|
.
Sada je: 02 svi 2026 07:40. | Zadnji put si ovdje bio: 02 svi 2026 07:40. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 6 post(ov)a ] |
|
| Autor |
Poruka |
|
bluedevil
|
Naslov: Microcoil problemi Postano: 29 lis 2013 10:39 |
|
Pridružen: 18 lis 2013 11:36 Postovi: 198 Lokacija: Zagreb, Trešnjevka
|
|
Uzeo ja sinoć smotati jedan microcoil. Ili ne baš micro, ali s idejom da se zavoji dodiruju. Kanthal 32awg, rekoh 6/5 će biti dobar starting point. No, shit. Prvo gledam M3 šeraf, predebel je. Onda gledam svrdla koja imam, najtanje je tu negdje kao M3 šeraf (gledam centar šerafa, ne promjer s navojima). Gledam osovine od dremela, isto kao i šeraf i taj borer. I na kraju uzmem - čačkalicu. Običnu valjkastu čačkalicu, izgleda OK. Spalio sam kanthal upaljačem (brener se još čeka) da prestane biti elastičan, namotam ga kako već znam, pa stisnem malo noktima. Pa skinem, a navoji lijepi - no razmaknuti. Pa probam primit pincetom, lagano stisnuti (da se ne preklope), pa grijati upaljačem - banana. Sve crno od čađe, zažare se noge, ali zavojnica ne. Pustim, a ona se vrati nazad u rašireno stanje. Ne kao prije, ali i dalje rašireno. Onda sam probao još malo upaljačem, pa na plinu doma - ista stvar. Nema šanse da to ostane stisnuto. Plus, kad sam već odustao, rekoh da probam silicu provući korz to - ma jok, banana. Predebela je. Jedan sloj ide, ali ja sam planirao 3 provući, tako da sam krenuo sa dva sloja + kanthal-igla. Nema šanse da to prođe, nikakve. Izgubio sam živce, uopće nisam ni došao do dijela gdje bih provjerio otpor zavojnice, jednostavno ne ide.
Koji trik ima? Pogledao sam valjda 50 filmića na Youtube, pročitao stotinjak opisa po forumima, mislim da sam shvatio ideju i princip, ali nema šanse da ja to smotam, nikako. A ni da provučem wick poslije, to je pak još gora stvar.
Idući put probat ću ipak sa M3 šerafom, bar će navoji biti savršeno blizu, spaliti sa brenerom (valjda neće biti čađe onda) pa vidjeti da li se to stisnuti. AKo ne, ostavit ću tako pa se igrati wickom, probati provući 3 sloja kroz to. Mada ne vidim ni tu previše nade, barem po dosadašnjem iskustvu.
Dajte neki savjet, ideju, nešto... Dovoljno je što sam ćorav i imam prste ko' Kranjske kobase, ne treba mi još dodatne zaj*bancije s ovakvim stvarima. A htio bih to probati. Stiže mi 30awg kanthal sad za koji dan, pa ću probati s njim idući put, ipak je deblji pa će možda biti lakše motati a i moći će se dobiti više namotaja za isti otpor & promjer, što je ono što želim postići.
_________________ Elektrana: SvoeMesto Semovar, iTaste SVD Turbine: Kayfun 3.1 ES, EVOD, DBOX Puritank, iClear16, iClear30
|
|
 |
|
 |
|
Max_ZG
|
Naslov: Re: Microcoil problemi Postano: 29 lis 2013 10:48 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 23 svi 2013 20:01 Postovi: 4308 Lokacija: Zagreb, Šalata
|
|
Moraš je stiskati dok je još zažarena, željezo se kuje dok je vruće. Griješ i kuješ. Zato ja volim svoju CFH M 20 plinsku lemilicu jer lijepo stoji uspravno na stolu, pa imam slobodne 2 ruke . Najbolje su one stare pincete što ženama služe za čupanje obrva, plosnate a ne špičaste da imaju površinu. Ako uzmeš špičastu ode ukrivo jer je ne primiš punom bočnom površinom. Radnju ponoviš par puta dok svi navoji nisu uredno stisnuti, bočni čak mogu malo i biti odmaknuti, maaalooo.
_________________ There's a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot. ><((((º>-------------------------------------------   Modovi, akrilni stalci i 3D printanje
|
|
 |
|
 |
|
bluedevil
|
Naslov: Re: Microcoil problemi Postano: 29 lis 2013 10:52 |
|
|
|
To bi moglo pomoći - koristio sam špic-pincetu. Imam i ravnu, kupio, neotvorena, probat ću s njom idući put.
_________________ Elektrana: SvoeMesto Semovar, iTaste SVD Turbine: Kayfun 3.1 ES, EVOD, DBOX Puritank, iClear16, iClear30
|
|
 |
|
 |
|
Fosna
|
Naslov: Re: Microcoil problemi Postano: 29 lis 2013 11:53 |
|
Pridružen: 05 svi 2013 10:13 Postovi: 1899 Lokacija: Zagreb, Gajnice
|
|
i 0,2 mm kantal baš i nije nešto za microcoil. Tanak je pa je i složena zavojnica vrlo kratka.
_________________  "People smoke for nicotine but they die from the tar." (Michael Russell)
|
|
 |
|
 |
|
bluedevil
|
Naslov: Re: Microcoil problemi Postano: 29 lis 2013 12:02 |
|
|
|
I to sam shvatio (na teži način). Ali velim, stiže 30awg (to bi 0.25 bilo, ne?), pa će s njim možda biti lakše. A ak ne bude ni to, pa uzet ću i 28awg, bemu sve...
|
|
 |
|
 |
|
dafreek
|
Naslov: Microcoil problemi Postano: 29 lis 2013 13:32 |
|
|
Samo se strpi jos malo, sa 30awg ces uspjeti  Ovaj put nemoj sa upaljacem, vec direkt na plinski stednjak. Ne treba puno vremena da se grije stisnuta (sa pincetom) zavojnica, dovoljno samo da se zacrveni. Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
 |
|
 |
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 6 post(ov)a ] |
|
Sada je: 02 svi 2026 07:40. | Zadnji put si ovdje bio: 02 svi 2026 07:40. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot* i 1 gost. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |