj:

Da, čini se da 3 deci mlijeka + ostatak UH-a od prehrane prekoračiš 20g, ali to nije toliko bitno, nije 20g zapisano u kamen, ovisi od ćovjeka do čovjeka koliko može na dan unijeti a da prekine ketozu, nekima je 20, nekima 50, neki 80, ovisi kak dugo si u ketozi, postaneš imun na sve veči broj UH-a.

Htjel bi samo reči da kilogrami nisu bitni, tj. da se ne moraš vagati svaki dan, ja se namjerno nisam vagal po preporukama s podforuma, razlog je taj da dok si u ketozi i piješ tolko vode na dan (5l npr.) da ti dnevna kilaža može biti +- 4-5kg, ovisi o težini vode koju popiješ, isto tako kad se baviš teškim tjelesnim aktivnostima, voda se zadržava u organizmu po nekoliko dana da potpomogne oporavak mišiča, tak da s vagom budeš teško vidjel stvarno stanje i rezultate, ali zato je tu pouzdano mjerilo a.k.a. remen, u širini struka možeš vidjeti kolko si to izgubil masnog tkiva, nema boljeg neg kad svakih par tjedna stavip jednu kopču naprijed :D .

Isto tako zato što ti gubiš 3kg na mjesec ne znači da nisi u ketozi, neki ljudi gube više, neki manje, ovisi od čovjeka do čovjeka, svaki metabolizam je drugačiji, i 3 kg je puno, također ovisi o količini masnog tkiva kojeg imaš, na primjer, netko bude pao sa 120 na 90 u roku odmah, jer čim imaš veči body fat% brže gubiš kile jer s istim deficitom kalorija brže se razgrađuju, dok mu bude trebala ista količina vremena da s istim deficitom kalorija padne sa 90 na 80 npr., čim imaš manje masti teže gubiš kilograme u ketozi.

Također bitno je pratiti i ostale macro-e, dnevni unos proteina također ne smije preči iznos koji si izračunal u keto kalkulatoru za tvoju težinu visinu i kolko hoćeš smršavjeti u kojem vremenskom intervalu jer te isto izbaci iz ketoze kao da si pojel previše UH-a, također treba biti i kalorijski deficit koji si si odredil s tim količinama proteina i UH-a jer ak nisi u deficitu s kalorijama onda dobivaš kile (mišičnu masu u ketozi, mast s UH-a), pa ak nisi već probaj ovaj kalkulator i napravi si plan, ne trebaš siliti ništa na brzinu, super je tak kak ti ide i sad, lijepo i polagano, kak tebi paše i čim budeš dulje u ketozi stvari budu se pokretale same po sebi.

Povratak na vrh

PostPostano: 14 svi 2015 20:36 

Evo jedan zanimljiv video američkog doktora koji na jednostavan način objašnjava kak funkcionira dijeta, kak se popravi kolesterol i tope masnoće i kako početi s ketogenom prehranom ak koga zanima:

Povratak na vrh

PostPostano: 21 svi 2015 19:02 
Moderator

Povratak na vrh

PostPostano: 21 svi 2015 21:22 
Moderator

odlican dokumentarac spavle...pogledao u jednom dahu. da covjeku misliti...

Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant

Povratak na vrh

PostPostano: 25 srp 2015 22:51 

Na LCHF prehrani sam dvije godine, nakon godina izbjegavanja svinjske masti, čvaraka i špeka, mogu reči da je povratak tim namirnicama bio najbolji dio LCHF prehrane. Uopće ne konzumiram šečer i procesuiranu hranu, iako ponekad znam napraviti kratkotrajni izlet, pa pojedem sladoled ili kolač. Uspostavio sam organski vrt, tako da imam svoje, zdravo povrče. Voće jedem u jako malim količinama, a veći dio godine ga uopće ne jedem.

Sveo sam unos ugljikohidrata na minimum, puno manje od 20 posto, kada sam na brodu, isto tako uspijevam u tome da se hranim po LCHF principima, iako uz loš izbor hrane i gmo namirnice, u periodu kada sam kući, povrče, domeće meso, domaća jaja, homemade kefir, svinjska mast, maslinovo ulje iscjeljuju štetu koju loša prehrana na brodu učini.

Blog, Anite Šupe, http://istineilaziohrani.blogspot.com/ Istina i laži o hrani, je prvi i najvažniji izvor odličnih informacija o LCHF prehrani ali i o paleo prehrani.

Svima bih predložio da sa svojih jelovnika izbace, šečer, procesuiranu hranu, rafinirana biljna ulja, pšenicu u svim oblicima, sve žitarice, krumpir i tjesteninu. Na LCHF kile odlaze neprimjetno, zdravo, nema brojanja kalorija, alergije se povlače...

eVic VT 60W with eGo one mega, eVic-VTC mini with tron, eleaf istick tc 60w, elaf istic 30w, ego one xl, kayfun lite plus hgcigar, kayfun v4 hgcigar
u počecima: joytech ego c, oko 10 različitih tipova baterija, dekang tekučine
prva e-cigareta: ecis kupljena u davnim počecima parenja u Hrvata

Povratak na vrh

[ 114 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: bot*, crawl i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: