Forum    FAQ

.

Početna » Ostalo » Hrvatska

[ 9 post(ov)a ] 
Autor Poruka
 Naslov: POBJEDA ISTINE
 Post Postano: 16 stu 2012 13:47 
Moderator

Haaški sud oslobodio je generale Antu Gotovinu i Mladena Markača po svim točkama...
i idu na slobodu!

slika

slika

Domovinski rat bio je 'čist' ... Hrvatska nije nastala na zločinu!!!

slika

Povratak na vrh 

Naslov: Re: POBJEDA ISTINE
 Post Postano: 16 stu 2012 15:59 
Administrator

slika
slika

Povratak na vrh 

Post Postano: 16 stu 2012 17:17 

Povratak na vrh 

Post Postano: 16 stu 2012 19:48 

ajde napokon da je i to završilo, Ante mi je bil zapovjednik i jako dobro znam kaj je govoril u oluji u vezi civila i njihovih kuća, bilo je kokošara koji su radili pizdarije i to se sprečavalo kolko se moglo al jbg uvijek se nađe par budala koji zajebu cijelu stvar al to nema veze sa akcijom kao takvom.
Samo da napomenem onima koji ne znaju o čemu se tu radilo:
onaj osjećaj kad gledaš traktorijadu i imaš pokraj sebe ljude koji su izgubili najbližnje svoje, a ne reagiraju, makar su naoružani i da opale rafal niko im nebi niš prigovoril, e pa taj osjećaj ti govori da si ipak na nekakvoj pravednoj strani i da te to dijeli od "njih", e sad, znam da tu ima i parioca sa "druge" strane kojima je ovo možda nezgodno pročitati, al dečki popušili ste i to vam je tak, pokrite se po vuhima i jezik za gubec...
p.s.
sve primjedbe primam na pm, drage volje odgovaram

Jednom Grom, zauvijek Grom :uzi:

Povratak na vrh 

Post Postano: 17 stu 2012 01:11 
Moderator

Eto Kinta.. bio na Trgu za tebe i sebe.. pa tek koja slika s mobitela dok još nije počela euforija..

slika slika

slika slika

slika

A poslije toga vožnja po gradu pod rotirkama i malo meze sa Ajkulama do dugo u noć..

slika

slika slika

:yes:

Povratak na vrh 

Post Postano: 17 stu 2012 14:24 
Administrator

D@DO je napisao:
Eto Kinta.. bio na Trgu za tebe i sebe..

Ajde neka si :plus:
Ja sam poslao sina u zamjenu. Pustili iz skole svakog kome je roditelj dozvolu poslao SMS-om.
:)

Povratak na vrh 

Post Postano: 19 stu 2012 12:45 
Administrator

Baš si nas zajeba, generale

Nemoj, generale, da se okrećemo budućnosti, ako boga znaš! Je li znaš šta nas tamo čeka? Ne znaš. Zna li itko kako taj teren izgleda? Jesmo li ga snimili iz bespilotnih letjelica? Znamo li gdje su neprijateljski punktovi? Ne znamo.

U petak, 16. studenoga 2012. godine u Hrvatskoj je završio rat. Ljudi su izašli na ulice, djeca su puštena iz škola, koncerti se održavali na svakom trgu, a kafići imali akcije – sve po deset kuna.

Rat je završio. Ako ne vjerujete, pročitajte novinske komentare, izjave vladajućih, govor Željka Keruma... Rekao je to i sam general Gotovina. Vrijeme je, eto, da nam počne budućnost.

I tu počinje pizdarija. "Rat je konačno gotov, okrenimo se budućnosti", rekao je u petak Ante Gotovina, čovjek s više biografija od Isusa Krista, okupljenom mnoštvu, a ono se tada malo stiltalo. OK, dobio je general pljesak, ali nekako mlak, više onako reda radi.

Nemoj, generale, da se okrećemo budućnosti, ako boga znaš! Je li znaš šta nas tamo čeka? Ne znaš. Zna li itko kako taj teren izgleda? Jesmo li ga snimili iz bespilotnih letjelica? Znamo li gdje su neprijateljski punktovi? Ne znamo. Ne možeš samo tako izići iz zatvora i narediti svojoj vjernoj vojsci, svom stadu koje te godinama čeka da potpuno nepripremljeno krene osvajati potpuno nepoznat teren. Jesi ti svjestan da se hrvatskom budućnošću, svih ovih godina dok te nije bilo, bavio samo Branimir Bilić?

