Nema ovde sriće. Niti se cjeni radnik,niti rad,niti imaš povoljne uvjete za krenit u posao,niti imamo tržište za plasirat svoje proizvode(ovdje vlada monopol),niti imamo sposobne ljude da vode državu,niti imamo obrazovanu mladež (čast iznimkama).
Sreča da nas je samo 4mil. Zamislite šta bi bilo da nas je 10 puta više(10 x veči lopovluk i rasulo). Da bi živio ko čovjek moraš radit vani. Zato djeco zovite svoje stričeve,ujce,tetke,barbe,rođake... i bježte ča iz ove žabokrečine. Jer kad jednom okusite kako je lijepo radit,bit cijenjen i plačen za vaš posao. Vikend provoditi sa svojom obitelji, planirati i odlaziti na putovanja, imati godišnji dopust,imati hobi (bez opterečenja),planirati budućnost svoju i svoje djece, onda se zapitate pa gdje sam ja bio cijelo ovo vrijeme,zašto i nama (kući) ne može biti ovako lijepo? Ali jednostavno ne može! Ako pogledamo malo dublje slavene. Pa nitko od slavena ne živi dobro. Takav smo narod. Vani poštujemo pravila i živimo uokviru njih,a kući smo najgori. Pa sami smo sebe pokrali. Od eu smo uzeli samo najstrože zakone. Vani te kazni da bi te opametilo,a u nas da napune normu tj.blagajnu.
Ja se izvinjavam što sam se ovako crno raspisao
, ali jednostavno mi je došlo tako. Ne treba bit puno pametan da vidiš gdje ovo sve vodi,a najgore je šta ne možeš ništa (ama baš ništa). Jer naša država je firma koja je dužna 200 milijardi i još uvijek posluje s gubitkom. Pa ne možemo se nadati da če biti bolje. Zar ne?