Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 25 srp 2024 02:09. Sada je: 25 srp 2024 02:09.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]
 [ 114 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Ketogena prehrana
PostPostano: 21 lis 2012 15:33 
Offline
Administrator
Avatar

Pridružen: 02 ožu 2011 14:18
Postovi: 11239
Lokacija: Samobor
Ketogena prehrana je način ishrane u kojem unosimo u organizam visoke udjele masnoća, umjerenu količinu proteina te vrlo malo ugljikohidrata. Ovaj način prehrane oponaša aspekte gladi prisiljavajući tijelo da sagorijeva masti umjesto ugljikohidrata. Blagotvorno djeluje na organizam kod općeg stanja organizma, ali i kod nekih bolesti, te se koristila u prošlom stoljeću kao efikasan način kontroliranja epileptičnih napada, sve do pojave antikolvuzivnih lijekova.

Ketogena dijeta proizlazi iz paleo prehrane, odnosno načina ishrane koju su naši pradavni preci imali, a koja se sastojala od mesa te orašastih plodova, ribe i morskih plodova i algi, gomoljastog povrća i kvazi žitarica kao što su quinoa i heljda. Nisu postojale toliko štetne žitarice na koje vas neprestano upozoravamo, niti šećer a naš organizam i metabolizam je posve pripremljen na ovu vrstu prehrane, dok apsolutno nije naviknut na moderan način prehrane prepun ugljikohidrata što u konačnici izaziva razne bolesti i poremećaje.

Na stranici Robba Wolfa predočeno nam je jedno od svjedočanstva kako ketogena dijeta može pomoći:

Kailey je rođena 23. siječnja 2009., nakon savršeno normalne trudnoće i odmah je dobila napadaje. Odmah je prebačena na neonatalni odjel intezivne skrbi te potom u dječju bolnicu u Philadelphiji gdje zadržana 6 tjedana. U prvom tjednu dijagnosticirana joj je kompleksna tuberozna skleroza, bolest u kojoj se javljaju brojna oštećenja zbog pretjeranog rasta različitih vrsta stanica i tkiva. U drugom tjednu isprobani su razni antikonvulzivni lijekovi čak i kokteli raznih lijekova od kojih neki nisu ni imali odobrenje FDA i lječnici su se našli pred zidom. Budući da su napadaji bili česti i jaki, beba se nije mogla ni dojiti te se majka izdajala i hranili su je sondom. Kroz ovaj način hranjenja, dva su joj dana davali i antikonvulzivni lijek dilantin, nakon čega je se razvio nekrozni enterokolitis, što je skoro zahtjevalo hitnu operaciju. Liječnici nisu bili sigurni je li se to dogodilo zbog svih isprobanih lijekova koji nisu funkcionirali ili zbog moguće alergije na hranu (majčino mlijeko), te su predložili da se prijeđe na dječju mliječnu formulu kako bi je ispitali na alegrije na hranu.

U trećem tjednu boravka u bolnici beba je počela uzimati mliječnu formulu, a zatim i mlijeko od soje no rezultati su bili isti: krvava stolica i otečen trbuh. Tada je neurološka pedijatrica Dr. Brenda Porter predložila susret s bolničkim timom za ketogenu prehranu. Tu su dobili prilku da nauče praviti antialergenu formulu s lipidima i vodom, da bi doveli dijete u stanje ketoze. Ta terapija se pokazala uspješnom za mnoge njihove slučaje bez nade.

Povišena razina ketona u krvi je stanje poznato kao ketoza. Kod prehrane s vrlo malo ugljikohidrata, masnoća se pretvara u masne kiseline i ketonska tijela. Oni ulaze u mozak i zamijenjuju glukozu kao izvor energije.

Isprva su roditelji bili skeptični dok su gledali kako tamo djeca jedu majonezu s masnim vrhnjem, sve dok se transformacija nije počela odvijati pred njihovim očima. No onog dana kada je mala Kailey dospjela u stanje ketoze, toničko klonički i grand mal napadi su prestali! Na tom odjelu su proveli četvrti i peti tjedan, učeći kako da provjere njezin šećer u krvi, ketone u urinu i bilježeći blage napadaje kako bi mogli prilagoditi njenu ketogenu prehranu, pojačati unos masnoća te spriječiti daljnje napadaje.

Od početka uvođenja ketogene ishrane, Kailey je počela ubrzano rasti i jačati, dobivajući na težini sve što je izgubila na početku. U šetom tjednu postala je stabilna, mogla se fokusirati očima, i dok su se subklinički napadaji nastavili, izolirali su se u žarišnoj točki na lijevoj strani mozga što je bio dobar preduvijet za radikalni kirurški zahvat- hemisferektomiju, uklanjanje dijela mozga. Nakon devet mjeseci od tada podvrgnuta je operaciji, a do tada je ostala na ketogenoj prehrani uz male izmjene dodajući u meni meso i ulje.

Nakon operacije krenuli su s odvikavanjem od ketogene ishrane jer su lječnici izjavili da to sad nije dobro za gustoću njenih kostiju i da joj je potrebno i voće i povrće te žitarice. Roditelji su bili u panci da će se bez ketogene dijete napadi nastaviti, no odlučili su vjerovati liječnicima. Napadaji se nisu vratili.

U to vrijeme Kaileynina majka je ostala trudna i previše se udebljala te je molila svog ginekologa da joj pomogne, kako da promjeni prehranu a da ne naškodi bebi, no odgovor je bio da je ona skroz u redu.

Njezin sin se rodio 6 tjedana prerano s genetskim poremećajem koji se manifestira kroz gastrointestinalne probleme te je ostao u bolnici. Majka je bila skroz isfrustrirana i razočarana u medicinsku zajednicu te je sama započela istraživanje o alternativnim načinima liječenja, homeopatiji i ketogenoj ishrani. Tada je naletila na paleo ishranu… i zaključila je kako je sve što je naučila imalo smisla. Shvatila je bit medicinske i farmaceutske kao i prehrambene zajednice kao industrije za zgrtanje novaca. Ispraznili su smočnicu i pobacali sve čipseve, tegle maslaca od kikirikija i kruh… nisu si mogli više priuštiti da jedu to smeće.

Roditelji su prvi prešli na paleo prehranu, a zatim nakon tri tjedna su uveli i Kailey, mada su i dalje strahovali da bi na neki način mogli uznemiriti njeno tijelo te je dovesti do ponovnih napadaja. Unutar tjedan dana pokazali su se prvi rezultati u vidu napretka motoričkih sposobnosti i govora. U dobi od dvije i pol godine prvi put je izrekla „mama“! tada su prešli na reabilitaciju sina. Čim je bilo ustanovljeno da može početi uzimati hranu oralno (do tada je hranjen na sondu), pravili su mu paleo obroke u teksturama koje je mogao podnijeti, te sada unosi 1000 kalorija dnevno i sve više napreduje.

Oba djeteta su jako napredovala i roditelji to pripisuju paleo prehrani. Lječnici su prognozirali da Kailey neće nikada govoriti, neće biti mobilna niti pomicati desnu ruku, no nakon tri godine, ona je sve to prevazišla te je čak krenula u školu. Imala je samo jedan napadaj od tada, i to zbog visoke temperature usljed upale uha. Kaileyin brat uzima hranu na usta, i to raznolikije od odraslih uzimajući meso, ribu, povrće i voće.
Roditelji su smršavili na zdravu težinu, nisu na antidepresivima, žive sretno zbog promjena koje su nastale uvođenjem paleo prehrane u svoje živote i nadaju se da će se vijest o njihovom iskustvu širiti kako bi pomogli većem broju ljudi.

_________________
Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi.
Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: Ketogena prehrana
PostPostano: 21 lis 2012 15:35 
Offline
Administrator
Avatar

Pridružen: 02 ožu 2011 14:18
Postovi: 11239
Lokacija: Samobor
Ketogena prehrana može biti snažan alat kojim možete promjeniti vaš život. Prebacivanje na ishranu s vrlo malo ugljikohidrata, u kojoj se masnoće pretvaraju u energiju, može vam pomoći da smanjite visoki krvni pritisak, osloboditi vas žgaravice i bolova u zglobovima, te zaustaviti pred-dijabetičko stanje.

Ketogena dijeta sadrži visoke udjele masnoća, umjerenu količinu proteina te vrlo malo ugljikohidrata, a koristila se u medicini prvenstveno za liječenje teško kontolirajuće epilepsije kod djece, kako je navedeno u Wikipediji. Ovaj način prehrane oponaša aspekte gladi prisiljavajući tijelo da sagorijeva masti umjesto ugljikohidrata. U običajenim okolnostima, ugljikohidrati sadržani u hrani se pretvaraju u glukozu, koja se potom prenosi kroz tijelo, a to je posebno važno u poticanju funkcije mozga. Međutim, ako postoji vrlo malo ugljikohidrata u prehrani, jetra pretvara masnoće u masne kiseline i ketonska tijela. Oni ulaze u mozak i zamijenjuju glukozu kao izvor energije. Povišena razina ketona u krvi, stanje poznato kao ketoza, dovodi do smanjenja učestalosti epileptičnih napadaja.

Ova metoda se koristila od 1920. godine i kroz sljedeće desetljeće kada joj je popularnost pala uvođenjem antikonvulzivnih lijekova, što je tipična situacija kako se farmaceutska industrija nameće umjesto prirodnih načina rješavanja problema.

Kada se započne sa ketogenim načinom prehrane, tijelo prolazi kroz više prilagodbi. Otprilike nakon dva dana od početka ovog načina prehrane, organizam počinje koristiti ketone. Na ovaj način tijelo ubrzano gubi na težini, prvenstveno na masnoći. Mišićna masa ostaje relativno nepromjenjena jer ova prehrana sadrži, kako je navedeno, i umjerene količine proteina.

U ovom načinu prehrane prevladava hrana poput sira, jaja, mesa i ribe, koja većinom sadrži vrlo malo ugljikohidrata. Uz navedeno, vrlo je važno jesti i dovoljne količine povrća, zbog unosa vlakana, vitamina te drugih esencijalnih tvari u organizam. Neko povrće sadrži veće količine ugljikohidrata pa takve namirnice treba izbjegavati, na primjer krumpir, riža, grah, grašak i slično, a konzumirati treba krastavce, kupus, zelenu salatu i ostalo slično povrće.

Prema Ketogenic Diet Resource, suprotno uvriježenom mišljenju, ketogena ishrana nije visoko proteinska dijeta.

Neki medicinski istraživači i liječnici koriste ketogensku dijetu za:

- Vođenje raka u remisiju s novim i učinkovitim načinom liječenja raka.

- Lječenje epilepsije s ishodom smanjenja ili čak potpune eliminacije napada.

- Kao pomoć pacijentima s Alzheimerovom bolešću za povratak pamćenja i misaonih funkcija

- Bolju kontrolu osobama s dijebetesom nad šećerom u krvi

- Eliminaciju simptoma glutenske alergije i ublažavanje simptoma drugih alergijskih reakcija povezanih s autoimunim reakcijama.

Osim navedenih bolesti i stanja kod kojih se koristi ketogena dijeta, jedna pilot studija 1999. godine ispitivala je utjecaj ketogene dijete na djecu s autizmom. Obuhvaćeno je 30-tero djece s Krete, Grčka, starosti od 4 do 10 godina, a taj način prehrane trajao je 6 mjeseci, kako navodi Psychology Today.

Pridržavali su se “John Radcliffe” verzije ketogene dijete, koja se sastoji od 30% ulja trigllicerida srednjeg lanca, 30% svježeg vrhnja, 11% zasićenih masti, 19% ugljikohidrata, i 10% proteina uz vitaminske i mineralne dodatake. Djeca su na ovoj prehrani bila u intervalima od 4 tjedna, nakon čega je slijedilo 2 tjedna uobičajene prehrane. Dječji urin je bio testiran na ketone a njihov serum je provjeravan na beta hidroksibutirat (keton) za mjerenje količine ketoze – stanje povišene vrijednosti ketonskih tijela u krvi. Nakon 6 mjeseci, dijeta je obustavljena, a djeca su praćena mjesečno još 6 mjeseci.

Polazišna točka istraživanja je bila poboljšati mitohondrijsku učinkovitost u mozgu putem ketoze (koristeći ketonska tijela kao gorivo umjesto glukoze). Zanimljivo je da je 11 godina kasnije, mala studija potvrdila da djeca s autizmom često imaju problema s mitohondrijskom učinkovitošću.

Tijekom studije dijetu je toleriralo 23-oje djece nakon početnih 4 tjedna, a petero od njih prekinulo je dijetu zbog nedostatka poboljšanja tijekom prvih nekoliko ciklusa. Od preostalih 18-tero djece, dva dječaka su dovoljno napredovala da su izuzeti iz specijalne škole i smješteni u sustav redovnog obrazovanja. Ukupno je 18-tero djece ” pokazalo poboljšanja u svom socijalnom ponašanju, interakciji, govoru, suradnji, stereotipiji i hiperaktivnosti, što je značajno pridonjelo njihovom poboljšanju u učenju.”

Djeca koja nisu ostala na ketogenoj prehrani su ona s najtežim stupnjem autizma, a oni koji su imali najbolji odgovor na tu dijetu su oni s blagim stupnjem autizma. Još jedna zanimljiva činjenica iz studije je da su zadržana poboljšanja kroz ona dva tjedna bez ketogene prehrane te također i 6 mjeseci nakon što je studija bila gotova. Nitko od djece nije imao nikakve komplikacije (poput manje kilaže ili nedostatka selena) što se znalo dogoditi u drugim ispitivanjima ketogene dijete kod djece s epilepsijom.

Ovo nije bila niti velika studija, niti slijepa studija, a nije ni bilo kontrolne skupine, te se rezultati moraju uzeti s velikom rezervom. No za neku djecu ova prehrana je pokazala velika poboljšanja, a nije bilo potrebe za konstantnim održavanjem ketoze. U konačnici, ono što je potrebno su veće studije s više djece i kontrolne skupine.

Ova prehrambena terapija dokazuje da može nekima pomoći, dok na neke neće imati utjecaja, no kako je autizam još uvijek neizlječiv poremećaj ovo bi za roditelje moglo biti moćno oružje za ublažavanje simptoma. Za sve ostale povremena ketogena dijeta također može imati vrlo povoljne rezultate. Mnogi ljudi su otkrili da je ketogena ishrana vrlo učinkovit alat za vraćanje zdravlja, za gubitak viška težine i izgradnju mišićavog, zdravog tijela.

_________________
Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi.
Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: Ketogena prehrana
PostPostano: 24 ožu 2013 15:26 
Offline
Administrator
Avatar

Pridružen: 02 ožu 2011 14:18
Postovi: 11239
Lokacija: Samobor
Mnogi ljudi su frustrirani današnjim metodama liječenja raka. One su skupe, bolne i često jednostavno ne postižu cilj, odnosno, većinom donose više štete nego koristi. Međutim, sada je dostupan novi način liječenja raka koji je besplatan, nema nikakvih nuspojava, a može se koristiti i u kombinaciji s drugim načinima liječenja raka. Ovaj tretman uključuje ukidanje ugljikohidrata, počevši s najgorim ugljikohidratom – šećerom.

Od početka 2007., dr. Melanie Schmidt i biologinja Ulrike Kammerer, sa ženske bolnice Sveučilišta u Würzburgu, Njemačka, uključuju oboljele od raka u kliničku studiju liječenja najneočekivanijim lijekom – masnoćama. Njihova studija liječi bolesnike ketogenom dijetom, koja eliminira gotovo sve ugljikohidrate, uključujući i šećer, i daje energiju samo od kvalitetnih biljnih ulja, poput ulja lanenih i konopljinih sjemenki te od proteina životinjskog porijekla.

Ketogena prehrana se temelji na znanstvenim dokazima koji su stari već više od 80 godina. Godine 1924., njemački nobelovac Otto Warburg prvi je objavio svoja zapažanja koja je uočio u brzorastućim tumorima. Za razliku od zdravih stanica, koje generiraju energiju metabolizirajući šećer u svojim mitohondrijima, stanice raka se hrane isključivo putem glikolize, što je manje učinkovito sredstvo za stvaranje energije kroz fermentaciju šećera u citoplazmi. Warburg je vjerovao da je ovaj metabolički prekidač primarni uzrok raka.

Za istraživače u Würzburgu, teoretska rasprava o teoriji poznatoj kao Warburški efekt – je li to primarni uzrok raka ili puka metabolička nuspojava – je nebitna. Ono što oni vjeruju je da se može terapeutski iskoristiti. Teorija je jednostavna: ako se većina agresivnih vrsta raka oslanja na fermentaciju šećera za rast i dijeljenje, treba iz hrane izuzeti šećer i širenje bi se trebalo zaustaviti. U međuvremenu, normalne tjelesne i moždane stanice mogu biti u mogućnosti izdržati gladovanje zbog nedostatka šećera, jer se mogu prebaciti na proizvodnju energije iz masnih molekula zvanih ketonska tijela – tjelesni glavni izvor energije na prehrani bogatoj masnoćama.

Warbuška studija je imala poteškoća s liječenjem pacijenata, jer je sudjelovanje bilo dozvoljeno samo onima koji su ostali bez ikakvih drugih mogućnosti liječenja, odnosno, koji su prošli sve druge konvencionalne terapije što je značilo da dolaze u vrlo teškom, potpuno iscrpljenom stanju. Pacijenti u studiji su između ostalih oblika raka bolovali od tumora gušterače i agresivnih tumora mozga zvanih glioblastomi, a regrutirani su u prvom redu jer su njihovi tumori pokazali visoki metabolizam glukoze u PET skenovima.

