Forum    FAQ

.

Početna » Liquid

[ 26 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: PG/VG problemi .. ili ti pronaći pravu bazu
 Post Postano: 11 lis 2011 10:16 

Daklem.. kako sam već započeo u predstavljanju... Prije nego sam kupio parilicu i krenuo u cjelokupni projekt, čitao sam po forumima i zaključio da bi VG trebao biti lakši, to jest PG zna izazivati alerijske reakcije. Budući sam krhko biće (185cm, 113 kg) naravno da su se kojekakve alergije navukle na mene, a u vojsci sam uspio od bronhitisa razviti i jednu kvalitetnu astmu.. Probao sam nekoliko puta prestati pušiti, ali nije urodilo plodom i pun vjere krenuo sam u projekt parenja.. hehe, nakon kojih sada 3 tjedna, moram reči da mislim da nema šanse da se vratim na analogne jer mi uopće ne fale (osim povrmeno onako.. čisto iz znatiželje.. ali zadnju koju sam probao prije kojih tjedan dana mi je smrdila i uopće mi nije bila gušt).

hehe.. podulji uvod, ali eto... Naime, problem je, kako sam rekao, nakupovao sam većinom VG da ga koristim kao bazu.. i kad sam smućako prve uratke... ne znam, ali imam osjećaj nakon nekoliko dimova kao da mi je jezik prevučen vatom... ne znam da li je to autosugestija, ili možda od isprobavanja pa sam pretjerao ili ne znam ni sam što.. ali izgleda mi da baš suprotno od opće poznatog stajališta imam alergiju na VG. Ima li netko sličnih problema?
Kupio sam nekoliko gotovih tekučina (i na flašicama ne piše ništa, pretpostavljam da su PG baza) i s njima je sve ok, ali ono što sa mučkao.. nekako mi je čudno. Mislim da je zadnje što sam kao bazu smučkao čak 80PG:20VG.. i opet imam nekakav čudan feeling... ali sada si već mislim da je to moja paranoja u glavu hehehe...
Pitanje: Često vidim da pišete da mješavinu treba staviti da "sazrije" dva-tri dana.. Zašto? To jest.. da li je samo stvar u okusu ili nešto drugo.. naime, ove moje kreacije nisu "sazrijevale"... ali ja sam zapravo uzimao 5:1 omjer gotove tekučine (12mg Dunhill, Pal Mal ili USA mix) i mojuh baza... mislim da bi mi ukupna količina od kojih 9mg nikotina zapravo trebala biti ok... iz dosadašnjeg iskustva s analognim cigaretama, zaključio sam zapravo da se nakon 3-4 dana tijelo privikne na bilo koju količinu... pušio sam od Superlight-a do crvenog Marlbora i nakon par dana, grlo i jezik se nauče i isto mi je. Osjećao sam TH i od Superlighta :D .
Eto.. ugnjavih vas, ali ako se nekome da čitati i napisati mišljenje, hvala :) .
BTW... ako nekoga interesira, imam doma 2x100ml VG baze 12mg nikotina iz Inawere... vjerojatno mi neće trebati... i prodajem po nabavnoj cijeni ili mijenjam za nekegotove tekučine ili štogod se dogovorimo :-) (haha, piva i čevapi).

Povratak na vrh 

Naslov: Re: PG/VG problemi .. ili ti pronaći pravu bazu
 Post Postano: 11 lis 2011 10:36 
Administrator

Moras nam tocno specificirati koje i cije su tekucine da bi dobio kvalitetan odogovor.
Recimo 85% PG iz apoteke nije za uporabu. Inawerine tekucine znaju biti neugodne, mogu samo pretpostavljati da se radi o visku aldehida.

Sto se tice sazrijevanja ja se nisam nasao u tome. Zamijesam tekucinu i stajanjem preko noci ona je dobro izmjesana. Cesto ju samo izmuckam i odmah parim. Sazrijevanjem od nekoliko dana ja ne vidim ama bas nikakvu razliku. Inace u bocicu prvo stavljam aromu, pa VG s nikotinom i tek na to gusti VG, na taj nacin se sve brze i lakse izmijesa.

Povratak na vrh 

Post Postano: 11 lis 2011 10:59 

Dragi SreleAR dobrodošao nam. :wel:
Prije svega moram napomenit da mi je jedna prija imala bronhitis i astmu i dok je trenirala jogu bila je zdrava. Čim je prestala, vratilo joj se. Malo je offtopic ali joga uči tehnikama disanja i opuštanja što mislim da bi ti pomoglo.
Dalje, i ja sam počela sa čistim VG mixevima i dizao mi se želudac i jezik je bio čudne boje mada nisam znala dal je to od tekućine ili ostataka analogije. Uglavnom, od kad sam počela dimit Sinišine tekućine nestali su svi problemi. Stare tekućine sam neke bacila a neke sam uspjela spasit sa VG iz apoteke pomješanim sa 20% destilirane vode. Naravno, ubije se nikotin i aroma ali bar ti se ne povraća i nema bljak osjećaja u ustima. Mislim da bi trebao uzet gotove VG mixeve od Siniše za početak a kasnije arome i čisti VG BEZ PG. I ne mućkat svoje tekućine dok ''ne sazriješ''. :zu:

Povratak na vrh 

Post Postano: 11 lis 2011 11:09 

haha... išao sam na jogu nekih 6 mjeseci... moram priznati da je dobra stvar.. iako nisam primjetio nekih velikih promijena s disanjem... ali nemam ja nekih problema s time, osim kaj se začas uspušem.. i navečer i ujutro znam disati kao Darth Vader :mrgreen: .
Ne znam da li se ekipa nalazi negdje ili tako nešto.. pa da uzmem za probu par tekučina i vidim.. ovak je tlaka, što god naručim, čeka se dva-tri tjedna... pa dok probam... ali dobro.. nekaj bu se već složilo hehe.
Hvala :D !

