| Autor |
Poruka |
|
spavle
|
Naslov: Re: Taifun GT iskustva??? Postano: 21 ruj 2013 23:57 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 08 ožu 2013 10:24 Postovi: 4005 Lokacija: ZG, Prexico City
|
|
Taifun definitivno nije "dosadan" atty, ima sa njime dosta posla za složiti pravi setup.
Osnovno je da se utori sa strane kroz koje viri mesh ili fiber dobro zapune jer inače jako brzo progrglja, tekućina uđe u komoru gdje je grijač i uvuče u kanaliće/labirint za dovod zraka. Poseban je problem ako kao ja imate gustu tekućinu koja se zalijepi za unutrašnje stijenke kanalića i ograniči protok zraka ...
Nekakvo puhanje tu više ne pomaže, najbolji način koji sam ja pronašao je boca sa komprimiranim zrakom, recimo ona za ispuhivanje prašine iz PC-a, atty se rastavi skine se zvono za tekućinu, odvrne se poklopac komore grijača i onda se boca sa komprimiranim zrakom prisloni se na onu rupicu sa strane za dovod zraka i par puta se dobro ispuše da izbaci svaku i najmanju kapiljicu iz "labirinta" za dovod zraka.
_________________  MOD: SXK Nebula Zero Mini, Koopor Mini 60W, Cloupor Mini Plus Atty: Taifun Kayfun Cubis HH.357
|
|
 |
|
 |
|
spavle
|
Naslov: Re: Taifun GT iskustva??? Postano: 03 lis 2013 22:55 |
|
 |
| Moderator |
 |
|
Nažalost u labirintu koji dovodi zrak u doljnjem dijelu atty-a se skuplja kondezat i trebalo bi barem jedanput tjedno rastaviti atty, odšarafiti vijke na kontaktima, izvući cijevčicu za dovod zraka i vodilice za kontakt šarafe i atty dobro isprati pod mlazom vode tako da voda prolazi kroz njega i izlazi kroz otvor za dovod zraka. Osušiti i sastaviti poslije. Mislim da ona Busardova priča da ga koristi mjesecima bez čišćenja ne drži baš vodu Mislim da ću ovo uvesti kao redovno prilikom svake zamijene grijača.
_________________  MOD: SXK Nebula Zero Mini, Koopor Mini 60W, Cloupor Mini Plus Atty: Taifun Kayfun Cubis HH.357
|
|
 |
|
 |
|
spavle
|
Naslov: Re: Taifun GT iskustva??? Postano: 10 lis 2013 13:34 |
|
 |
| Moderator |
 |
|
Regulacija zraka ? Jednostavno zamijeni se cjevčica ispod grijača kroz koju dolazi zrak, ja sam imao cjevčicu za zrak unutrašnjeg promjera 1,2 mm nabavio sam od 1,5 mm i razlika je osjetna. http://www.whitefog.co.uk/en/taifun-gt/372-taifun-gt-airflow-tubes.html
|
|
 |
|
 |
|
dadovip007
|
Naslov: Re: Taifun GT iskustva??? Postano: 10 vel 2014 17:44 |
|
Pridružen: 07 sij 2014 20:09 Postovi: 235 Lokacija: Zagreb,Dubrava
|
|
Malo pitanjce dali ga je iko probao kao dripera.
_________________    Vamo 5 /Poldiac clon /Nemesis clon/Taifun GT /Igo-L /Protank 2 / Mini protank 2 / T3s
|
|
 |
|
 |
|
Max_ZG
|
Naslov: Re: Taifun GT iskustva??? Postano: 10 vel 2014 17:50 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 23 svi 2013 20:01 Postovi: 4308 Lokacija: Zagreb, Šalata
|
|
Nisam baš siguran da je namjenjen za dripanje, može se ali.. Da nisi možda pomješao s Taifunom GS koji se uz dodatni prsten pretvara u driper ?
_________________ There's a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot. ><((((º>-------------------------------------------   Modovi, akrilni stalci i 3D printanje
|
|
 |
|
 |
|
dadovip007
|
Naslov: Re: Taifun GT iskustva??? Postano: 10 vel 2014 18:09 |
|
|
|
 |
|
 |
|
Max_ZG
|
Naslov: Re: Taifun GT iskustva??? Postano: 10 vel 2014 18:25 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 23 svi 2013 20:01 Postovi: 4308 Lokacija: Zagreb, Šalata
|
|
Eto , nisam ni zarezao da to ima i za GT.Malo skupo ali ima... Ne nisam ga probao ko driper ovakav kakav je mi je odličan.
_________________ There's a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot. ><((((º>-------------------------------------------   Modovi, akrilni stalci i 3D printanje
|
|
 |
|
 |
|
Gondor_Warrior
|
Naslov: Re: Taifun GT iskustva??? Postano: 03 tra 2014 16:04 |
|
Pridružen: 03 srp 2013 00:22 Postovi: 154 Lokacija: Rakov Potok
|
|
_________________ Vamo V5,The Russian 91% clone, Taifun GT clone, JM mehanički mod, neki mali driper
|
|
 |
|
 |
|
dadovip007
|
Naslov: Re: Taifun GT iskustva??? Postano: 03 tra 2014 16:07 |
|
|
_________________    Vamo 5 /Poldiac clon /Nemesis clon/Taifun GT /Igo-L /Protank 2 / Mini protank 2 / T3s
|
|
 |
|
 |
|
kranjo
|
Naslov: Taifun GT iskustva??? Postano: 03 tra 2014 16:09 |
|
|
|
Skuplji jer dolazi sa rezervnim dijelovima i cijevima za AFC. Mada i jeftiniji super radi.
|
|
 |
|
 |