Forum    FAQ

.

Početna » Ostalo » Hrvatska

[ 66 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: Isto govno
 Post Postano: 27 vel 2015 21:08 

Dentex je napisao:
Stari moj to nije rekla kazala nego su to informacije od susjeda. A kolko se sjecam ti si uvijek bio protiv medija i manipuliranja ljudima? Kak to da onda sad odjednom vise vjerujes medijima?

Oprosti ali moji susjedi više manje svi do jednog su prokleti lažovi i mutikaše....
A mediji ahhaha, jesi si ga zabio u gol, izbaci mi koji članak o živom zidu u zadnje vrijeme, e da,nema ga.... Dal ti to govori nešto ?

"zašto kad pet puta kliknem na fajer tipku, mod više ne radi"

Povratak na vrh 

Post Postano: 27 vel 2015 21:16 

rootsandculture je napisao:
Ivo sanader je imao mandat znamo što je napravi, Tuđman je imao mandat , samo sam čuo što nije napravio (a i što je ) , vjerujem da je i hitler imao mandat, dal to nešto znači ? Apsolutno ništa
PS: kakve okrugla zemlja ima veze sa bilo čime osim skretanja sa teme nepotrebno,u nedostatku smislenih komentara? :kuc:

znači ovako, u Hrvatskoj imaš izbore, pa onda ljudi izaberu nekog, pa taj neko koji ima najviše glasova (solo ili u koaliciji nebitno) ima mandat sa kojim od predsjednika republike dobije potvrdu da može sastavit vladu, jasnije?
dakle ako netko od 100 glasova dobije 75 taj bi trebao formirat vladu, bez obzira kaj se ti ili ja ili predsjednik ne slažu s tim, e sad ak ti i dalje nije jasno, onda moram opet: zemlja je okrugla

Povratak na vrh 

Post Postano: 27 vel 2015 21:18 

rookie je napisao:
Ivo sanader je imao mandat znamo što je napravi, Tuđman je imao mandat , samo sam čuo što nije napravio (a i što je ) , vjerujem da je i hitler imao mandat, dal to nešto znači ? Apsolutno ništa
PS: kakve okrugla zemlja ima veze sa bilo čime osim skretanja sa teme nepotrebno,u nedostatku smislenih komentara? :kuc:

znači ovako, u Hrvatskoj imaš izbore, pa onda ljudi izaberu nekog, pa taj neko koji ima najviše glasova (solo ili u koaliciji nebitno) ima mandat sa kojim od predsjednika republike dobije potvrdu da može sastavit vladu, jasnije?
dakle ako netko od 100 glasova dobije 75 taj bi trebao formirat vladu, bez obzira kaj se ti ili ja ili predsjednik ne slažu s tim, e sad ak ti i dalje nije jasno, onda moram opet: zemlja je okrugla

Ti si svjestan da predsjednik republike ima ovlast NE DATI MANDAT?
Prvo malo prouči pravo i zakone pa onda upadaj sa glupostima molim te lijepo :)
Edit: sve ima svoje posljedice,ali to je nebitno, on može i ne mora dati mandat kako god okreneš ima izbora. Da te pitam,da netko tko vodi državu u propast i to svi znamo i opće je poznato osvoji izbore i znaš da će pokrasti još više i još više ljudi uhljebiti i još više ljudi sjebati dal bi mu ti dao mandat? Ja ne, pa nek se snađu,a snašli bi se.

Povratak na vrh 

Post Postano: 27 vel 2015 21:46 

Ti si svjestan da predsjednik republike ima ovlast NE DATI MANDAT?
Prvo malo prouči pravo i zakone pa onda upadaj sa glupostima molim te lijepo :)
Edit: sve ima svoje posljedice,ali to je nebitno, on može i ne mora dati mandat kako god okreneš ima izbora. Da te pitam,da netko tko vodi državu u propast i to svi znamo i opće je poznato osvoji izbore i znaš da će pokrasti još više i još više ljudi uhljebiti i još više ljudi sjebati dal bi mu ti dao mandat? Ja ne, pa nek se snađu,a snašli bi se.

Mora dati: Ustav RH članak 98

– povjerava mandat za sastavljanje Vlade osobi koja, na temelju raspodjele zastupničkih mjesta u Hrvatskom saboru i obavljenih konzultacija, uživa povjerenje većine svih zastupnika

a ne da li mu se neko sviđa ili misli da nije dovoljno pametan ili lijep.

Temelj demokracije je procedura i poštovanje zakona, jedini je Leko odradio što je trebao u ovoj situaciji s braniteljima. Ostali ili nemaju muda ili kalkuliraju.
Ulica nije demokracija, bila to Savska 66 ili živi zid.

Povratak na vrh 

Post Postano: 27 vel 2015 22:01 

povjerava mandat za sastavljanje Vlade osobi koja, na temelju raspodjele zastupničkih mjesta u Hrvatskom saboru i obavljenih konzultacija, uživa povjerenje većine svih zastupnika
Ja ne vidim riječ mora ili obavezuje se ? I nadalje kada kopiraš kopiraj sve
Citat:
Predsjednik Republike odgovoran je za povredu Ustava koju počini u obavljanju svojih dužnosti.
Postupak za utvrđivanje posebne odgovornosti Predsjednika Republike može pokrenuti Hrvatski sabor dvotrećinskom većinom svih zastupnika.
O odgovornosti Predsjednika Republike odlučuje Ustavni sud Republike Hrvatske dvotrećinskom većinom svih sudaca.
Ustavni sud mora donijeti odluku o odgovornosti Predsjednika Republike Hrvatske za povredu Ustava u roku od 30 dana od dana zaprimanja prijedloga kojim se pokreće odgovornost Predsjednika Republike za povredu Ustava.
Ako Ustavni sud Republike Hrvatske utvrdi njegovu odgovornost, Predsjedniku Republike prestaje dužnost po sili Ustava.

Edit :
Citat:
Ulica nije demokracija, bila to Savska 66 ili živi zid.

Nažalost, to je demokracija, ulica.
Jer ne padaju glasači sa neba,nego dolaze sa ulice.

Zadnja izmjena: Roots; 27 vel 2015 23:38; ukupno mijenjano 1 put/a.

Povratak na vrh 

Post Postano: 27 vel 2015 22:23 

povjerava mandat za sastavljanje Vlade osobi koja, na temelju raspodjele zastupničkih mjesta u Hrvatskom saboru i obavljenih konzultacija, uživa povjerenje većine svih zastupnika
Ja ne vidim riječ mora ili obavezuje se ? I nadalje kada kopiraš kopiraj sve
Citat:
Predsjednik Republike odgovoran je za povredu Ustava koju počini u obavljanju svojih dužnosti.
Postupak za utvrđivanje posebne odgovornosti Predsjednika Republike može pokrenuti Hrvatski sabor dvotrećinskom većinom svih zastupnika.
O odgovornosti Predsjednika Republike odlučuje Ustavni sud Republike Hrvatske dvotrećinskom većinom svih sudaca.
Ustavni sud mora donijeti odluku o odgovornosti Predsjednika Republike Hrvatske za povredu Ustava u roku od 30 dana od dana zaprimanja prijedloga kojim se pokreće odgovornost Predsjednika Republike za povredu Ustava.
Ako Ustavni sud Republike Hrvatske utvrdi njegovu odgovornost, Predsjedniku Republike prestaje dužnost po sili Ustava.

Povjerava mandat, znači daje mandat i točka.
Diskusija je bila o mandataru Vlade, a ne o dužnostima i i odgovornosti predsjednika.
Kaj hoćeš cijeli Ustav komentirati?? :)
Živimo u demokraciji koja je u povojima i falična, ali i takva je neusporedivo bolja nego da živimo u diktaturi nekakvih spodoba.

Povratak na vrh 

Post Postano: 27 vel 2015 22:28 

Lemi_O2 je napisao:
Diskusija je bila o mandataru Vlade, a ne o dužnostima i i odgovornosti predsjednika.
Živimo u demokraciji koja je u povojima i falična, ali i takva je neusporedivo bolja nego da živimo u diktaturi nekakvih spodoba.

To ti tako tumačiš, ili si premalo u hrvatskoj ili se praviš slijep, ustav se tumači tko i kako to želi u nekim granicama,pobogu, zato i je napisan..... A ja ga tumačim na ovaj način ti na onaj, oboje smo u pravu a to znači ono što sam rekao na početku ,može i ne mora.
Edit: Preskočio sam dio diktatura,a kaj je ovo kaj sad imamo ? Demokracija :lol:

Povratak na vrh 

Post Postano: 27 vel 2015 22:36 

Lemi_O2 je napisao:

To ti tako tumačiš, ili si premalo u hrvatskoj ili se praviš slijep, ustav se tumači tko i kako to želi u nekim granicama,pobogu, zato i je napisan..... A ja ga tumačim na ovaj način ti na onaj, oboje smo u pravu a to znači ono što sam rekao na početku ,može i ne mora.

Ma dobro, može i tako..... ne potvrdi 10 predloženih mandatara, većinska stranka u saboru skupi 2 trećine glasova i pokrene njegovu smjenu zbog neobavljanja dužnosti po Ustavu, predsjednik proglasi vanredno stanje, Ustavni sud skine predsjednika, on kao vrhovni zapovjednik pošalje vojsku na ulicu, pola se odluči za jednu stranu, pola za drugu......
Baš nam to treba, ionako smo se kroz povijest najviše ubijali međusobno, ne bi bilo prvi put....

Povratak na vrh 

Post Postano: 27 vel 2015 22:42 

Eto.

Povratak na vrh 

Post Postano: 28 vel 2015 00:56 

Nisu ljudi krivi kaj glasaju za hdz nego institucije koje su im to dopustile,ne istjeravši uhljebe krupnog zuba iz Hrvatske i pustivši ih da nastavljaju svoje laži i jedinstvo na temelju lažnog hrvatsva.

Jesu, krivi su ljudi... jedni svojim odabirom, drugi svojim neizlaskom na izbore i svojom šutnjom. Kad institucije zakažu, onda je pravo i dužnost pojedinca da reagira, intelektualca osobito. Od pisma šestorice 1992. u ovoj zemlji ne reagira nitko...

I zato je Igor Mandić u pravu kad kaže - prestanimo terorizirati ljude s Hrvatskom, projekt je propao... mrtvorođeno!

Povratak na vrh 

[ 66 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća

Početna » Ostalo » Hrvatska

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club