|
.
Sada je: 23 tra 2026 15:59. | Zadnji put si ovdje bio: 23 tra 2026 15:59. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 8 post(ov)a ] |
|
| Autor |
Poruka |
|
fek0
|
Naslov: Ithaka/Hercules update part by Rainbow Heaven Postano: 09 sij 2015 19:58 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 27 pro 2013 19:47 Postovi: 3397 Lokacija: Zagreb, Botinec
|
Napokon mi je došao dio koji sam naručio, pa eto da napišem neki review. Odmah da riješim cijenu...nažalost, čitav sport će vas sveukupno (ako uračunamo i Ithaku sa Fasttecha) izaći oko 430 kn. Za one koji već imaju Ithaku, ovaj dio će vas izaći oko 320kn. Užas. Sam dio košta oko 200kn, ali nažalost shipping sa http://www.idealvape.com je oko 120kn...tako da, za ovo morate JAKO htjeti taj dio ili jednostavno biti trknuti poput mene. Pozitivna strana priče je ta da original update dio košta...ček da provjerim...oko 500kn + shipping koji košta nemampojma novaca sa http://www.e-smokeguru.gr...i naravno, apsolutno ga nikada nema na stanju. Osim ako se spustite jako nisko i počnete lizati pak od Imea na ECF-u, napravite par videa o tome kako je on najbolji, najljepši i najpametniji i napišete bar 10 postova na njegovom dijelu foruma gdje hvalite njega i njegove proizvode, nakon čega vam vjerojatno samo cipele vire iz njegove umišljene guzice. I onda vam on kaže da mu je baš slučajno ostalo još par komada, a s obzirom da ste se dokazali kao vrsni lizač iznutrica, on će biti jako dobar i samo vama poslati taj dio. Ok, izbacih svoje frustracije. Ajmo dalje. Ovo je 1:1 kopija GG-evog update dijela koji od vaše Ithake napravi (neki bi rekli normalan) atomizer koji više ne treba nr-r-nr žice, ali koji isto tako zadržava sve funkcionalnosti originala. Nažalost, bez keramike. Ovako to izgleda kad se rastavi:   Kao što se iz priloženih slika vidi, ima dva posta, kanale za wick, a na dnu su mu rupe za odlazak viška tekućine u collector tank...funkcionalnost kao i kod originalnog dijela, samo što ovo izgleda kao bastard Taifuna i Ithake. Čitav dio ima na dnu o-ring koji sprječava da tekućina prodire u collector tank.  Taj dio se pak ušarafi u bazu Ithake i to onda izgleda ovako:  Nakon toga je sve slično normalnim setupovima tipa Taifun ili Fogger v2, provuče se vata kroz zavojnicu koja se bez problema namontira tako da se borer ili što god već koristili uglavi u utore za wick (koji isto tako određuje i visinu samog setupa...slično kao kod Erlkönigina, samo nemjerljivo bolje):  Krajevi se odrežu pod kutem, tako da kraj vate bude što tanji...inače grijač ne prima dovoljno tekućine (ustvari, ovo je malo predebelo...treba još malo stanjiti):  Spuste se krajevi u kanale i natopi tekućinom (u ovom slučaju štrumfekova krv...bila pri ruci, a možda na ovakvom setupu ekšli i valja taj nuklearni otpad):  To je to. Našarafi se dimnjak/driptip/liquid control, kako god to zvali, natoči se malo plavog Luxala i otvori LC jedno 3-4 kruga. To onda izgleda ovako:  S obzirom da je protok za zrak dosta veći (nisam mjerio, ali je negdje kao Valterove dorađene Ithake...1.7-2mm čini mi se) pare ima u izobilju (za jednu Ithaku). Liquid control radi odlično, aroma je kao i na originalnoj Ithaki (ustvari, čak CC ima dobar okus), dakle odlična. Dole ima šrafić za namještavanje + konekcije, AFC radi dobro na klonu bez ikakve dorade, a ono najvažnije u čitavoj priči je to što dole umjesto 3x2 o-ringa koji je na originalu i kojeg je teško nabaviti, ovaj ima fini debeli oring koji je otprilike unutrašnjih dimenzija kao oring za driptip..malo deblji, ali vjerujem da od driptipa može poslužiti ako ovaj ode kvragu. Naravno, bezgrešno radi na DNA40, što je meni osobno i bio cilj svega ovoga   Eh,da...štumfova krv je ništa posebno i na ovome...