Četvero pacijenata je bilo toliko bolesni, da su umrli u prvom tjednu rada. Neki su ispali jer se nisu mogli pridržavati ovog režima prehrane bez slatkiša. Dobra vijest je da su za pet pacijenata koji su bili u stanju izdržati tri mjeseca prehrane bez ugljikohidrata, rezultati bili pozitivni: pacijenti su preživjeli, njihovo fizičko stanje se stabiliziralo ili poboljšalo i njihovi tumori su usporili i zaustavili rast, ili su se smanjili. Ovi rani rezultati su izazvali vrlo pozitivne reakcije i povećan interes.

Istraživači su upozorili da su rezultati preliminarni i da studija nije dizajnirana za testiranje efikasnosti, već za identificiranje nuspojava i sigurnosti ove vrste prehrane.

Prethodne studije su također ponudile neku nadu. Prvi ljudski eksperimenti s ketogenom dijetom su provedeni kod dvoje djece s rakom mozga od strane onkologinje Linde Nebeling, koja sada radi na Nacionalnom institutu za rak. Djeca su dobro reagirala na ovu vrstu prehrane. Znanstveno bi bilo krivo izvući opće zaključke iz ove studije, kaže Nebeling, ali neki stručnjaci, kao što je Thomas Seyfried s Bostonskog koledža, kažu da je to ipak značajno dostignuće. Seyfried se odavno pozvao na klinička ispitivanja na životinjskim studijama, njegovi rezultati pokazuju da su miševi preživjeli rak, uključujući i rak mozga, u puno više slučajeva kada se bili na prehrani s većim udjelom masnoća.

Danas je situacija već puno jasnija. Naime, Dr. Dominik D’Agostino, znanstvenik koji istražuje metaboličke terapije i njegov tim znanstvenika sa Sveučilišta Južne Floride uklonili su ugljikohidrate iz prehrane laboratorijskih miševa, i kao rezultat, miševi su preživjeli vrlo agresivan metastazirajući rak, čak i bolje nego kad su bili tretirani kemoterapijom. On izjavljuje: “Dramatično smo povećali preživljavanje s metaboličkom terapijom, stoga mislim da je važno da se ove informacije objave.”

Ovo se ne događa samo laboratorijskim miševima. Dr. D’Agostino je također vidio sličan uspjeh i kod ljudi, i to kod puno njih. Jedan od uspješno izlječenih ljudi je i dr. Fred Hatfield, on kaže da su mu liječnici prognozirali samo tri mjeseca života zbog raširenog metastazirajućeg raka u koštanoj strukturi. Dok se pokušavao pripremiti na smrt, čuo je za prehranu protiv raka. Ništa nije imao za izgubiti, probao je i ostao šokiran kada je zapravo djelovala.

“Rak je nestao!” uzviknuo je. “Posve. Do ovog dana nema ni traga od njega, a prošlo je više od godinu dana.”

Dr. D’Agostino objašnjava: sve stanice, uključujući i stanice raka, se hrane glukozom. No, ako ih lišite glukoze, one se prebacuju na alternativno gorivo; ketonska tijela. Osim stanica raka. Defekt ih sprječava da se prebace na korištenje ketonskih tijela kao gorivo i stoga stanice raka mogu opstati samo na glukozi. Sve ostale stanice mogu koristiti ili glukozu ili ketonska tijela.

Ovu tvrdnju potkrepljuje i studija provedena na Bostonskom koledžu koja kaže:

Maligni rak mozga je i dalje jedan od glavnih bolesti pobola i smrtnosti. Propust prepoznavanja raka mozga kao bolesti energetskog metabolizma je uvelike doprinio neuspjehu u liječenju. Dokle god moždane stanice tumora imaju pristup glukozi i glutaminu, bolest će napredovati. Trenutni standard skrbi pruža tumoru mozga opskrbu glukozom i glutaminom. Ketogena dijeta s visokim udjelom masnoća, te niskim udjelom ugljikohidrata cilja na dostupnost glukoze i eventualno glutamina kada se primjenjuje u pažljivo ograničenim količinama koje smanjuju ukupan unos kalorija i cirkularne razine glukoze. Ograničena ketogena prehrana cilja glavne signalizacijske putove povezane s metabolizmom glukoze i glutamina. Kada je primjenjena na miševima s malignim rakom mozga, imala je anti angiogenske, anti invazivne, anti upalne i pro apoptotičke efekte. Terapijska djelotvornost ograničene ketogene dijete može biti poboljšana kada je u kombinaciji s lijekovima koji ciljaju na glukozu i glutamin. Terapijska djelotvornost je također uočena protiv zloćudnih glioma u izvješćima o ljudskim slučajevima. Dakle, ona može biti učinkovita netoksična terapijska opcija za trenutni standard skrbi za inhibiciju rasta i invazivnih svojstva malignog tumora na mozgu.

