| Autor |
Poruka |
|
KlingKlang
|
Naslov: Miris prave lule? Postano: 22 lis 2015 09:34 |
|
|
|
Pozdrav,
u subotu je na Knežiji pored mene prošao čovjek sa parilicom (neki bolji mod) a iza njega je ostajao intenzivan miris lule, ali DOSLOVNO "prave" lule. sve tekućine koje sam do sada probao (kupljene i diy) uglavnom nisu imale baš previše veze sa onim što bi trebale predstavljati, ili su samo podsjećale na to, a to se naročito odnosi na duhanske arome i liquide. nažalost, čovjek je tako brzo projurio da mi je bilo blesavo trčati za njim i pitati ga što to pari. Može li mi netko sa foruma iz iskustva preporučiti neku aromu ili liquid koja bi stvarno po mirisu i okusu trebala biti poput prave lule? Ovo je bilo nešto nestvarno nalik na pravi lula miris, da je bio blind test nikada ne bih mogao razlikovati što je što. eto toliko je bilo realno.
thnx i pozdrav!
|
 |
|
mačak
|
Naslov: Postano: 22 lis 2015 09:45 |
|
|
|
Meni su mirisi arome/tekućine uvijek bili nepovezivi sa samim okusom kad to pućneš kroz nos... Npr. netko u prostoriji povuče par puffova i ja bi se zakleo da mi miriši po kokosu... a čovjek veli nije nego je breskva. Ne znam da li sam u svom iskustvu usamljen ali čini mi se da bi to moglo biti i nekaj potpuno deseto a ne lula. Mene inače odlični vz desert ship podsjeća na nargilu, a ostale 'jače' duhanske uopće ne mogu definirati. Netko je ovdje spominjao neki pipe tobacco u nekoj temi, mislim buje3000... (mbv coumarin ili tak nešto)
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
_________________ 'Idem malo prek k Žnidaršiću, štel bi si malo povedati o Abesiniji.'
|
|
 |
|
 |
|
Max_ZG
|
Naslov: Re: Miris prave lule? Postano: 22 lis 2015 09:51 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 23 svi 2013 20:01 Postovi: 4308 Lokacija: Zagreb, Šalata
|
Kako smo mi vaperi susretljivi ljudi, trebao si ga lijepo zaustavit i pitat šta pari, siguran sam da bi dobio odgovor. 
_________________ There's a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot. ><((((º>-------------------------------------------   Modovi, akrilni stalci i 3D printanje
|
|
 |
|
 |
|
KlingKlang
|
Naslov: Re: Postano: 22 lis 2015 09:59 |
|
|
mačak je napisao: Meni su mirisi arome/tekućine uvijek bili nepovezivi sa samim okusom kad to pućneš kroz nos... Npr. netko u prostoriji povuče par puffova i ja bi se zakleo da mi miriši po kokosu... a čovjek veli nije nego je breskva. Ne znam da li sam u svom iskustvu usamljen ali čini mi se da bi to moglo biti i nekaj potpuno deseto a ne lula. Mene inače odlični vz desert ship podsjeća na nargilu, a ostale 'jače' duhanske uopće ne mogu definirati. Netko je ovdje spominjao neki pipe tobacco u nekoj temi, mislim buje3000... (mbv coumarin ili tak nešto)
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk znam što želiš reći i meni ponekad nešto drugačije miriši, ali ovo je bila lula 100% sam siguran, taj miris mi je oduvijek bio specifičan i fenomenalan, mada nikad nisam pušio lulu
|
 |
|
KlingKlang
|
Naslov: Re: Miris prave lule? Postano: 22 lis 2015 10:01 |
|
|
Max_ZG je napisao: Kako smo mi vaperi susretljivi ljudi, trebao si ga lijepo zaustavit i pitat šta pari, siguran sam da bi dobio odgovor.  ne sumnjam da bi bio susretljiv, ali on je prozujao, dok sam ja držao kćer u naručju, tako da je stvarno bilo nezgodno, ali svejedno sam zažalio što nisam reagirao
|
 |
|
sasha19_81
|
Naslov: Postano: 22 lis 2015 11:45 |
|
 |
| Moderator |
 |
|
|
Oprosti, al ti si svjestan da postoje 100tine duhana za lule? Od latakija cavendisha burleya soft/hard virginie, pa nadalje a da ne pricam o kombinacijama i dodacima..
To sto za tebe predstavlja miris lule to mi nemozemo znati.. ja sam pusio njeznu virginiu sa dodatkom masline, red cavendisha, tracak borovnice, by Dreier, a pusio sam i Early morning pipe by dunhill, i dunhil 365 i Balkan Sobrania i svaki od njih je bio apsolutno drugaciji i mirisom i okusom od drugog.
Tako da ne. Nema mirisa lule.. osim ako znas sta je to sto ti zelis..
Sent from my SM-N910F using Tapatalk
_________________ Mods : Givo, SX mini, Vaporesso Target, SMPL, Dovpo gx200Atty : Lancia, NarDa, Yep RDA, Kayfun lite v2+, Soul, Youtube: https://www.youtube.com/user/MrUndwarinstagram : https://www.instagram.com/sasha19_81/facebook : https://www.facebook.com/sashasedmakweb: http://baby-viking.com
|
|
 |
|
 |
|
KlingKlang
|
Naslov: Re: Postano: 22 lis 2015 13:36 |
|
|
sasha19_81 je napisao: Oprosti, al ti si svjestan da postoje 100tine duhana za lule? Od latakija cavendisha burleya soft/hard virginie, pa nadalje a da ne pricam o kombinacijama i dodacima..
To sto za tebe predstavlja miris lule to mi nemozemo znati.. ja sam pusio njeznu virginiu sa dodatkom masline, red cavendisha, tracak borovnice, by Dreier, a pusio sam i Early morning pipe by dunhill, i dunhil 365 i Balkan Sobrania i svaki od njih je bio apsolutno drugaciji i mirisom i okusom od drugog.
Tako da ne. Nema mirisa lule.. osim ako znas sta je to sto ti zelis..
Sent from my SM-N910F using Tapatalk naravno da postoje stotine vrsta duhana za lule isto kao što postoje 100ne vrste cigareta. poanta je da niti jedna tekućina meni ni mirisom ni okusom ne liči previše na pravi duhan, malo podsjeća i to je to. ovo je bilo prvi put da sam po mirisu osjetio nešto za što bih potpuno bio siguran da netko puši lulu da nisam vidio mod. e sad, koja "podvrsta" ne bih znao, ali to je onaj miris koji su velikoj većini slučajeva osjeti kada netko puši pravu lulu. TO je bilo TO.
|
 |
|
mpix
|
Naslov: Re: Miris prave lule? Postano: 22 lis 2015 14:00 |
|
|
|
Sve bi ovo bilo jednostavnije da si čovjeka pitao kaj pari.
_________________ "The camera is an instrument that teaches people how to see without a camera" - Dorothea Lang 
|
|
 |
|
 |
|
Mara
|
Naslov: Re: Miris prave lule? Postano: 22 lis 2015 14:38 |
|
|
|
Sad i mene zanima što je to bilo... Nekad sam trošio lule, te sad tražim takve aromatizirane okuse, ali bezuspješno. Navy flake od mc baren-a, se sastojao od Burley, Cavendish, Virginia, Rum, Cinnamon, Honey i na kraju sprešan. Najteže je pogoditi pravi postotak jer ono što mi percipiramo za pojedini okus nekome je sasvim drugi okus. ako itko ima kakve recepture po pitanju lule, zahvaljujem unaprijed na objavi. French pipe meni nije ni približno aroma lule niti vanilla for pipe.
|
|
 |
|
 |
|
jocker21
|
Naslov: Re: Miris prave lule? Postano: 22 lis 2015 14:47 |
|
|
|
mozda "Coumarin pipe tobacco# od flawor west?
|
|
 |
|
 |