O prošlosti i dičnoj nam povijesti zato znamo sve. Thompson je sve to lijepo opjevao, tu smo doma. Sve smo mi to raspravili u ovih dvadesetak godina i nismo došli ni do kakvog pametnog zaključka. I kad bismo došli do zaključka da pametnog zaključka nema, popili bismo jednu putnu, pozdravili se i nastavili sljedeći put. Počeli bismo s Haagom, Domovinskim ratom, onda se malo vratili na Drugi svjetski, od tu do kralja Zvonimira, pa bismo se malo dotakli bjelosvjetskih urota, pa bismo se zakačili, a dikod bi poletila i šaka. Ali sve u svemu, znali smo na čemu smo. Mi, ka, livi i ovi tvoji, ka, desni, pa do rane zore. I ti bi sad da se okrenemo budućnosti.
Da ti budem iskren, generale, mene malo strah sljedećeg vikenda. O čemu ću sad razgovarat s rodbinom za vrijeme obida? O čemu ću razgovarat sa susidima dok budemo igrali balote popodne? O budućnosti? Pa na što će to ličit?

Očekuje nas, generale, najdepresivnija nedjelja ove godine, a možda i desetljeća. Kad se svi otrijezne od ovog derneka i počnu razmišljati o budućnosti, neće to bit nimalo veselo.

Krenemo li od šire slike budućnosti, zašutit će svi za deset minuta. Nije baš da imamo neku strategiju razvoja, da imamo nekakav plan, neku viziju, kažem ti – samo se Branimir Bilić time bavio, a ministar gospodarstva, koji je za nju bio zadužen, završio, eto, u zatvoru. A i nije mu bila neka vizija. Krenemo li pričati o globalnim financijskim tokovima, stanju eurozone, monetarnoj i fiskalnoj politici, deficitu, tek tu ćemo se stiltati. O tome ti, generale, znamo malo i nimalo. Nit Thompson o tom pjeva, nit se 24sata i NOVA TV, najčitanije novine i najgledanija televizija, time nešto ozbiljno bave.

A počnemo li, generale, pričati o osobnim budućnostima, tu smo tek najebali. Počne li glava familije, bit će to priča o budućnosti Brodosplita i plaći koja ovaj mjesec visi, a o sljedećoj da ne govorimo. Počne li stariji sin koji je taman diplomirao, bit će to priča o nezaposlenosti i guglanju po kanadskim sajtovima za zaposlenja. Počnu li mlađi klinci, bit će to priča o plaćanju fakulteta. A di je još legalizacija kuće napravljene prije trideset godina, novi porezi i da ti ne pričam dalje.

O svemu tome ćemo, generale, morati pričati sad kad je rat gotov i kad se trebamo okrenuti budućnosti. A vidiš da on nije gotov, pričali bismo fino o njemu kao i svake nedjelje, pa bi svi ovi problemi s budućnošću pali u drugi plan, kao da ne postoje, a onda bismo se rastali u slozi i veselju.

"Rat je konačno gotov, okrenimo se budućnosti", kažeš ti. A ja ti kažem da si nas baš zajeba.

Piše Vlado Bulić

Povratak na vrh 

Post Postano: 19 stu 2012 14:41 

Bas nas je zajeba. I prvi intervju je da Kuriru, novini u rangu sarenih slikovnica poput 24 sata.

Sent from my U8650-1 using Tapatalk 2

Povratak na vrh 

Post Postano: 21 stu 2012 01:01 

Sad kad euforija koliko toliko ipak jenjava valjalo bi napisati koju pametnu.
Na stranu sad sve što se pisalo i vidjelo, ono što mene oduševljava su Gotovinine riječi.
Mirne. Staložene. Bez ikakve naznake mržnje. Tek večeras u Pakoštanima se osjetilo malo sjete za morem i soli. Bez želje za isticanjem sebe u prvi plan. Totalna suprotnost okupljenoj masi u Zagrebu ili bilo gdje drugdje. I večeras je u onih par rečenica rekao više nego većina političara u ovoj zemlji u zadnjih 20 i kusur godina. Ponovno je pozvao na mir... suživot... oprost...
I opet me podsjetio na ljude koji su ostavljali radna mjesta, žene i djecu i u trapericama i patikama odlazili, često i bez oružja na frontu. I nisu u svojim srcima nosili mržnju, nego radost života. I dječju razigranost zbog koje su mnogi izgubili glavu.
U svojoj knjizi "Glasom protiv topova" Alemka Mirković je lijepo opisala slučaj kad joj je jedan gardist krajem 10-og mjeseca 1991 u opkoljenom Vukovaru dao svoj pulover jer je njoj potrebniji nego njemu koji može svaki tren izgubiti glavu... "o Bože, kakvi ljudi ovdje ginu"...
Eto kakvi. Mirni. Staloženi. Markantni.
S pogledom usmjerenim u budućnost i zajednički život sa svima.
Bravo generale, trebalo je snage za sve!

Povratak na vrh 

[ 9 post(ov)a ] 

Početna » Ostalo » Hrvatska

Trenutno korisnika: bot* i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club