Corto_1973 je napisao:
Ako si na 5V spojiš žarulju i gle... svijetli!!!
Corto_1973 je napisao:
Znam da se pbusardo nije zezao, ali me zanima koliko mu sekundi traje zica na 4V. Ili je pario na 3.3V.
Ne znam, ali očito nije jer je korisnio mehaniku.
Corto_1973 je napisao:
Uglavnom se to smanjivanje otpora provodilo da bi se dočaralo parenje na višoj voltaži kad nemaš opremu za isto.
Dočaralo? Ne kužim u čemu je razlika. Ono što na koncu želiš postići je dostaviti određenu količinu energije grijaču. Ta energija se pretvara u toplinu. Dakle, jedino što je bitno je umnožak napona i struje, odnosno snaga, pod uvjetom da žica to može izdržati.
Corto_1973 je napisao:
Ne znam ni koliko je zdravstveno ispravno spustiti otpor toliko nisko. Svašta se tu događa. Osobno ne idem ispod 2 ohma. E sad... znam ljude koji tjeraju dual coil gen setupe i ispod 1 ohm...
Ne shvaćam ni ovo. Što se to svašta tu događa? Kaj znači kad kažeš "zdravstveno ispravno"? Zašto je "zdravstveno ispravnije" tjerati 2 oma naponom od 8 volti od tjeranja 1 oma naponom od 4 volta? Ne kužim. Priznajem da nemam veliko iskustvo u parenju, ali znam kakav je okus zagorene pare. Pretpostavljam da ljudi koji konstantno naganjaju gennyje u meh. modu na 15-16 W nemaju zagorenu paru, inače ne bi to radili. Ili?