Forum    FAQ

.

Početna » E-cigarete proizvodi » Dijelovi i oprema za e-cigaretu

[ 5 post(ov)a ] 
Autor Poruka
 Naslov: DBOX Puritank review
 Post Postano: 23 lis 2013 14:55 

DBOX Puritank

slika

Radi se o BCC (Bottom Coil Clearomizer) uređaju, kopiji poznatog Protanka. Pošto sam Protank nije kompliciran i ne zahtjeva SAVRŠENU proizvodnju, tako ni ovaj klon nije loš. Dapače, moje iskustvo s ovim uređajem je perfektno. Sve je izdržao osim pada s bicikla na asfalt pri 30+ kmh. Ali to nije ni za očekivati.

LOŠE:
Hmmm... tu neću imati što za reći, bojim se. Pa idemo cjepidlačiti...

- jedino loše što mogu reći je da se u jednom (početnom) periodu počela pojavljivati sitna silikonska "špena" na donjem poklopcu. Tamo je jedan silikonski prsten koji dihta tank, i kod odšerafljivanja i zašerafljivanja očito se tanki, sitni (kao vlas) komadići gule. Bojao sam se da će taj o-ring otići k vragu te sam naručio brdo zamjenskih sa ebaya, no to se nije desilo. To "guljenje" je odjednom jednostavno prestalo. Bit će da je ring mrvu veći nego što treba biti, pa se malo oljuštio, i nakon toga - gotovo. Dihtao je kako treba, nije se gulio, tako da zamjenski i dalje stoje u ladici, neotvoreni.

- staklo i polirani rostfrei (SS, nehrđajući čelik) su mamac za otiske prstiju. Sve se vidi, a ako su vam prsti pri diranju još i malo masni od e-liquida (ili ćevapa), sve to izgleda vrlo neuredno. Ništa što komadić papira ne bi mogao srediti.

- pranje. Pošto je staklo u pitanju, nema navoja na njemu (staklu) pa se ne može cijeli rastaviti za pranje (kao Vivi Nova). No, kad se skine baza, bacio sam ga pod mlaz tople vode i isprao bez problema svaki put. Svaki put.

DOBRO:
- stakleni tank. I to debelo staklo (što sam vidio kad sam ga razbio). Nema straah od tekućina koje prljaju/nagrizaju polikarbonat, samo toči i vozi.

- promjenjivi drip tip. Svaki 510 (standardni, recimo to tako) drip tip paše. U kompletu dolazi jedan čelični kojeg sam koristio cijelo vrijeme, sviđao mi se.

- EVOD-kompatibilan. Što će reći da pašu sve EVOD glave, od Kangera MT3, raznih EVODa, svih Protankova (sa JEDNOM zavojnicom, sad su se pojavili dual-coil, a te glave ne pašu). Glave, osim što se mijenjaju za sekundu i bez prolijevanja tekućine, također nisu teške za obnovit (novi wick i zavojnica), a i jeftine su ($4,67 za paket od 5 komada na FastTechu).

- veličina. Tank je 3.5ml nominalno, ja bih rekao čak i mrvicu veći. Ja mijenjam okus svaka 2 dana jer mi toliko treba da ga prestanem osjećati, a ovaj tank mi je taman za toliko - pun traje 2 dana, možda mrvicu kraće. Dakle napunim ga jednom tekućinom a u torbicu ubacim drugu (za rezervu) i miran sam.

- BCC prednosti - ovo vrijedi za sve BCC sisteme, ne samo za DBOX Puritank. Zavojnica je na dnu, dakle praktički ne može ostati suha. Tekućinu se može ispariti do zadnje kapi, skroz do kraja.

- para. Puno pare. Ova stvar sa glavom od 2.4-2.7 ohm (kanthal 32 awg) i silica wickom od 3mm u njoj te dva flavor wicka jedan od 3mm a drugi 1.5 (dakle 4,5 sve skupa) i tekućinom 70/30 PG/VG je dimila ko vlak. Stvarno puno pare. Usporedivo sa Kayfunom 3.1 bez problema. Okus je bio slabiji nego kod Kayfuna, a i količina nikotina kod Kayfuna mora biti za pola nego u Puritanku. Ali to na stranu, stvar je parila ko avion. I to na 7.5W snage, čak sa nekim tekućinama i na 7W.

- curenje. Nula. Zero. Zip. Nada. Jedina vlaga izvan tanka bila je kondenzacija, koja se povremeno desila i koja je maltene neizbježna. Ali to nije curenje tanka, to je kondenzacija. Znao se presaugati (da upotrijebim termin iz fergazera Stojadina i Fiće), ali to mojom krivnjom. Tada sam ga otvorio, puhnuo kroz glavu od konektora prema van držeći je u maramici, te smotao komadić maramice u "šipku" kojom sam prošao kroz centralni kanal i drip tip da ih osušim, i to je bilo to. Vrati sve nazad, 1 minuta posla, izvedivo u bircu za stolom, na poslu, na kenjari (da, ponekad nosim parilicu i na WC sa sobom), bez problema.

ZAKLJUČAK:
Kako rekoh, pri pedaliranju od 30+ kmh ispade mi parna postaja na asfalt, te se stakleni Puritank rasuo (ko đubre po vinogradu). Morao je, ipak je to staklo. Ostao mi drip tip, baza i glava, ali stakla po svuda. Naručio sam novi da imam kao rezervu, jer mislim da je stvarno izvrstan BCC, kvalitetan i po svemu vrijedan tih $12.71 koliko košta na Fasttechu (besplatna poštarina). Stvar dolazi u kutiji, sa spužvom, logom, te 3 glave (1 unutra + 2 zamjenske), svaka drugačijeg otpora tako da se čovjek može odlučiti što mu paše bez zezanja s motanjem nove zavojnice. Nisam ga čak ni oprao kad sam ga prvi put dobio (A što ipak toplo preporučam napraviti), i nisam imao nikakvih problema. Glave koje su došle s njim su mi curile - tada to nisam znao, no sa 70/30 tekućinom trebalo je dodati još jedan flavor wick. Kad sam to otkrio - kraj curenju.

Puritank nije mali, svakako se primijeti na modu, sa svojih 22mm širine i oko 80mm visine, ali mene osobno to ne smeta ni najmanje - imao sam cjelodnevnu zalihu pare i nisam morao brinuti ni o čemu - tek sam imao u kutiji s rezervnom baterijom i jednu rezervnu glavu, ništa više.

Zadnja izmjena: bluedevil; 23 lis 2013 15:06; ukupno mijenjano 2 put/a.

Povratak na vrh 

Naslov: Re: DBOX Puritank review
 Post Postano: 23 lis 2013 15:01 

:dobar:

Povratak na vrh 

Post Postano: 23 lis 2013 16:15 

:dobar:

Daj ga uslikaj kako sjeda na SVD

Povratak na vrh 

Post Postano: 23 lis 2013 16:19 

Nemrem - razbio sam ga. Kad stigne novi budem. A neki dan sam na chat bacio sliku s njim i sa flašom 0,5 Jana kraj njega - isto veliki ispadaju (18650 baterija). Al paše gore ko budali šamar, stvarno paše.

Povratak na vrh 

Post Postano: 23 lis 2013 18:44 
Moderator

Slike potrganih naprava priložiti molim u
viewtopic.php?f=6&t=4124&hilit=graveyard&start=20

slika
slika
slika Modovi, akrilni stalci i 3D printanje

Povratak na vrh 

[ 5 post(ov)a ] 

Početna » E-cigarete proizvodi » Dijelovi i oprema za e-cigaretu