| Autor |
Poruka |
|
Lis
|
Naslov: Voda Postano: 29 kol 2014 23:06 |
|
|
Po starom dobrom obicaju, na internetu trazim jedno, a zavrsim skroz na drugoj temi. U ovom slucaju je voda u pitanju. Govori se da nije dobro piti destiliranu vodu, ali ova, a i dosta drugih stranica pisu sasvim suprotno. http://www.teledisk.hr/article.php?id=154
|
|
 |
|
 |
|
Roots
|
Naslov: Re: Voda Postano: 16 lip 2015 13:08 |
|
|
_________________ Practice what you preach"zašto kad pet puta kliknem na fajer tipku, mod više ne radi"
|
|
 |
|
 |
|
razdor
|
Naslov: Re: Voda Postano: 16 lip 2015 13:18 |
|
|
|
ko bi reko da ti nisi u necemu strucnjak.. a nabijem ih i na evian i na fiji. iako su po ovom testu stvarno dobre vode, toliko sam ih iskrca da im jebem mater cim ih vidim
_________________   Glup si ko Karamarko http://goo.gl/A9lj9A
|
|
 |
|
 |
|
sasha19_81
|
Naslov: Postano: 16 lip 2015 14:11 |
|
 |
| Moderator |
 |
|
|
 |
|
 |
|
Yeti
|
Naslov: Re: Postano: 16 lip 2015 14:56 |
|
|
sasha19_81 je napisao: Destilirana i demineralizirana voda nije isto.. Istina! Destilirana voda se radi elektrolizom i pogodna je za ljudsku upotrebu, naravno ako je napravljena kao takva u cistim uvjetima.. Demineralizirana voda se dobiva kemijskim postupkom prolaska vode kroz ionsku masu uz pomoc soli, solne kiseline i natrijeve lužine (ovisi o masi) te nakon toga u njoj ostaju samo tvrdi silikati, te ista nije preporucena za ljudsku upotrebu!
_________________ "It is not the brains that matter most, but that which guides them—the character, the heart, generous qualities, progressive ideas." "I'd have to be a warrior, a slave I couldn't be. Soldier and a conqueror, fighting to be free" 
|
|
 |
|
 |
|
mateo
|
Naslov: Re: Voda Postano: 16 lip 2015 14:58 |
|
|
Ja kući dobivam vodu sa Zrmanje i ph je 7.8 što je odlično. Inače u Hrvatskoj su sve u rasponu od 7.2 do 7.9 u prosjeku. Roots- I NEMA FLUORA!!! Samo klora ali minimalno 
_________________ Klon od klona.
|
|
 |
|
 |
|
Roots
|
Naslov: Re: Voda Postano: 16 lip 2015 15:05 |
|
|
mateo je napisao: Ja kući dobivam vodu sa Zrmanje i ph je 7.8 što je odlično. Inače u Hrvatskoj su sve u rasponu od 7.2 do 7.9 u prosjeku. Roots- I NEMA FLUORA!!! Samo klora ali minimalno  Svejedno bih volio provjeriti ph, teško da ću naći nešto za testirati koje kemikalije koriste...
_________________ Practice what you preach"zašto kad pet puta kliknem na fajer tipku, mod više ne radi"
|
|
 |
|
 |
|
Yeti
|
Naslov: Re: Voda Postano: 16 lip 2015 15:09 |
|
|
rootsandculture je napisao: Nisam neki stručnjak, jel  ali ovo izgleda tako kako izgleda... Sad, dal netko od kolega forumaša ima kakvo znanje sa čime provjeriti kakvu vodu pijemo, bio bih zahvalan na informaciji  Idi u ljekarnu da ti da Ph indikator papir.. Ili ako mozes nabaviti Fenolftalein uzmi 100 ml vode i kapni nutra 3 kapi, ako je voda poprimila roskastu boju onda je luznata ili blago luznata.. Iz iskustva (svakodnevnog) cu ti reci da je ph vode oko 7, dakle neutralan do blago luznat i to uvijek.. U vodi se mijenja jedino tvrdoca vode i to usporedno sa oborinama, dakle kad je puno kise i voda je meksa ili kad je susa voda je tvrda.. To sto kaze na videu je tesko sranje jer sa time ne dobis nista osim da kupis taj proizvod koji se reklamira i sam si napravis destiliranu vodu kojoj ph ostaje isti samo joj se izbace tvrdi minerali dakle kalcijeve i magnezijeve soli!
_________________ "It is not the brains that matter most, but that which guides them—the character, the heart, generous qualities, progressive ideas." "I'd have to be a warrior, a slave I couldn't be. Soldier and a conqueror, fighting to be free" 
|
|
 |
|
 |
|
Roots
|
Naslov: Re: Voda Postano: 16 lip 2015 15:36 |
|
|
Yeti je napisao: rootsandculture je napisao: Nisam neki stručnjak, jel  ali ovo izgleda tako kako izgleda... Sad, dal netko od kolega forumaša ima kakvo znanje sa čime provjeriti kakvu vodu pijemo, bio bih zahvalan na informaciji  Idi u ljekarnu da ti da Ph indikator papir.. Ili ako mozes nabaviti Fenolftalein uzmi 100 ml vode i kapni nutra 3 kapi, ako je voda poprimila roskastu boju onda je luznata ili blago luznata.. Iz iskustva (svakodnevnog) cu ti reci da je ph vode oko 7, dakle neutralan do blago luznat i to uvijek.. U vodi se mijenja jedino tvrdoca vode i to usporedno sa oborinama, dakle kad je puno kise i voda je meksa ili kad je susa voda je tvrda.. To sto kaze na videu je tesko sranje jer sa time ne dobis nista osim da kupis taj proizvod koji se reklamira i sam si napravis destiliranu vodu kojoj ph ostaje isti samo joj se izbace tvrdi minerali dakle kalcijeve i magnezijeve soli! Ma znaš kak me zanima taj stroj, nisam ni skuzio da pokušava to prodat. Samo me ph zanima i gdje je i čija je voda ajmo reći blago lužnata, hvala na informacijama 
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Voda Postano: 19 srp 2015 10:52 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
Lis je napisao: Po starom dobrom obicaju, na internetu trazim jedno, a zavrsim skroz na drugoj temi. U ovom slucaju je voda u pitanju. Govori se da nije dobro piti destiliranu vodu, ali ova, a i dosta drugih stranica pisu sasvim suprotno. http://www.teledisk.hr/article.php?id=154Sto vise prolazi vrijeme, to mi se vise cini da je ovo tocno.
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |