|
Moram c/p dio rasprave iz Jutarnjeg:
Marino Gergorić Sram me je što živim u ovakvoj državi, naravno the nam je jedini izbor EU, evo već 20 godina smo ''samostalni'' I evo gdje smo...ljudi nam po kantama kopaju, bez morala su, tolerancije I pameti. Zašto mladi ljudi bježe u zemlje EU kad je tamo toliko loše, a tu se vraćaju ljeti na odmor I roditeljima šalju novac? E pa upravo ja sam jedan od tih studenata koji želi posao nakon faksa, a ne ovce čuvat s vama nekulturnim desničarima koji pišu glupe komentar za Guinnesovu knjigu rekorda!
Tommy Gunn ...zapravo, moram ti reći da sam jako žalostan kad sam pročitao tvoj post.....i susosjećam s vama mladima....niste ništa bolje ni mogli naučiti od starijih generacija, koje su opljačkale svoju zemlju i dovele nas na rub propasti....ali najveće zlo su nparavile prema vama mladima, ubili su vama ponos i dostojanstvo, ne vjerujete u ništa, osim u pare, zabavu, jebačinu, ništa duhovno niti duševno vas ne zanima, većinom bauljate ulicama pijani i drogirani, bez posla, perspektive, nade....i to je činjenica....ali, uvijek postoji mogućnost da nam bude bolje, jer gore ne može biti.....postavljam ti pitanje, zar nije razumnije, razboritije, mudrije, lukavije, pragmatičnije, ojačat svoju zemlju ekonomski, politički pravno, demografski i onda, i samo onda, kada budemo znali da možemo biti ravnopravni takmaci, možda izgalsamo ulazak u tu nakaradnu superdržavu?!....da bi to učinili, ojačali državu, trebaju nam mladi, obrazovani, ljudi, s razumnom dozom entuzijazma i elana, volje, samoprijegora, marljivosti, a mi stariji smo ovde samo da vam pomognemo, ne da odlučujemo kako ćete svoj život organizirati i kako ćete živjeti...no rubikon, preko kojeg nitko tko voli ovu zemlju, neće prijeći je suverenost i neovisnost države, što jedino garanitra SLOBODU našem, tvom narodu.....i ovo nosu desničarske spike, jer u EU te ne čeka niti "med" niti "milijeko", tamo ćeš uvijek biti stranac, kakav god bio....idi, probaj ondje raditi danas, pa ćeš vidjeti što znači biti rob, samo rijetki, koji imaju para, mogu očekivati kakav-takav život ondje.....ono što se ne vidi je kako strani radnici žive i rade u europskim državama, poljaci u engleskoj i irskoj, mađari u francuskoj itd.....evo, okušaj se sam, pa ćemo vidjeti kako ćer razmišljati.....mislim da ćeš doći u svoju zemlju, kakva je da je, i popet se na velebit, ili sljeme, doći do neke uvale i plaže i udahnuti naš zrak punim plućima.....naravno, pod uvjetom da nismo u EU, jer onda zadovoljstvo nije nikakvo....štoviše, mogao bi ti kakav imigrant, koje njih 25.000 misle EU-birokrate naselit uz obalu i na otocima, napravit "sicilijanku", ili, u najboljem slučaju opljačkat.....jer neće kod nas doći obrazovani ljudi, nego sirotinja, iz rumunjske, bugarske, slovačke, češke, pa čak i iz poljske, koju tako mnogi vole pokazati kao primjer uspješne europske zemlje.....ne znam gdje je tu uspjeh, ako znamo da je 2 milijuna poljaka krenulo u ekonomsku emigraciju, a umjesto toga su dobili 60.000 vijetnamaca, 250.000 kineza, da ne govorim o afrikanerima , koji pristižu u sve zemlje EU....dakle, vrlo promišljena ekonomska politika.....lol -----------------------------------------------------------------------
ne vjerujete u ništa, osim u pare, zabavu, jebačinu
zalosno ali istinito
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|