Forum    FAQ

.

Početna » E-cigarete proizvodi » Dijelovi i oprema za e-cigaretu

[ 26 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: Dripper - mišljenja, preporuke, iskustva
 Post Postano: 21 sij 2014 03:25 

Lokacija: NA ... 45-29-20,15 ..................... 18-06-01,65
Kod mene su driperi, u zadnje vrijeme, među korištenijim "alatkama" za parenje... cca pola dnevnog parenja i kod kuće i van...(uglavnom na Nemu i malom Sigu #20)
Imaju nekoliko velikih pluseva - mala veličina, obilje pare i arome i što mi je vrlo važno rade prakitčki bešumno pa čak i to nakapavanje ne doživljavam kao problem jer tih cca 8-10 kapi su redovno i više nego dovoljni za jednu dobru turu parenja (pa toliko sam skoro imao posla i sa običnom cigaretom dok je izvadim i pripalim...)
Trenutno koristim igo l, igo w i octopusa. Igo w i octopus imaju rupe na postovima što je nijansu zgodnije za postavljanje zavojnice ali ništa bitno. Octopus zanimljivo dobiva zrak kroz rupu na kapi pa kroz bazu tako da dolazi direktno ispod setupa ali mu je mali minus što nema nikakvu "kadicu" (ravno dno).Igo W je po def. namjenjen za dual coil pa jedini od njih dolazi sa dvije rupice ali defin. su malo premale (ne prolazi ni svrdlo od 1 mm) mora ih se proširiti bar na 1,2-1,5mm (to zna biti razlog neugodnog "udaranja" - kašljanja, uz to kada se pari sa dva coila, bez obzira što su složeni jednako uglavnom nije isti rezultat kod oba - obično jedna vata/fiber prije isušuje nego li druga)
Od ove trojice najugodniji mi je igo l sa original rupicom (samo malo "počišćenim" rubovima (mislim da je cca 1,2)) i otporom 1,2 (MC twist 0.25 i vata)
Skinuo sam jedan o ring (gornji od dva) jer je malo prejako dihtao tj preteško se otklapao - (mislim da bi inače kroz duže vrijeme od klimesanja mogao i navoj oštetiti - mada se može kapati i kroz rupu driptipa)...
Sve u svemu - meni su pravi gušt parenja...a vrijedilo bi probati tridenta zbog podešavanja protoka zraka ili nekog sa keramičkom bazom radi dodatne kvalitete okusa (tj neki koji bi imao to oboje)

Zadnja izmjena: Forrest; 21 sij 2014 09:02; ukupno mijenjano 2 put/a.

Povratak na vrh 

Post Postano: 21 sij 2014 08:53 

Forrset, ja kad nakapam traje mi dugo..nije da vapam konstantno, par dima pa pauza i stigne i 20tak minuta. Sasvim dovoljno za uz kavu,pivo. A kao šta kažeš prednost je da je manji, tiši. Ne hebe ga curenje, grgljanje, tlak, oringovi, ventil za tankanje a arome i pare ima više na čajfunu. Mehanički mod sa 18350 baterijom i driperom stane u šaci, a kad je driptip u pola manji veličine je palca. Nisam ga još probao sa baterijom sa velikim kapacitetom pražnjenja al mislim da je onda to spektakl. MC 0.6-0.8, vata i udri na veselje :)

Sent from my Motorola using Tapatalk2

Povratak na vrh 

Post Postano: 01 vel 2014 03:08 

Cisto mi se svidja drippanje zbog jednostavnosti buildanja, prilicno brzo je sve gotovo, super mi je kad sam doma/kad radim, nakapam si kak hocu i dobro radi. Ali kad idem van negdje onda se kayfun nosi zbog prakticnosti.

Pošto volim se zafrkavati sa rebuildanjem, jednostavnije mi raspkopati drippera nego kayfuna, plus ima vise mjesta.

Za sada su dual coil unutra, stoji jos isprobati twisted 32g kanthal u dripperu, a bome i subohm usporedbe radi. Obicno idem do minimuma mod-a sta se tice otpora, sto je 1.3 ohma, stavim na cca 8-10W i pici.
Doduse IGO-W sa standardom minijaturnom rupicom mi daje hrpu pare, i jos drip tip od Heliosa koji ima siri otvor malo, plus super sjedne u otvor.. Samo me smeta to sto je IGO-W tako zagrije da mi se i mod zagrije, dok recimo Helios moze biti vruc ali mod nece biti, pretpostavljam da je u debljini kapice, koja je kod IGO-W deblja, pa se teze hladi ( i jos je glatka), dok Helios ima tanju debljinu kapice i mala rebra na sebi za bolje hladjenje.

Usporedbe radi IGO-W i Heliosa, sada u stock verziji, IGO-W daje vecu koncentraciju jer je manji ( 20.3mm ) dok Helios je 22mm i ima veci volumen, trebao bi ici na 1 ohm ili nize da postignem sto IGO-W daje sa 1.3 ohm dual coil.

Sve u svemu to je cisti minimalizam, pogrijesiti mozes jedino ak krivo zavojnicu napravis, previse/premalo vate stavis. Nista drugo, u usporedbi sa nekim drugim atty-ima koje trebas raditi po specifikaciji ni mrvicu vise ( da, ti, Kayfun, tebe gledam).

Uskoro ce doci Patriot, IGO-W3 i Trident pa da vidimo i ta cuda. Jedina dobra stvar je sta je Fasttech tako jeftin, moze se ubost dobrih klonova, inace bi morao kredit dizati ak hocu originale kupovati i isprobavati.

I na kraju linkovi na drippere, ako je tko zainteresiran:

Helios - https://www.fasttech.com/products/1411/10005264/1476401
IGO-W - https://www.fasttech.com/products/1411/10005100/1431800

Povratak na vrh 

Post Postano: 26 ožu 2014 15:27 

Evo meni stigao Patriot, malo za promijenu.
Mislio sam uzeti omegu, ali nekako opet pala odluka na Patriota.

e sad... nema normalnog tutoriala na netu kako to fino postaviti, već sve sama izd***vanja.

Znam da moram probiti još jednu rupu posred loga i prošitriti staru tko da dobijem 2x1.5mm rupe. To mi je za sad malo problem jer je puno jači krom nego na RSST-u

Aroma orginal set-upa je katastrofa! :vom:

Set up moram raditi neke zečje uši, nešto...
Dali da radim microcoile ili normalno 2-3 namotaja?

iman fiber 2.5mm i kantal 0.22.

Koristit ću ga na nemesisu i kupo sam sony baterije 18650 sa MTM-a sa 30A discharge.

Hvala unaprijed.

Povratak na vrh 

Post Postano: 26 ožu 2014 16:32 

Evo izbušeno, sad kad bi mi neko stavio neku sliku ili link na neki dobar dual setup, bio bih zahvalan.

Povratak na vrh 

Post Postano: 26 ožu 2014 16:52 

bubni 2 MC i naguraj vate, misšljenja sam da ako popunis sve s vatom a ne fiberom da će stat možda čak više likvida

Povratak na vrh 

Post Postano: 26 ožu 2014 17:39 

Koliko namotaja MC sa 0,22mm kantalom i na koliko debelo svrdlo?
Eli može obična vata iz dućana ili mora biti neka specijalna?

Povratak na vrh 

Post Postano: 26 ožu 2014 17:55 
Moderator

0.22 ????? :tose:
Stavi barem 0.3 kanthal !

Povratak na vrh 

Post Postano: 26 ožu 2014 18:02 

A što ću imam 10m 0,22, moram to potrošit :zu:

Povratak na vrh 

Post Postano: 26 ožu 2014 18:15 

Evo ga. ima aplikacija za smartphone vapers tool box sve preračunava...

Kaže mi 60mm kantala, 3mm svrdlo i 5/4 namotaja... sad ću ja u izradu :hi:

Povratak na vrh 

[ 26 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća

Početna » E-cigarete proizvodi » Dijelovi i oprema za e-cigaretu

Trenutno korisnika: bot* i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club