_________________
Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi.
Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: Šećer i njegov utjecaj na ljudski organizam
PostPostano: 30 tra 2015 10:55 
Offline
Avatar

Pridružen: 05 lis 2014 20:52
Postovi: 59
Lokacija: Zagorje
Mogu samo potvrditi sve ovo iz vlastitog iskustva, imal sam u ožujku 2014. 125 kg, osječal sam rezanja u srcu, bil u preddijabetnom stanju, krvna slika u banani, s 27 godina osječal sam se umorno stalno i bez volje, a nisam niti jeo previše slatkoga, samo puno tijesta, čušpajza, graha, kruha i tak.

Jednog dana gledam reddit i vidim sliku kak je smršavil jedan dečko sa 360 na 80 kg u godinu dana i čitam komentare kak, unutra je napisal da je samo pratil ketogenu dijetu na http://www.reddit.com/r/keto. ok, odem ja tam i čital sam cijelu večer, i vidim da ima to smisla, izračunam si kolko bi htjel smršaviti, sve macroe, dnevne vrijednosti proteina masti i ugljikohidrata i tak drugi dan sam počel.

U slijedećih 6 mjeseci jeo sam ispod 20 g ugljikohidrata (šečera) na dan, samo masnoga puno i proteina, povrča, mesa i sira i špeka, pratil sam sve kaj piše na podforumu, pil 3-5 litara vode na dan, pil tablete od magnezija (one iz konzuma za 7kn) i ništ nisam vježbal skoro, samo na poslu hodal od stroja do stroja, i normalno sve stvari doma na vrtu i u vinogradu, na njivi i šumi kaj bi i inače radil doma i nekad bicikliral navečer.

Prvih par dana su bila najteža, to je odvikavanje, kad prestaneš jesti šečer, to je ko da se skidaš s cigareta, kofeina, alkohola, droga, jednostavno pere te apstinenncijska kriza, ali nakon dva tri tjedna kad jetra konačno počne normalno raditi, vjerojatno prvi put u životu kad konačno počne vršiti primarnu funkciju, a to je da izlučuje ketone, koji razgrađuju masno tkivo, jer dok se jede šečer jetra cijelo vrijeme filtrira ugljikohidrate, a ostalo stavlja u drugi plan dok ne obradi otrov od jednostavnih šečera, i tak non stop, kad počne normalno funkcionirati, onda je to mrak, osječate se puni energije cijeli dan, jednostavno funkcioniraš cijeli dan ko da ti je 15 godina. Također jetra proizvodi zamjensku hranu za mozak, koji je bil navučen na šečer a ja sad ne znam točni znanstveni naziv kak se to zove (objašnjeno je sve na /r/keto s citatima na znanstvene radove) ali znam da daje oko 1.5x više hranjivih vrijednosti da nože mozgva normalno funkcionirati.

I tak počel sam s dijetom, nakon 3 tjedna bil sam skroz adaptiran na keto, anyways da skratim stvari , počel sam 08.3.2014. sa 125 kg, i nisam se vagal do sedmog mjeseca kad dođem u istu ljekarnu, na istu vagu, stanem i mislim si valjda sam prešel 100, svi govore da kak si smršavio nisi normalan i tak, a ja iskreno nisam mislil da sam previše smršavil, jer ostalo je puno kože visjeti za koju ne znaš dal je masno ili kaj, i pogledam na vagu, bum, 85,7 kg, još sam stajal 5 puta gore i dolje da pogledam, i uvijek isto, nisam mogel vjerovati i bil sam u euforiji jedno 2 dana :D. Nakon toga još sam smršavil 12 kg do devetoga mjeseca, te sam najniže bil na oko 73kg što je normalno za moju visinu, a sad sam se malo popravil kojih desetak kila i održavam oko 84kg i dalje ispod 20g ugljikohidrata na dan, ali žderem ko vuk ostalo. Išel sam na vađenje krvi i sve vrijednosti su konačno bile u normali, bliže nižoj vrijednosti nego višoj, tlak mi je pal sa 160/100 kolko je bil prije na oko 110 i ispod.

