Forum    FAQ

.

Početna » E-cigarete proizvodi » Dijelovi i oprema za e-cigaretu

[ 234 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 24  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: Početnik - fiber i kanthal
 Post Postano: 27 tra 2013 08:42 
Administrator

1denis je napisao:
Kupio sam 2m Ortmann fibera i pisalo je da baš i nije otporan na dryburn! Prvi grijač sam stavio u CE6 i okus je vrlo neutralan, gotovo da ga i nema (ali nije ni zagoreno i pare ima puno)! Kad sam radio drugi grijač na trenutak sam napravio dryburn (da vidim da li se cijeli grijač žari) i shvatio da se fiber unutar zavojnice pretvorio u nešto neupotrebljivo! Tada sam ga probao upaljačem spaliti i izgledalo je ko plastika kad se stišće, a pod prstima se lomio i ostajalo je nešto najsličnije prahu!
E sad me interesira, jel on stvarno toliko neotporan na toplinu na suhom im me lik zavaljao?

Ortmann fiber je namjenjen za navodnjavanje kap po kap kucnih biljaka i malih plastenika. Po mojem iskustvu radi se o fiberu koji ima najvecu mogucnost upijanja od svih koje sam probao. U vivi sam koristio jedan 2 mm Ortmann i jedan neki drugi 2mmm fiber. Kombinacija je radila odlicno. Oko ostalog ti ne mogu pomoci jer dryburn ne radim bas nikad.

Povratak na vrh 

Post Postano: 30 tra 2013 20:06 

Kinta tvoji su savjeti urodili plodom, a dijete se zove Vivika bez dryhita...

Evo napokon probušio glavu (3mm svrdlo), odero palčić pri tome.., potekla krv.., ali vrijedilo je...

Raspleo 2*2mm onu škripavu silicu, 6 namotaja 0,20 kantala oko deblje čačkalice (dobio nekih 2,8ohma), umotao fiber u foliju, nagurao bez imalo kidanja fibera, gore preko grijača još stavio dio razmotane špagice jer je bilo malko lufta i napokon preporod, nema više dryhita, imam čak i solidan TH (na 5V), lokomotiva parnjača, arome nema previše, ali je solidna...- sve u svemu 8/10

Isto to... ali sad sa 5x1mm - nisam raspleo već izbrenirao fiber i malo ga isavijao tamo gdje ide kroz žicu (5 namotaja - oko 2,4ohma). sada imam više arome i jači TH već na 4,5V) - sad je to već 10/10, nisam siguran da li bi više dobio....osim da probam ukloniti dio fibera preko žice...., pa ako slučajno dođe do gurglanja ide nazad...

Naručio sam i 3mm fiber (ali sada mekši i oko 1000C podnosi) pa ćemo vidjeti....

Evo uklonio s onog prvog fiber odozgo i nema gurgla, odlično..., više arome, jači TH i više pare.... ali sada nivo tekućine opada na očigled...., strava...., 9/10 - odlično....

The world will know that free men stood against a tyrant, that few stood against many...

Zadnja izmjena: Sappy; 30 tra 2013 20:33; ukupno mijenjano 2 put/a.

Povratak na vrh 

Post Postano: 30 tra 2013 20:13 
Moderator

Sappy je napisao:
Raspleo 2*2mm onu škripavu silicu, 6 namotaja kantala oko deblje čačkalice (dobio nekih 2,8ohma),

Ja koristim Glogijevu foru, nađeš vijak ( vidu ) odgovarajuće debljine, namotaš kantal na vijak u savršenu spiralu, upaljačem spališ kantal dok je na vijku, kada se ohladi odviješ vijak i samo malo prstima stisneš spiralu da zavoji budu bliži jedan drugome i dobiješ savršeni grijač puno lakše nego na čačkalici.

All credits to glogi !!

Povratak na vrh 

Post Postano: 30 tra 2013 20:23 

spavle je napisao:
Sappy je napisao:
Raspleo 2*2mm onu škripavu silicu, 6 namotaja kantala oko deblje čačkalice (dobio nekih 2,8ohma),

Ja koristim Glogijevu foru, nađeš vijak ( vidu ) odgovarajuće debljine, namotaš kantal na vijak u savršenu spiralu, upaljačem spališ kantal dok je na vijku, kada se ohladi odviješ vijak i samo malo prstima stisneš spiralu da zavoji budu bliži jedan drugome i dobiješ savršeni grijač puno lakše nego na čačkalici.

All credits to glogi !!

Kontao sam i to s vijkom..., ali na ovoj debljoj čačalici dobijem savršen omjer širine da uguram 2*2mm ili čak do 5*1mm fibera, a motam malko šire i na kraju feder stisnem po želji i tako namotan ispalim upaljačem, folija - Kinta - genijalno...., kako se toga nisam sam dosjetio..., odavno već ne motam fiber i čačku zajedno, iskida se fiber....

Eto mislim da sam se prilično izvještio..., niti jedna verzija Vivike mi sad ne curi, samo treba pažljivo popuniti sve rupice, a da fiber nije nimalo stisnut...i sve šljaka ko sat....

The world will know that free men stood against a tyrant, that few stood against many...

Povratak na vrh 

Post Postano: 30 tra 2013 22:46 

Dobro si ti to izveo. Ja nisam imao hrabrosti bušiti glavu svrdlom od 3 mm... pa se držim 2.5 mm...
:plus:

Sent from my U8650-1 using Tapatalk 2

Povratak na vrh 

Post Postano: 01 svi 2013 00:03 

Corto_1973 je napisao:
Dobro si ti to izveo. Ja nisam imao hrabrosti bušiti glavu svrdlom od 3 mm... pa se držim 2.5 mm...
:plus:

Sent from my U8650-1 using Tapatalk 2

Nije problem izbušiti rupicu.., najbolje bi bilo kružnim brusnim kamenčićem pa isprati i vatom pokupiti što ima strugotine - vjerujem da se dobije najoblije i glađe proširenje, no i svrdlo je bilo OK, ali sam radio s ručnom (accu) bušilicom držeći glavu u ruci što je pogrešno, umjesto da je zašarafim pa onda bušim...., no dobro, čini mi se otvor sasvim ok za 3mm fiber ili 2*2mm razmotano ili 5*1mm nerazmotano, kod ovog zadnjeg ipak treba malo fibera odozgo na žicu da popuni eventualnu prazninu i spriječi prevelik dotok tj. gurglanje...

Ova od 2,4ohma grijač - radi odlično na lavi sa e-liqud.cn na 3,7-4V, a ova od 2,8ohma na 4,5V ili na Frenkovom modu od 5V fantazija....

Povratak na vrh 

Post Postano: 19 ruj 2013 12:34 

Jel uzimao ko u Chipoteci?

53 kune za KOLUT OD 30m
ŽICE PROMJERA 0,2 mm
MATERIJAL NiCr 8020
http://www.chipoteka.hr/artikl/34770/zi ... xon-28-080

Povratak na vrh 

Post Postano: 19 ruj 2013 13:27 

nisam probao ali mislim da bi moralo valjati
ovo 8020 je valjda omjer NiCr 80/20 ?

Povratak na vrh 

Post Postano: 19 ruj 2013 14:12 
Veliki Cezar zadarske podružnice

imand je napisao:
Jel uzimao ko u Chipoteci?

53 kune za KOLUT OD 30m
ŽICE PROMJERA 0,2 mm
MATERIJAL NiCr 8020
http://www.chipoteka.hr/artikl/34770/zi ... xon-28-080

Hmmm. Ovo bi bilo jako povoljno ako bi se moglo iskoristiti u naše svrhe iako piše da je za rezanje kartona, stiropora i sl.

Povratak na vrh 

Naslov: Odg: Početnik - fiber i kanthal
 Post Postano: 19 ruj 2013 14:38 

Budem to uzeo, glupo mi je to isto plaćati preko neta 5 puta skuplje.
A za wick (organski) baš gledam fitilj od baklje u Banićprometu.

Povratak na vrh 

[ 234 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 24  Sljedeća

Početna » E-cigarete proizvodi » Dijelovi i oprema za e-cigaretu

Trenutno korisnika: bot* i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club