| Autor |
Poruka |
|
Korny
|
Naslov: Re: Početnik - fiber i kanthal Postano: 08 tra 2013 21:55 |
|
|
vulja je napisao: Korny je napisao: Daj mi reci kako si uspio otkinuti taj višak žice nakon sastavljanja grijača? I ja sam ga uspio namotati i sastaviti ali ne ide mi uklanjanje viška žice, sve mi se raspalo na kraju!  Skarice na svicarcu,uske a ostre...ili napnem lagano zicu,sitnom turpijom poturpijam pa je zavitlam i pukne...da napomenem puno lakse je kad se zica prije pali upaljacem i nemoj vuci previse jer se moze dogodit da povuces grijac previse prema dolje,a onda povratka nema Ako ti i osta  ne malo visak zice nakon cvikanja dobro ju stisni uz pol da nebi bilo grijanja velikog kod grijaca...probija lagano onda Hvala vulja, oduvijek sam htio kupiti svicarca jer sam mislio da bi mogao biti koristan, a sada i hoću. Čim budem imao istrosenih grijaca odmah ću to isprobati, imao sam dva i na oba sam uspio srediti onu gumicu što razdvaja +i- pol dok sam pokušavao ukloniti višak žice.
|
|
 |
|
 |
|
Korny
|
Naslov: Re: Početnik - fiber i kanthal Postano: 08 tra 2013 22:01 |
|
|
flux je napisao: vulja je napisao: Korny je napisao: Daj mi reci kako si uspio otkinuti taj višak žice nakon sastavljanja grijača? I ja sam ga uspio namotati i sastaviti ali ne ide mi uklanjanje viška žice, sve mi se raspalo na kraju!  Skarice na svicarcu,uske a ostre...ili napnem lagano zicu,sitnom turpijom poturpijam pa je zavitlam i pukne...da napomenem puno lakse je kad se zica prije pali upaljacem i nemoj vuci previse jer se moze dogodit da povuces grijac previse prema dolje,a onda povratka nema Ako ti i ostane malo visak zice nakon cvikanja dobro ju stisni uz pol da nebi bilo grijanja velikog kod grijaca...probija lagano onda u pocetku sam to radio sa skaricama ali mi je uvijek ostalo previse zice slobodno...... sa grickalicom za nokte sam doso puno blize polu ali jos uvjek je virila zica malo preko gumice..... na kraju sam doso do najboljeg rijesenja trganjem zice, lijevo- desno, gore -dole, u krug svakak nekak. ak ides na trganje onda iglu (ili kaj vec koristis za motanje) vadis tek nakon toga jer ces u protivnom stisnut fiber na krajnjim namotajima i nece bit dovoljnog uine dsredigrijaca pa ces nakon svakog drugog/treceg uvlacenja dobit dry hit. Hvala i tebi flux  i to ću definitivno isprobati, a što se tiče igle vec ionako nju uklanjam tek na kraju.  adam se race nešto uspjeti.
|
|
 |
|
 |
|
dario
|
Naslov: Re: Početnik - fiber i kanthal Postano: 13 tra 2013 20:57 |
|
|
|
Ajmo vi iskusni motaci grijaca jedno pitanjce! Imam attye ce4s i mini vivi novu i vidim da i jedna i druga imaju 4x1mm fiber i rade na 2.4oma,a grijac je motan preko svih fibera! E sad ja bi stavio 2x2mm fiber i jedan fiber bi namotao,a drugi stavio samo gore na grijac da tekucina ne procuri,sta je sad pametnije,motat oko oba fibera ili oko samo jednog pa onog gornjeg skroz odrezat da u principu neide u tekucinu nego da samo sluzi za ne procurivanje ili i njega ostavit duzeg pa da ide u tekucinu?
|
 |
|
ffroms
|
Naslov: Re: Početnik - fiber i kanthal Postano: 13 tra 2013 21:09 |
|
 |
| Veliki Cezar zadarske podružnice |
 |
|
|
Ja ne spadam u iskusne ali bi ti ipak preporučio da namotaš preko oba fibera kanthal. Samo jedan će možda dovoditi premalo tekućine do grijača.
Sent from my Transformer Prime TF201 using Tapatalk 2
|
 |
|
Medo
|
Naslov: Re: Početnik - fiber i kanthal Postano: 13 tra 2013 21:19 |
|
|
dario je napisao: Ajmo vi iskusni motaci grijaca jedno pitanjce! Imam attye ce4s i mini vivi novu i vidim da i jedna i druga imaju 4x1mm fiber i rade na 2.4oma,a grijac je motan preko svih fibera! E sad ja bi stavio 2x2mm fiber i jedan fiber bi namotao,a drugi stavio samo gore na grijac da tekucina ne procuri,sta je sad pametnije,motat oko oba fibera ili oko samo jednog pa onog gornjeg skroz odrezat da u principu neide u tekucinu nego da samo sluzi za ne procurivanje ili i njega ostavit duzeg pa da ide u tekucinu? ja motam preko dva fibera i ne curi, a cak stavljam tekucinu skoro do vrha silikona i tada mi ne curi!!!
_________________ Medo
|
|
 |
|
 |
|
Dadach
|
Naslov: Re: Početnik - fiber i kanthal Postano: 13 tra 2013 21:26 |
|
|
Ni ja ne spadam u iskusne ali namotao sam na obadva fibera od 2mm ali u osmicu Ne zato kaj je tak bolje nego samo da vidim jel mogu.I malo sam proširil prorez na cjevčici da ne reže fiber. Na mini vivi.
_________________ Nicotine patches are great. Stick one over each eye and you can't find your cigarettes.
|
|
 |
|
 |
|
dario
|
Naslov: Re: Početnik - fiber i kanthal Postano: 14 tra 2013 19:41 |
|
|
Ok,hvala svima,znaci motam oko oba fibera i ostavljam ih oba duga da idu u tekucinu! 
|
 |
|
sar
|
Naslov: Re: Početnik - fiber i kanthal Postano: 14 tra 2013 20:32 |
|
|
dario je napisao: Ok,hvala svima,znaci motam oko oba fibera i ostavljam ih oba duga da idu u tekucinu!  I nemoj stegnut kanthal previše da imaš slobodan protok tekućine , staviš npr. malo deblju iglu i motaš preko nje poslije iglu izvućeš i dobiš savršenu zavojnicu i ne steže ti fiber !
|
|
 |
|
 |
|
dario
|
Naslov: Re: Početnik - fiber i kanthal Postano: 15 tra 2013 11:09 |
|
|
sar je napisao: dario je napisao: Ok,hvala svima,znaci motam oko oba fibera i ostavljam ih oba duga da idu u tekucinu!  I nemoj stegnut kanthal previše da imaš slobodan protok tekućine , staviš npr. malo deblju iglu i motaš preko nje poslije iglu izvućeš i dobiš savršenu zavojnicu i ne steže ti fiber ! Da da hvala za to vec znam! 
|
 |
|
Korny
|
Naslov: Re: Početnik - fiber i kanthal Postano: 16 tra 2013 13:38 |
|
|
|
 |
|
 |