_________________ http://journey-liquids.commod: VT200,VTC mini, Elitar,Mini volt,Paps v4, SMPL v2, Vapor Giant, Nemesis, Dimitri,IPV5 Atty: Fogger v2, Kayfun lite v2+, Nextiny, YEP v2, Origen little,FEV v2, Taifun GT,GS i GLS, Fogger mini, Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant
Zadnja izmjena: fek0; 09 sij 2015 20:27; ukupno mijenjano 2 put/a.
|
|
 |
|
 |
|
tomek1221
|
Naslov: Postano: 09 sij 2015 20:01 |
|
|
|
Ajde slikaj u malo vecoj rezi.ne vidi nis :-(
|
|
 |
|
 |
|
Max_ZG
|
Naslov: Re: Ithaka/Hercules update part by Rainbow Heaven Postano: 09 sij 2015 20:35 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 23 svi 2013 20:01 Postovi: 4308 Lokacija: Zagreb, Šalata
|
Koliko sam ja shvatio poanta Ithake je u keramici i to joj je glavna prednost. Tolike pare za izgubiti tako nešto, čudiš me Feko ili te svrba pare. Ili priznaješ da ovo slaganje sa nr-r-nr ipak malo mazohistički.  Pretvorio si Ithaku u kompliciranu kayu.
_________________ There's a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot. ><((((º>-------------------------------------------   Modovi, akrilni stalci i 3D printanje
|
|
 |
|
 |
|
fek0
|
Naslov: Re: Ithaka/Hercules update part by Rainbow Heaven Postano: 09 sij 2015 20:48 |
|
 |
| Moderator |
 |
|
Da...fali malo keramika, ali aroma je gotovo identična. Prvenstveno sam ovo uzeo da ju mogu koristiti na DNA40 (stavimo na stranu to što već mjesecima lurkam oko ovoga i napokon prelomio i uzeo  ), da bi se na kraju ispostavilo da je setup na ovome najjednostavnije napraviti...čak jedonstavnije i od kayfuna (kojemu nije niti malo slična...ovo je najsličnije Taifunu, ali sa aromom Foggera v2). Uostalom, ako se zaželim obične Ithake, samo ovaj dio odšarafim i ubacim stari dio sa keramikom. Gotovo za 5min. Žice spojiti nije problem...dapače, uživam u postizanju savršenog spoja (a ne ono groblje od Kinte  ). I ne...nije poanta samo u keramici kod Ithake...već u tome što ima odličnu aromu, LC i AFC koji rade i lagano ih je koristiti, ne curi i ne potapa (osim ako se zoveš m@xym)....ima sve što bi jedan atomizer trebao imati. Sa ovime rješiš jedinu manu 
_________________ http://journey-liquids.commod: VT200,VTC mini, Elitar,Mini volt,Paps v4, SMPL v2, Vapor Giant, Nemesis, Dimitri,IPV5 Atty: Fogger v2, Kayfun lite v2+, Nextiny, YEP v2, Origen little,FEV v2, Taifun GT,GS i GLS, Fogger mini, Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant
|
|
 |
|
 |
|
Darinka
|
Naslov: Re: Ithaka/Hercules update part by Rainbow Heaven Postano: 09 sij 2015 20:58 |
|
|
Za te novce si mogao uzet kayfuna i lemu skupa na ft. Boze svasta 
|
|
 |
|
 |
|
fek0
|
Naslov: Re: Ithaka/Hercules update part by Rainbow Heaven Postano: 09 sij 2015 21:03 |
|
 |
| Moderator |
 |
|
|
To smeće već imam. Iako me Kayfun ugodno iznenađuje na DNA40, i dalje je lošiji od četvorke Taifun/Ithaka/Fogger v2/Erlkönigin, definitivno mi ne treba i četvrti. Lemo još manje. Uostalom, svaka budala ima svoje zadovoljstvo.
|
|
 |
|
 |
|
D-I-A-B-L-O
|
Naslov: Re: Ithaka/Hercules update part by Rainbow Heaven Postano: 10 sij 2015 18:52 |
|
Pridružen: 13 srp 2013 18:42 Postovi: 857 Lokacija: Edmonton, Alberta
|
I sad ubodi negdje keramiku od odija, ili ako je prevelika od killera, upikni ju u rupu za zrak, čime ćeš dobiti malo tjesniji airflow (pod uvjetom da ne voliš ove airy atomizere) i eto ti opet keramike unutra sa svim njenim čarima. Zapravo, ovaj link ću si spremiti, sad sam prebukiran sa stvarim koje su mi u planu, ali definitivno odlična stvar. Meni osobno na tim ithakama je najveća tlaka upravo nr setup. Što se svega ostalog tiče gotovo pa savršen atomizer jer stvarno ima sve što treba lako dostupno i bez potrebe za korištenjem alata. Keramika stvarno daje izraženiju aromu, i potrebno je manje snage da se postigne jednaka temperatura pare, tako da brijem kad bi se mogla nekakva keramika unutra ubaciti tek toliko da spriječi rasipavanje topline na metal, to bi bio pun pogodak 
|
 |
|
fek0
|
Naslov: Re: Ithaka/Hercules update part by Rainbow Heaven Postano: 10 sij 2015 22:55 |
|
 |
| Moderator |
 |
|
|
Nema potrebe za to...daje aromu identicnu Ithaki sa keramikom. Ne osjetim nikakvu razliku...definitivno najbolja stvar koju sam kupio od kada parim (sto se attya tice).
|
|
 |
|
 |
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 8 post(ov)a ] |
|
Sada je: 23 tra 2026 15:59. | Zadnji put si ovdje bio: 23 tra 2026 15:59. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |