Kinta je napisao:
Zagorsky

mogu samo potvrditi sve sto si naveo. Uz opasku da ipak nije dobro tako naglo mrsaviti, ali sve je lako kad si mlad

Naravno kakav bi mi to VaperClub bili da vec nemamo topic
Ketogena prehrana 
Sorry, ali vidjel sam da je tema o štetnosti šečera, a ketogeneza je kad se izbaci šečer pa sam tu napisal, mislil sam već dulje vrijeme napisati nešto o njoj iz vlastitog iskustva, ali nisam stigel, hvala kaj si preselil tu temu

razdor je napisao:
naravno da je zdravije, samo me cudi kako netko skine 10kg s keto prehranom. jer i frendica je skinula 11kg u mjesec dana. nebitno...
bez slatkoga bilo koje vrste mogu. bez mesa ne mogu

od tjelesne aktivnosti tu i tamo setam i

, a bome i ovo je u zadnje vrijeme sve rjeđe

mlijeko je mozda najveci zajeb u cijeloj prici, 3 deca dnevno mi ne gine. ja sam u 4 mj skinuo nekih 10-11kg, s time da sam svakih 20dana krsio dijetu (sto je mozda razlog da nisam koji kg vise izgubio). u svakom slucaju zadovoljan sam, sporo ide ali ide. jedino sto mi vise ide na ku*ac je vaganje hrane i pracenje koliko cega sam pojeo i koliko kcal ima

Da, čini se da 3 deci mlijeka + ostatak UH-a od prehrane prekoračiš 20g, ali to nije toliko bitno, nije 20g zapisano u kamen, ovisi od ćovjeka do čovjeka koliko može na dan unijeti a da prekine ketozu, nekima je 20, nekima 50, neki 80, ovisi kak dugo si u ketozi, postaneš imun na sve veči broj UH-a.
Htjel bi samo reči da kilogrami nisu bitni, tj. da se ne moraš vagati svaki dan, ja se namjerno nisam vagal po preporukama s podforuma, razlog je taj da dok si u ketozi i piješ tolko vode na dan (5l npr.) da ti dnevna kilaža može biti +- 4-5kg, ovisi o težini vode koju popiješ, isto tako kad se baviš teškim tjelesnim aktivnostima, voda se zadržava u organizmu po nekoliko dana da potpomogne oporavak mišiča, tak da s vagom budeš teško vidjel stvarno stanje i rezultate, ali zato je tu pouzdano mjerilo a.k.a. remen, u širini struka možeš vidjeti kolko si to izgubil masnog tkiva, nema boljeg neg kad svakih par tjedna stavip jednu kopču naprijed

.
Isto tako zato što ti gubiš 3kg na mjesec ne znači da nisi u ketozi, neki ljudi gube više, neki manje, ovisi od čovjeka do čovjeka, svaki metabolizam je drugačiji, i 3 kg je puno, također ovisi o količini masnog tkiva kojeg imaš, na primjer, netko bude pao sa 120 na 90 u roku odmah, jer čim imaš veči body fat% brže gubiš kile jer s istim deficitom kalorija brže se razgrađuju, dok mu bude trebala ista količina vremena da s istim deficitom kalorija padne sa 90 na 80 npr., čim imaš manje masti teže gubiš kilograme u ketozi.
Također bitno je pratiti i ostale macro-e, dnevni unos proteina također ne smije preči iznos koji si izračunal u keto kalkulatoru za tvoju težinu visinu i kolko hoćeš smršavjeti u kojem vremenskom intervalu jer te isto izbaci iz ketoze kao da si pojel previše UH-a, također treba biti i kalorijski deficit koji si si odredil s tim količinama proteina i UH-a jer ak nisi u deficitu s kalorijama onda dobivaš kile (mišičnu masu u ketozi, mast s UH-a), pa ak nisi već probaj
ovaj kalkulator i napravi si plan, ne trebaš siliti ništa na brzinu, super je tak kak ti ide i sad, lijepo i polagano, kak tebi paše i čim budeš dulje u ketozi stvari budu se pokretale same po sebi.