Dosta često se može na youtube-u vidjeti alati koji ekipa koristi za servisiranje setupova i modova i ponekad me stvarno čudi spektar alata koji ekipa koristi. Iako osobno doma imam punu ladicu starih, novih i inih dijelova, od grijača, batova, potrganih klirova, kartova, modova itd., sve što od alata koristim je Leatherman (Blast i Wave).
Tko nije upućen u takvo nešto, ovako to otprilike izgleda
Leatherman WaveDolaze u raznim varijantama, neki su za pomoćne radove u kući, neki za kampiranje, ima i "heavy-duty" varijante, ali Wave je dosada najpopularniji model. Za one koji ne žele previše ulagati u takvu vrstu alata, moja preporuka bi bio "Wingman" model, koji se može naći i za cijenu od kojih 25 do 40 dolara, a ima po meni najvažnije stvari (škare, kombinirke sa "cvikom", nož, turpija, križni i ravni)
http://www.youtube.com/watch?v=OtlrgcJURBkLeathermanima se koristim još od prije (zbog posla uvijek imam svoja 2 spremljena u futrolama na remenu), a od kad sam počeo koristit modove i drippere, uvijek sa sobom nosim posebnu futrolu sa malim kolutom kanthala, nešto špage, folije i sličnim, te na remenu Leatherman i mogu reći da me je ta kombinacija nerijetko spasila.
U svakom slučaju, tko ima mogućnosti, svakako preporučam da si priušti ovaj dodatak, što zbog parenja, a što zbog drugih stvari, jer ovakav alat je uvijek dobro imati pri ruci.