| Autor |
Poruka |
|
sanja
|
Naslov: Re: Mobilni internet Postano: 17 srp 2012 19:55 |
|
Pridružen: 03 ožu 2011 16:24 Postovi: 1370 Lokacija: Zagreb,Krapinhagen
|
Meni se konačno pojavila 3G mreža u zagorju ali signal je slab.Tu i tamo daje najviše do dvije crtice koja se gubi i pojavljuje,fakat frustrirajuće.Ne kužim kaj bi mogla napravit ali ak se nekaj može,potrudit ću se 
|
 |
|
Lis
|
Naslov: Re: Mobilni internet Postano: 17 srp 2012 22:03 |
|
|
Evo Sanja. Najobicnija cediljka za caj ili rezance, malo ljepljive trake, dva stapica za raznjice i drska za metlu. Meni je ta "kreacija" digla signal sa 12 na 35%. Jeftinije i jednostavnije nemoze bit. Signal bi najvjerojatnije bil jos malo bolji da mi se je dalo zajebavat sa postavljanjem USB-a u fokus cediljke.   Druga mogucnost ti je da USB stavis na satelitski tanjur. Skine se LNB sa tanjura i na njegovo mjesto se metne USB. Nebude tocno u fokusu ali budes sigurno imala dovoljno signala, a jedini minus je da mozes koristit USB kabel maksimalne duzine od 5 metara.
Zadnja izmjena: Lis; 17 srp 2012 22:12; ukupno mijenjano 1 put/a.
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Mobilni internet Postano: 17 srp 2012 22:10 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
sanja je napisao: Meni se konačno pojavila 3G mreža u zagorju ali signal je slab.Tu i tamo daje najviše do dvije crtice koja se gubi i pojavljuje,fakat frustrirajuće.Ne kužim kaj bi mogla napravit ali ak se nekaj može,potrudit ću se  Mozes probat sa slovencovom konzervom. Nije tesko napravit a nis ne kosta. Druga faza je izvlacenje izvoda iz sticka za pravu antenu. Treca faza je kupovina sticka s antenom. U cetvrtoj fazi Mucek pobere svoje krpice.  Dobivas HSDPA vezu?
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
Lis
|
Naslov: Re: Mobilni internet Postano: 17 srp 2012 22:21 |
|
|
|
Radit izvode na stick nije sretno rjesenje. Prvo treba skinut njegovu originalnu antenicu. Druga stvar je da su kontakti jako njezni i velika šansa je da se kontakt otrgne sa štampane plocice. A onda je USB prakticki za bacit.
|
|
 |
|
 |
|
sanja
|
Naslov: Re: Mobilni internet Postano: 17 srp 2012 22:25 |
|
|
Sve djeluje presmiješno a za istač je Vidjet ću kaj ću probat napravit,cediljke i konzerve uvijek imam.Hvala Lis! Kinta,imam neku, kolko se sjećam ,WCDMA koja se mijenja sa još jednom,da me ubiješ ne znam sad.
|
 |
|
sanja
|
Naslov: Re: Mobilni internet Postano: 17 srp 2012 22:51 |
|
|
Sutra ću to isprobat  .Kad to napravim onda mogu tu "antenu" stavit na terasu i okrećem ju kao da tražim program na telki ili? Imam usb kabel od 5 metara.Moram ga nekak spojit s tom antenom ili da fokusiram usb u sredinu?
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Mobilni internet Postano: 17 srp 2012 22:55 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
sanja je napisao: Kinta,imam neku, kolko se sjećam ,WCDMA koja se mijenja sa još jednom,da me ubiješ ne znam sad. aaaaha W-CDMA je UMTS pa ne mozes ni dobiti vecu brzinu. Ali u Zagrebu imas HSDPA?
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
sanja
|
Naslov: Re: Mobilni internet Postano: 17 srp 2012 23:05 |
|
|
|
U Zagrebu je odlično!.Ali mislim da imam i Hspa,i da se baš te dvije mijenjaju.Sutra ću provjerit!
|
 |
|
sanja
|
Naslov: Re: Mobilni internet Postano: 18 srp 2012 15:39 |
|
|
|
Mijenjaju se WCDMA i HSPA! Čas imam 4 crtice,čas nijednu.To mi je čudno,da varira.Znači da ipak ima potencijala. E sad me zanima da li je WCDMA i HSPA stvar moj usb-a ili lokacije?
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Mobilni internet Postano: 18 srp 2012 15:56 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
sanja je napisao: Mijenjaju se WCDMA i HSPA! Čas imam 4 crtice,čas nijednu.To mi je čudno,da varira.Znači da ipak ima potencijala. E sad me zanima da li je WCDMA i HSPA stvar moj usb-a ili lokacije? Stvar jacine signala, kad je jaci signal imas 3.5G a sa slabijim 3G mrezu, makar tumace drugacije. I jos jedna stvar: Ako nista ne radis veza ce ti pasti na 3G. BTW. upravo me nazvao Vlado iz Vip korisnicke sluzbe, tocno im je tjedan dana trebalo. I trenutno stanje:   A ovako je u idlu: 
|
|
 |
|
 |