Također rezanje ugljikohidrata nije samo za mršavljenje!

Mršavi ljudi prateči ketogenu prehranu mogu graditi mišiče i dobivati masu, također ljudi s neizlječivim bolestima poput karcinoma raznoraznih se liječe ketogenom prehranom, suzbijaju širenje raka, kod nekih se čak i skroz povukao, ima svjedočanstva ljudi koji su postali na gore navedeni subreddit, pa ak vam se da pročitajte si da ne bi mislili da izmišljam. Smanjuje se rizik za dijabetes na nulu. itd, ak vas zanima, toplo preporučujem da posjetite ovaj link: http://www.reddit.com/r/keto, barem da pročitate neke postove, faq, meni je promijenil život a možda bude i nekome od vas.

_________________
slika slika


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: Šećer i njegov utjecaj na ljudski organizam
PostPostano: 30 tra 2015 11:17 
Offline
Avatar

Pridružen: 28 ožu 2014 15:35
Postovi: 1836
Lokacija: sukošan
znaci u 4 mjeseca si skinuo 40kg? i kazes da si jeo dosta povrca i sireva, kako si onda bio ispod 20 UH dnevno? te dvije stvari ne kuzim jer i ja sam na keto i 20UH postici a jesti sir i povrce je dosta tesko. pogotovo ako pijes kavu s mlijekom. i ti si po tome gubio 10kg mjesecno, meni idu 3kg mjesecno

_________________
slika
slika
Glup si ko Karamarko
http://goo.gl/A9lj9A


Povratak na vrh
  
 
 Naslov:
PostPostano: 30 tra 2015 13:20 
Offline
Avatar

Pridružen: 29 lip 2014 21:36
Postovi: 292
Lokacija: Zapresic
Bez da pazim na prehranu i uz 4 odlaska tjedno u teretanu sam skidao 6kg mjesecno tako da uopce ne vidim razlog za dijetama. Vjezbanjem se i tijelo utegne, a sama dijeta je bzvz

_________________
mod: ZNA40, Deviate DNA40, Cachalote DNA200, Wismec Reuleaux DNA200, Volcano Lavabox DNA200, Evolv Reference mod DNA75
atty: Kayfun v4, Kayfun mini v3, Erlkonigin, Squape R, Le Magister, Le Zephyr, Mad Hatter, Patriot

slika


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: Šećer i njegov utjecaj na ljudski organizam
PostPostano: 30 tra 2015 13:36 
Offline
Avatar

Pridružen: 05 lis 2014 20:52
Postovi: 59
Lokacija: Zagorje
razdor je napisao:
znaci u 4 mjeseca si skinuo 40kg? i kazes da si jeo dosta povrca i sireva, kako si onda bio ispod 20 UH dnevno? te dvije stvari ne kuzim jer i ja sam na keto i 20UH postici a jesti sir i povrce je dosta tesko. pogotovo ako pijes kavu s mlijekom. i ti si po tome gubio 10kg mjesecno, meni idu 3kg mjesecno


nisam jel samo sir, to sam nabrojil kao primjer, jel sam parizer sa sirom, meso, oraha domaćih posoljenih između obroka, špek, kikiriki nekad, zelenu salatu, jaja,jaja,jaja,jaja, svaki dan za doručak jaja na maslacu ili kokosovom ulju,ili masti iz banje, sve jako ljuto, sardine i sardine, kudelićev jeger je jako dobar npr. 1,63g UH na 100g, domači čuček u rolu je mrak, pun proteina i jako masni s kožicom, purani domači itd..., s puno chayenne papričica za ubrzavanje metabolizma, izbacil sam mlijeko skroz iz prehrane, čak i punomasno ima puno UH-a mislim da oko 7g na deci iz laktoze koja je sama po sebi štetna za rad jetre, punomasni sir ima malo uh-a, a ja sam večinom jel domači sir direkt iz krave. ali najbitnije je uz sve to da piješ litre i litre vode. :)

_________________
slika slika


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: Šećer i njegov utjecaj na ljudski organizam
PostPostano: 30 tra 2015 14:45 
Offline
Avatar

