Forum    FAQ

.

Početna » E-cigareta i zdravlje » Zdravlje

[ 9 post(ov)a ] 
Autor Poruka
 Naslov: Istine i laži o vitaminima
 Post Postano: 30 pro 2011 12:20 
Administrator

Još uvijek se oslanjate samo na vitamine kako biste održali zdravlje? Naučite istinu o tome koji suplementi vam mogu pomoći, a koji su potpuno beskorisni

slika

Nedavna istraživanja pokazala su da su multivitaminske tablete bacanje novaca, a sve je više dokaza da njihova česta uporaba čak i može štetiti zdravlju.

1. Mit: Mulitivitaminima možete nadoknaditi lošu prehranu - prošlogodišnja studija, koja je obuhvatila 160,000 žena pokazala je da one koju su uzimale multivitamine nisu ništa zdravije od onih koje nisu, barem kad je riječ o teškim bolestima poput raka, bolesti srca ili udara. Mulitivitaminiski preparati došli su modu početkom 20. stoljeća, kada je ljudima bilo teško doći do svježeg povrća i voća tijekom cijele godine, pa je dolazilo i do bolesti uzrokovanih nedostacima nekih vitamina. Međutim danas, kada je balansiranu prehranu lako održavati, ne igraju bitnu ulogu. Drugim riječima, mulitivitamini nisu zamjena, za uravnoteženu prehranu, već samo nadopuna.

2. Mit: Vitamin C pomaže protiv prehlade - 1970. dobitnik Nobelove nagrade Linus Pauling popularizirao je ideju da vitamin C spriječava prehladu. Danas su apoteke pune proizvoda na bazi tog vitamina, no nove studije kažu oprez! 2007., istraživači su analizirali starije studije te uključili više od 11 000 subjekata da bi došli do razočaravajućeg zaključka: vitamin C ne pomaže protiv prehlade osim među maratoncima, skijašima i vojnicima u polarnim područjima. Dnevni unos vitamina C može ublažiti posljedice prehlade, ali nedovoljno da primjetite. Radi se naime, o dobitku od 1 do 2 dana u odnosu na to koliko bi trajao uobičajeni oporavak.

3. Mit: Vitaminske tablete spriječavaju bolesti srca - pretpostavljalo se kako vitamini antioksidansi poput C, E te beta-karotena mogu pomoći u prevenciji od ovakvih bolesti. Nažalost to se nije dogodilo. Studije su pokazale kako navedeni vitamini nemaju željenih učinaka.

4. Mit: Uzimanje vitamina štiti od raka - Istraživači znaju da nestabilne molekule koje se nazivaju i slobodnim radikalima mogu oštetiti stanice DNK, povečavajući rizik od raka. Također znaju da antioksidansi mogu stabilizirati slobodne radikale, čineći ih manje opasnima. Zašto onda ne uzeti dodatne antioksidanse kako bi se zaštitili od raka? Mnoge studije nisu uspijele dokazati ove tvrdnje kao i posljednja koja je obuhvatila 5442 žene. Tijekom perioda od 7 godina sve žene su iskusile jednaku stopu bolesti raka i umiranja bez obzira uzimale vitamine ili ne.

5. Mit: Vitamini ne mogu štetiti - staro je mišljenje da vitamini možda ne pomažu, ali ne mogu ni štetiti. No, serija istraživanja pokazala je kako ovo nije točno. Sve je započelo s velikom studijom beta-karoten pilula. Željelo se testirati mogu li spriječiti rak pluća, no umjesto toga istražuivači su otkrili iznenađujuće povečanje raka i smrti među pušačima koji su uzimali ovaj suplement. Dodatne studije pokazale su da ovo nije slučajnos, te kako povećani unos antioksidansa doista može potencirati rak. Vitamini su sigurni dok ih dobivate preko hrane, no u obliku pilula mogu biti poput droge, upozoravaju stručnjaci.

Povratak na vrh 

Naslov: Re: Istine i laži o vitaminima
 Post Postano: 30 pro 2011 18:15 

Meni se čini da je ovo sve istina jer sam eksperimentirala na sebi zadnjih 10tak god.

U prvoj fazi životarenja jela sam normalno i zdravo, nisam uzimala dodatke, trenirala 3-4h dnevno i bila zrava ko dren.

U drugoj fazi je došao jedan pametni kolega i čudio se kako mogu toliko trenirat bez dodataka prehrani ilitiga vitamina. Preporučio mi neke i ja budala uzela.
Prvo mi se činilo da imam još više energije, a nakon nekog vremena nisam osijećala razliku, a nastavila uzimat radi straha od pada energije.

U trećoj fazi nisam normalno jela, nastavila s vitaminima. Pao imunitet, došla gomila boleština jedna za drugom izmeđ ostalog kronične prehlade, grlobolje, sinusitisi i nisam sebi došla 3-4 god.

U sadašnjoj fazi jedem normalno i zdravo, ne uzimam dodatke i opet sam normalnog zravlja i normalne razine energije.

Nemam pojma jel ima ikakve veze al u par navrata u sadašnjoj fazi uzela sam vitamin c i multivitamin i odma slijedeći dan bi se prehladila. Kao da su ti dodatci postali nekakv virus kad ih smažem.

Eto mog iskustva pa vi eksperimentirajte i dalje ak vas zanima.

Zaključak:

TRIBA NORMALNO JEST 3-6 MALIH OBROKA DNEVNO, DORUČAK OBVEZNO I TO NEKI NORMALNI SA DOMAĆIM KRUHOM I JAJIMA, SLANINOM ILI NAMAZIMA A NE NEKI CORNFLAKESI, VOĆE SA ZRAKOM I GLUPOSTI, IZBJEGAVAT ZADIMLJENE PROSTORE, NE PUŠIT I NE UZIMAT DODATKE PREHRANI NITI IKAKVE KEMIJE I GLUPOSTI, DOVOLJNO JE PIT DOVOLJNO TEKUĆINE, IZBJEGAVAT KAVU, ALKOHOL, PIT ČAJ, KRETAT SE, I POSLAT U 3 PM ONOG KOJI TI KIŠE U FACU. :uzi:

ŽIVILI!

Povratak na vrh 

Post Postano: 30 pro 2011 18:24 
Administrator

Pticice meni se lagano cini da ti nisi uzimala samo vitamine nego i ponesto jace. Ovo sto si opisala ne izgleda kao posljedica vitamina. Mozda bi bilo sve jasno da si na onoj slici otkrila ushi?

Povratak na vrh 

Post Postano: 30 pro 2011 19:24 

Zaključak:

TRIBA NORMALNO JEST 3-6 MALIH OBROKA DNEVNO, DORUČAK OBVEZNO I TO NEKI NORMALNI SA DOMAĆIM KRUHOM I JAJIMA, SLANINOM ILI NAMAZIMA A NE NEKI CORNFLAKESI, VOĆE SA ZRAKOM I GLUPOSTI, IZBJEGAVAT ZADIMLJENE PROSTORE, NE PUŠIT I NE UZIMAT DODATKE PREHRANI NITI IKAKVE KEMIJE I GLUPOSTI, DOVOLJNO JE PIT DOVOLJNO TEKUĆINE, IZBJEGAVAT KAVU, ALKOHOL, PIT ČAJ, KRETAT SE, I POSLAT U 3 PM ONOG KOJI TI KIŠE U FACU. :uzi:

ŽIVILI![/quote]

Cijeli dan sjedim u uredu,za dorucak cu obvezatno pojesti pecenu slaninu,sa puno maslinovog ulja, 2 jaja i krompir na leso,a za marendu trgnut Tripe ili Sarmu,eh tek za rucak,da vidimo sto bih mogao mozda najbolje peceno prase nakon rucka jedno 1 i ½ vode,ma ne mozda je bolje popiti caj od metvice ili lipe,uhh sto je dobar,sada ovako sit idem malo trcati, P_cka ti M_terina mali............nemoj Tata nemojjjjjjjj....koji mi kurac kises u facu _bat cu ti M_ter ,za uzancu bi mogao pojesti maneštru,sta za veceru,ma za veceru pile pod pekom i direktno u krpe ..Laka vam noc

slika

Povratak na vrh 

Post Postano: 31 pro 2011 01:58 

Umjerena tjelesna aktivnost, puno tekućine (voda, čaj), izbjegavati višak alkohola i kave (1-2 dnevno), jesti šta su naši stari jeli, raznovrsno, 4-5 manjih obroka dnevno.

Ne postoje čarobne pilule za lilule, ništa ne može nadomjestit zdrav stil života.

Šta mislite zašto su ljudi po našim otocima dugovječni i vitalni do u pozne dane?
-Zdrava prehrana: ono što uzgoje u vrtu i ulove u moru i maslinovo ulje.
-Tjelesna aktivnost: do duboke starosti se bave poljoprivredom i ribarstvom, cijeli dan u pokretu!

Čovjeka nije priroda (Bog) stvorila da sjedi, leži i obžderava se i prelokava, nego da hoda i radi da bi preživio. Dani su mu evolucijom uspravan hod kako bi ruke koristio za rad i velika glava da misli!

Povratak na vrh 

Post Postano: 31 pro 2011 09:44 
Moderator

E, jbg, svašta.
Da li je pivo alkohol ili prehrana?
Ak sedim celi dan za compom, ne valja, ak sam celi dan u polju, ne valja, ak sam na :davor: , isto ili u šumi.
Uglavnom sve boli. Pa sad jedi normalno.
Reklama: ENSURE i PROSURE

Povratak na vrh 

Post Postano: 31 pro 2011 09:56 
Administrator

Smislow je napisao:
ta.

Šta mislite zašto su ljudi po našim otocima dugovječni i vitalni do u pozne dane?
-Tjelesna aktivnost: do duboke starosti se bave poljoprivredom i ribarstvom, cijeli dan u pokretu!

Ja bi dodao i da se ne zivciraju.
Moji roditelji se nisu bavili poljoprivredom ni ribarstvom. Ne mogu rec da su se bas zdravo hranili i previse kretali, ali su dozivjeli duboku starost. Dok ja mogu skviknuti svaki dan. Jedino sto me drzi na zivotu su zdravi geni.

Povratak na vrh 

Post Postano: 31 pro 2011 10:02 
Moderator

Kinta je napisao:
Smislow je napisao:
ta.

Ja bi dodao i da se ne zivciraju.
Moji roditelji se nisu bavili poljoprivredom ni ribarstvom. Ne mogu rec da su se bas zdravo hranili i previse kretali, ali su dozivjeli duboku starost. Dok ja mogu skviknuti svaki dan. Jedino sto me drzi na zivotu su zdravi geni.

I opet svašta.tebe na životu drži samo da mene nadživiš, a po tome ne buš još dugo :rotfl:

Povratak na vrh 

Post Postano: 01 sij 2012 15:28 

Ma triba uzet špricu, usisat 5 ml baze , pribacit u boćicu, ukapat i 5 kapi arome ZATIM zaborvit stavit onaj poklopac sa malon rupicom I SVE ISRENIt U ZVONČICU A NEŠTO I PO RUKAMA I PO KUĆNOM OGTRAČU

Povratak na vrh 

[ 9 post(ov)a ] 

Početna » E-cigareta i zdravlje » Zdravlje

Trenutno korisnika: bot* i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club