| Autor |
Poruka |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Slavko Linić Postano: 19 vel 2012 14:08 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
|
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Slavko Linić Postano: 18 ožu 2012 10:25 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
EKSKLUZIVNO Linićeva BIZNIS REVOLUCIJA: Tvrtke će PDV plaćati tek kad naplate RAČUN no u stečaj će već nakon 30 dana dugovanja. Neuredne tvrtke isplaćivat će plaće preko Fine. Aha Drazenko sad reci nekaj. Po meni dosadasnji nacin je bio najveca boljka Pedeveja, a sad sve sjeda na mjesto. 
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
CHROMEX
|
Naslov: Re: Slavko Linić Postano: 18 ožu 2012 11:05 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 03 ožu 2011 14:26 Postovi: 2515 Lokacija: Black Darling
|
|
Akaj a velim, tak niko ne plača, pa država ne bu dobila PDV. Nekad je bila maloprodaja (porez se odmah plačao) i veleprodaja (porez je uvijek plačao krajnji kupac).To je bilo ok. PDV je uveden da ga svi plate, pa se kroz troškove otpisuje, ali se plaća. E, sad, vrtimo se u krug samo sistemom PDV-a država ušičari lovu na kamatama, na razlici tečaja i sl. No kod nas je takva situacija da je prođa robe nikakva pa je to sve nevažno.
_________________  Sve što sastaviš raspadne se prije ili poslije
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Slavko Linić Postano: 18 ožu 2012 11:15 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
|
A jebem ti ekonomista koji nema refleks. Smanjit ce se kolicina love koju privrednik mora drzati u drzavnoj kasi jer ga je sistem prisiljavao na to. Na taj nacin moze povecati obrtni fond / smanjiti kolicinu kredita da mi mogao poslovati. Dobitak za privrednika je velik.
|
|
 |
|
 |
|
CHROMEX
|
Naslov: Re: Slavko Linić Postano: 18 ožu 2012 11:36 |
|
 |
| Moderator |
 |
|
|
Jebeš reflex, istina je nekaj drugo. 30 dana je niš, ja sam daval robu na 90 dana, pa sam jedva naplačival. Ja bi po seljački:ja tebi robu ti meni nofce.ENDE.Plati porez i svi sretni.Ak nemaš za platit odma nis vredan opstanka. Odi v mercator i zemi gajbu pive na 30 dana poćeka.Buju te sterali v q. Sve to isto, micro, macro, robna razmjena.Čak se ni kurvat nemreš na poček, jebi odma ili ne jebi, a ne mala ću te sutra jebem.
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Slavko Linić Postano: 18 ožu 2012 11:54 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
|
Posteno, nema nis lose u starom sistemu. Savezni, republicki i opcinski porez je bio odmah rasporedjen. Drzava nije imala kaj trkeljati oko toga (sto je u vezi s odumiranjem drzave). Privrednik nije bio opterecen svotom koju je morao dati drzavi na cuvanje, a ako je imao priliku uci u veci posao to je mogao napraviti lakse i bezbolnije. Samo kad bi se htjeli vratiti na stari sistem drzava bi isti cas bankrotirala bez love koju ima na racunu. Isto tako prelaskom na sistem pedeveja drzava je bila u trenu zatrpana istom tom lovom koju su uspjesno spickali za 6 mjeseci.
|
|
 |
|
 |
|
CHROMEX
|
Naslov: Re: Slavko Linić Postano: 18 ožu 2012 12:03 |
|
 |
| Moderator |
 |
|
|
Eto shvatio si bitak. A bitak je da ovu državu niš nemre spasiti. Koliko dobe tolko X 2 spičkaju. Evo još malo para, benga u utorak i opet u nebesa. Hm, možda kupujemo benzin na poček? Ili bu došla Zubić vila i smanjila cijenu.Pogle si malo burzu nafte na svjetskm tržištu (sirove), pa prati s našim poskupljenjima. Možda INA ima neki poseban deal ili nas neko drugi hebe.
|
|
 |
|
 |