| Autor |
Poruka |
|
vapeman
|
Naslov: Re: Početnik - fiber i kanthal Postano: 21 vel 2013 21:57 |
|
|
Svaka čast na trudu  tako je i meni bilo s vivicom ali već drugi treći put krene to ko od šale samo triba bit uporan ko tovar hahahaha
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Početnik - fiber i kanthal Postano: 21 vel 2013 21:58 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
|
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
sar
|
Naslov: Re: Početnik - fiber i kanthal Postano: 21 vel 2013 22:32 |
|
|
Bravo decki, samo treba malo prakse I to ide bez PROBLEMA, ja sad uzivam radeci i  h!
|
|
 |
|
 |
|
Corto_1973
|
Naslov: Re: Početnik - fiber i kanthal Postano: 21 vel 2013 22:37 |
|
Pridružen: 07 ožu 2011 11:16 Postovi: 2862 Lokacija: Slavonski Brod
|
Odlična fora s folijom 
_________________  Devils Marble EVO, Nautilus Oddy klon, Hercules... ipv Mini, Kaya lite v2+ klon
|
|
 |
|
 |
|
ffroms
|
Naslov: Re: Početnik - fiber i kanthal Postano: 22 vel 2013 15:37 |
|
 |
| Veliki Cezar zadarske podružnice |
 |
|
Ovo ću sigurno probati jer mi izgleda lakše pogotovo za mene početnika pa kad treba nekoliko pokušaja dok se uspije namotati žicu kako treba, a primijetio sam da se uništava fiber sa svakim novim namotavanjem (žica ga reže). Sada samo treba nabaviti neki štapić prave debljine. Valjda će se naći nešto po kući 
|
 |
|
bruc
|
Naslov: Re: Početnik - fiber i kanthal Postano: 22 vel 2013 17:45 |
|
|
|
Koliko namotaja žice treba, da bi se postiglo npr. 2 ohma? I koliko cesto se treba žica i fiber mijenjat?
_________________  “Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.” ― Albert Einstein
|
|
 |
|
 |
|
sar
|
Naslov: Re: Početnik - fiber i kanthal Postano: 22 vel 2013 17:58 |
|
|
|
Za Viva grijać 5 namotaja žica 0,18 otpor 2-2,2 ohm. cca.
|
|
 |
|
 |
|
alibabah
|
Naslov: Re: Početnik - fiber i kanthal Postano: 22 vel 2013 22:14 |
|
|
ffroms je napisao: Ovo ću sigurno probati jer mi izgleda lakše pogotovo za mene početnika pa kad treba nekoliko pokušaja dok se uspije namotati žicu kako treba, a primijetio sam da se uništava fiber sa svakim novim namotavanjem (žica ga reže). Sada samo treba nabaviti neki štapić prave debljine. Valjda će se naći nešto po kući  probaj s iglom, i lijepo slaži namotaje ... imaš sve na youtubeu...malo prakse i ide to....
_________________  Pretpostavka je majka svih zajeba
|
|
 |
|
 |
|
ffroms
|
Naslov: Re: Početnik - fiber i kanthal Postano: 23 vel 2013 14:00 |
|
 |
| Veliki Cezar zadarske podružnice |
 |
|
|
Evo, uspio sam napraviti i drugi grijač. Ovaj put sam iz drugog pokušaja bio uspješan. Probao sam onaj sistem da namotam žicu direktno na čačkalicu pa onda provući kroz njega fiber ali nije baš bilo uspješno (trebalo mi je nešto deblje od čačkalice). Sa drugim pokušajem sam namotao foliju na fiber i ona preko toga direktno motao žicu. To mi je uspjelo jedino me malo namučilo dok sam maknuo foliju ali i to je sam nekako sredio. Namotao sam 6 namotaja 0,20mm žice i stavio u glavu od aClear (Vivi Nova) koju sam već ranije pripremio (proširio dio gdje dolazi fiber). Ovaj put sam koristio 2x2mm fiber. U svakom slučaju, dobio sam ispravan grijač od 1,9oma. Sve sam sastavio i ulio tekučinu i mogu reći da je odmah proradio odlično sa punom aromom i parom. Zaključio sam da ću ipak morati uzeti tanju žicu od 0,18mm i sa 5 namotaja dobiti malo veću omažu jer mi je ovo nekako preslabo.
Imam jedan čudan efekt sa onim prvim grijačem koji sam radio. Kada povučem prvi put sve je puno arome i pare. Kod drugog povlačenja isto dobro. Kod trećeg već primjetim da ima manje pare i arome i kako ide dalje tako je sve manje i manje. Nema zagorenog okusa i gornji dio T2 gdje je grijač se jako, jako ugrije. Kada ga pustim da se malo ohladi onda opet sve radi normalno. Nikako ne mogu shvatiti u čemu je problem. Znam da taj grijač nije baš najbolje namotan (ipak je to bio prvi pokušaj) ali ovakav efekt me malo čudi. Definitivno ću ga morati probati ponovo namotati. Sljedeći mjesec ću naručiti fiber i kanthal od 300 čuda pa ću se okušati ponovo jer vidim da mi već nakon drugog namatanja žice ide sve puno bolje pa mi treba još malo prakse.
|
 |
|
sar
|
Naslov: Re: Početnik - fiber i kanthal Postano: 23 vel 2013 14:07 |
|
|
|
Ja sam naručio od 300 čuda , 0,18 žicu i 2 mm fiber motam preko tanke šipkice , 5 namotaja ti je oko 2,2 ohm ,i na Viva mini radi super .Stavljam dvije špagice .
|
|
 |
|
 |