Pridružen: 06 srp 2014 19:56
Postovi: 3961
Lokacija: Rijeka
razdore samo ti ostani na tih konstantnih 3kg na mjesec. zdravije ti je. nije preveliki šok za organizam. Sad sam i ja na toj low carb dijeti, rokam cca 4kg mjesečno i super. jučer sam mazno hamburger, prekjučer 3 litre pive, sutra ću opet svašta a onda se vraćam na ovo. ugl, držim se jedno mjesec i pol toga, i onda me volja prođe, i daljhe izbjegavam UH ali ne tolik jako. kad sam na pauzi onda nekih do 100grama na dan. 1.11. sam imal 122 kg, sad sam na 104 i super je. Brijem da ću sad stat i ić smanjivat sise utezima, za škembu više manje. Ne krećem se previše, ugl šetanje 4-5 puta tjedno po pol sata, pa 2put dnevno napravim po 1 min "plank" vježbu( uništim se, trbuh, ramena biceps triceps, leđa i "wall sit" za noge. Gubim cm većinom oko struka i prsa. šta mi je i bitno. ovo ostalo više-manje. I da, pijem kavu i dec mljijeka, i navečer kakao s 2dcl mlijeka. Sve super.

_________________
Asmodus Colossall + Brunhilde DL


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: Šećer i njegov utjecaj na ljudski organizam
PostPostano: 30 tra 2015 15:30 
Offline
Administrator
Avatar

Pridružen: 02 ožu 2011 14:18
Postovi: 11239
Lokacija: Samobor
Zagorsky :plus: mogu samo potvrditi sve sto si naveo. Uz opasku da ipak nije dobro tako naglo mrsaviti, ali sve je lako kad si mlad :D

Naravno kakav bi mi to VaperClub bili da vec nemamo topic Ketogena prehrana :D

_________________
Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi.
Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re:
PostPostano: 30 tra 2015 15:36 
Offline
Avatar

Pridružen: 28 ožu 2014 15:35
Postovi: 1836
Lokacija: sukošan
Rain je napisao:
Bez da pazim na prehranu i uz 4 odlaska tjedno u teretanu sam skidao 6kg mjesecno tako da uopce ne vidim razlog za dijetama. Vjezbanjem se i tijelo utegne, a sama dijeta je bzvz

teretana je sranje, ako oces vjezbati radi trbusnjake,sklekove i zgibove. i trcanje. a za to ti ne treba teretana...

buje3000 je napisao:
razdore samo ti ostani na tih konstantnih 3kg na mjesec. zdravije ti je. nije preveliki šok za organizam. Sad sam i ja na toj low carb dijeti, rokam cca 4kg mjesečno i super. jučer sam mazno hamburger, prekjučer 3 litre pive, sutra ću opet svašta a onda se vraćam na ovo. ugl, držim se jedno mjesec i pol toga, i onda me volja prođe, i daljhe izbjegavam UH ali ne tolik jako. kad sam na pauzi onda nekih do 100grama na dan. 1.11. sam imal 122 kg, sad sam na 104 i super je. Brijem da ću sad stat i ić smanjivat sise utezima, za škembu više manje. Ne krećem se previše, ugl šetanje 4-5 puta tjedno po pol sata, pa 2put dnevno napravim po 1 min "plank" vježbu( uništim se, trbuh, ramena biceps triceps, leđa i "wall sit" za noge. Gubim cm većinom oko struka i prsa. šta mi je i bitno. ovo ostalo više-manje. I da, pijem kavu i dec mljijeka, i navečer kakao s 2dcl mlijeka. Sve super.


naravno da je zdravije, samo me cudi kako netko skine 10kg s keto prehranom. jer i frendica je skinula 11kg u mjesec dana. nebitno...
bez slatkoga bilo koje vrste mogu. bez mesa ne mogu :D od tjelesne aktivnosti tu i tamo setam i :hump: , a bome i ovo je u zadnje vrijeme sve rjeđe :lol:
mlijeko je mozda najveci zajeb u cijeloj prici, 3 deca dnevno mi ne gine. ja sam u 4 mj skinuo nekih 10-11kg, s time da sam svakih 20dana krsio dijetu (sto je mozda razlog da nisam koji kg vise izgubio). u svakom slucaju zadovoljan sam, sporo ide ali ide. jedino sto mi vise ide na ku*ac je vaganje hrane i pracenje koliko cega sam pojeo i koliko kcal ima :joj:

_________________
slika
slika
Glup si ko Karamarko
http://goo.gl/A9lj9A


Povratak na vrh
  
 
 [ 114 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]


Online

Trenutno korisnika: Bing [Bot], crawl i 0 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
HR (CRO) by vaper club