Forum    FAQ

.

Početna » E-cigarete proizvodi » Dijelovi i oprema za e-cigaretu

[ 234 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 24  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: Početnik - fiber i kanthal
 Post Postano: 23 vel 2013 14:16 
Administrator

ffroms je napisao:
Imam jedan čudan efekt sa onim prvim grijačem koji sam radio. Kada povučem prvi put sve je puno arome i pare. Kod drugog povlačenja isto dobro. Kod trećeg već primjetim da ima manje pare i arome i kako ide dalje tako je sve manje i manje. Nema zagorenog okusa i gornji dio T2 gdje je grijač se jako, jako ugrije. Kada ga pustim da se malo ohladi onda opet sve radi normalno. Nikako ne mogu shvatiti u čemu je problem. Znam da taj grijač nije baš najbolje namotan (ipak je to bio prvi pokušaj) ali ovakav efekt me malo čudi. Definitivno ću ga morati probati ponovo namotati.

:)
Liquid ti ne dolazi dovoljno brzo do grijaca. Kad napravis pauzu on se natopi i sve stima.
Kako na grijacu nema dovoljno liquida on se grije sve jace.

Povratak na vrh 

Post Postano: 23 vel 2013 14:26 

Prestegnut kanthal na fiberu...

...ili ako je dobro namotan onda pripazi da ne zategnes samo kranji namotaj kad sklapas dijelove na kraju

Povratak na vrh 

Post Postano: 23 vel 2013 20:41 
Veliki Cezar zadarske podružnice

Karo je napisao:
Prestegnut kanthal na fiberu...

...ili ako je dobro namotan onda pripazi da ne zategnes samo kranji namotaj kad sklapas dijelove na kraju

Bojim se da sam baš to napravio. Zategnuo kraj kada sam sklapao. Definitivno ću ga morati rastaviti i probati ponovo sastaviti.

Kinta je napisao:
ffroms je napisao:
Imam jedan čudan efekt sa onim prvim grijačem koji sam radio. Kada povučem prvi put sve je puno arome i pare. Kod drugog povlačenja isto dobro. Kod trećeg već primjetim da ima manje pare i arome i kako ide dalje tako je sve manje i manje. Nema zagorenog okusa i gornji dio T2 gdje je grijač se jako, jako ugrije. Kada ga pustim da se malo ohladi onda opet sve radi normalno. Nikako ne mogu shvatiti u čemu je problem. Znam da taj grijač nije baš najbolje namotan (ipak je to bio prvi pokušaj) ali ovakav efekt me malo čudi. Definitivno ću ga morati probati ponovo namotati.

:)
Liquid ti ne dolazi dovoljno brzo do grijaca. Kad napravis pauzu on se natopi i sve stima.
Kako na grijacu nema dovoljno liquida on se grije sve jace.

To sam i ja mislio samo sam obično tada dobijao zagoreni okus ili dry hit ali toga ovdje nema zato sam mislio da to nije problem. Kako je to ipak prvi grijač i namotan je svakako pa ću morati ponoviti postupak kad ispraznim tank. Ionako mi treba prakse. Eh da, ostavio sam malo duže krajeve fibera nego na originalu ali to ne bi trebalo biti problem.

Povratak na vrh 

Post Postano: 23 vel 2013 20:45 
Administrator

ffroms je napisao:
Eh da, ostavio sam malo duže krajeve fibera nego na originalu ali to ne bi trebalo biti problem.

Sto duzi brkovi to je jaci dotok.

Povratak na vrh 

Post Postano: 23 vel 2013 21:30 
Veliki Cezar zadarske podružnice

Kinta je napisao:
ffroms je napisao:
Eh da, ostavio sam malo duže krajeve fibera nego na originalu ali to ne bi trebalo biti problem.

Sto duzi brkovi to je jaci dotok.

Tom logikom sam se i vodio i zato sam ih ostavio malo dužim.
Evo, sada parim drugo punjenje tanka sa tim grijačem i čini mi se da je bolje. Malo sam razdrmao grijač i probao popraviti ga i mislim da sam uspio. Vidjet ću kroz koji dan kako se ponaša dalje.

Povratak na vrh 

Post Postano: 15 ožu 2013 23:20 

Moze pitanje da ne otvaram novu temu, zanima me koliko namotaja treba biti na fiberu od 2mm, trenutno imam 3 namotaja (zica je od 0,2mm)...da li je to dovoljno ili trebam ici na vise?? I jedno pitanje da li smeta ako namotaji tj. prvi i zadnji namotaj dira onu stjenku sa strana. Sve je to na vivi nova V2. Ovako samo sa 3 namotaja para mi je nekako "topla" sto mi i nije bas nesto

Povratak na vrh 

Post Postano: 15 ožu 2013 23:36 
Administrator

Toni88 je napisao:
Moze pitanje da ne otvaram novu temu, zanima me koliko namotaja treba biti na fiberu od 2mm, trenutno imam 3 namotaja (zica je od 0,2mm)...da li je to dovoljno ili trebam ici na vise?? I jedno pitanje da li smeta ako namotaji tj. prvi i zadnji namotaj dira onu stjenku sa strana. Sve je to na vivi nova V2. Ovako samo sa 3 namotaja para mi je nekako "topla" sto mi i nije bas nesto

Vidi ovo: viewforum.php?f=68

Zica koja ide na centar glave ne bi smijela dirati stijenku. Ona koja ide sastrane moze.

Povratak na vrh 

Post Postano: 15 ožu 2013 23:44 

Ok, hvala...jos samo jedno pitanje, ona tvornicki ima namotanu zicu oko jednog fibera i onda se drugi fiber samo stavi dakle ne omotaje se zivom, da li se se sto bitnije promjeniti ako namotam oba fibera skupa sa zicom i onda stavim?

Povratak na vrh 

Post Postano: 15 ožu 2013 23:47 

Toni88 je napisao:

Ja sam sa .2mm kanthalom uspio 5 namota na 3mm fiberu, ali samo uz pomoć prenamatanja na krajevima čačkalice, onda pažnjivim provlačenjem kroz fiber sa namotanom alu folijom na kraju fibera za lakše provlačenje. Tehnički gledano, nijedan kraj žice ne smije dirati stijenke.

Povratak na vrh 

Post Postano: 15 ožu 2013 23:53 

Toni88 je napisao:
Ok, hvala...jos samo jedno pitanje, ona tvornicki ima namotanu zicu oko jednog fibera i onda se drugi fiber samo stavi dakle ne omotaje se zivom, da li se se sto bitnije promjeniti ako namotam oba fibera skupa sa zicom i onda stavim?

Ovo što se tiče stijenke i žice, vidim da je Kinta bio brži. Što se tiče ekstra fibera, iako nemam neka iskustva sa duplim fiberom, rekao bih da bi namotaji bili duži, time i duža žica unutar grijača i samim time otpor bi se malo povećao, ali iz nekog mog iskustva, kad sam sebi napravio jedan takav setup neki dan, ubrzo sam imao dosta zagoren okus.

edit: to je bio setup sa 2 x 3mm fiber sa 0.18 kanthalom, inače radim sa jednim fiberom i 0.2 kanthalom.

Povratak na vrh 

[ 234 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 24  Sljedeća

Početna » E-cigarete proizvodi » Dijelovi i oprema za e-cigaretu

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club