Povratak na vrh 

Post Postano: 11 lis 2011 11:24 

Ma ne znam točno ni sam više koje sam sve kombinacije isprobavao... Uglavnom, kako sam vidio po forumuma, kupio sam VG i PG u apoteci (u Bauerovoj.. nemrem se sjetiti imena).
Onda sam u VG dodao jedno 20ak% vode (nakon toga vidio da to nije pametno) da razvodnim.
Uglavnom, onda sam miješao taj PG i VG iz apoteke za nekakvu bazu bez nikotina i tu nazu misješao s gotovim tekučinama (mislim od HG-a, Dekang Dunhill, Pal Mall) 12mg da ih svedem na 9mg. Nije me mučilo što ću ublažiti i aromu jer mi je ionako i aroma bila neobična i jaka nakon analognih.. ali uglavnom, sve što sam mučkao, nekako mi je bilo čudno za jezik... i bilo me strah da nije neka alergija.
Čista tekučina je bila ok... a mislim da sada zadnje što sam mučkao 80PG i 20 VG ide ok. U međuvremenu je stigao čisti VG od HG-a i 12mg VG i 12% VPG od Inawere.. ne znam... moram još iskušavati pa ću vidjeti. Vjerojatno sam si ipak umislio.. odnosno, prvo što sam kombinirao je bilo 80%VG i 20%PG i to mi je stvarno bilo nekako čudno.. ali opet... kako sam isprobavao, stalno sam pario.. možda sam se prepario pa je i to razlog.
Haha, najviše me naljutilo kaj mi frižider izgleda ko laboratorij :-) a ja zapeo na najosnovnijoj stvari kao što je baza :P .
KAko nije bed, vidim da je maknut /iz zakonskih razloga) Sinišin link, lai ako netko može poslati na PM broj, pa da vidim s njim. Zapravo bi mi bilo najbolje kupiti po 10mj različitih vrsta tekučina pa isprobavati...

Povratak na vrh 

Post Postano: 11 lis 2011 11:27 

SreleAR je napisao:
haha... išao sam na jogu nekih 6 mjeseci... moram priznati da je dobra stvar.. iako nisam primjetio nekih velikih promijena s disanjem... ali nemam ja nekih problema s time, osim kaj se začas uspušem.. i navečer i ujutro znam disati kao Darth Vader :mrgreen: .
Ne znam da li se ekipa nalazi negdje ili tako nešto.. pa da uzmem za probu par tekučina i vidim.. ovak je tlaka, što god naručim, čeka se dva-tri tjedna... pa dok probam... ali dobro.. nekaj bu se već složilo hehe.
Hvala :D !

Od našeg dobrog duha Siniše stignu za 2-3 dana. :hug:
Koliko sam ja shvatila, ekipa se nalazi negdje u Zagrebu il Samoboru? Pitaj Chromexa ako si negdje blizu metropole. Lako njima kad su susidi i frendovi, ali i ja bi tila nešto ka moto party pa da taj ''party'' putuje po lipoj našoj da se mi ostali možemo prištekat. :di:

Povratak na vrh 

Post Postano: 11 lis 2011 13:08 

Yap... malo se pisalo na ovom forumu o mixanju, vjerojatno jer je većina usera došla/otjerana s drugih foruma.

Dok ne ulovim nešto više vremena u ovom postu ću dati samo općenite preporuke za nabavku i miješanje tekućina - nadam se da će me iskusnija ekipa ispraviti i dopuniti svojim iskustvima:

1 - BAZA - može biti u raznim kombinacijama PG, VG, VPG (i PG i VG). Zajedničko svima je određeni postotak nikotina - 0, 6, 12, 18, 24, 36 i više. Obično se uzima nešto jača baza (24 ili 36mg/ml kojoj potom spuštamo udio nikotina sa čistim VG ili PG, tj. njihovom mješavinom).
Preporuka za nabavku - FA, Italija (link u zaglavlju foruma) - za one koji imaju karticu i ne boje se nabave iz inozemstva - jedina caka je čekanje od nekih cca 3 tjedna. Iste ove baze možete nabaviti i preko Siniše ako mu pošaljete PM.
Inawera, Poljska - meni osobno ne pašu i bježim od njih kao vrag od tamjana, ali činjenica je da su jeftini i da su im čisti PG/VG uglavnom ok.
Dekang, Kina - nisam ih koristio, ali kako se radi o najvećem svjetskom proizvođaču e-tekućina, morali bi biti ok.

2 - Arome - moraju biti za parenje, dakle za internu uporabu, baš kao i PG i VG kojeg koristimo. Stoga nikakve dr. Oetker i slične arome ne treba koristiti. Dodaju se u određenom postotku u priređenu nikotinsku bazu. Mogu se nabavaljati sa svih strana svijeta, ali opet prednjači FA zbog kvalitete! Inaweru ne bih preporučio nikome.

3 - VG ili PG - čisti VG ili čisti PG koristimo za razređivanje osnovne baze. Ako smo uzeli 24mg/ml bazu od 50ml onda ju pomiješamo sa još 50ml PG-a i VG-a (naravno, 25ml PG i 25ml VG-a) i tako spuštamo udio nikotina na 12mg/ml. Ovdje ćemo ipak istaknuti neke stvari:

a) 100% PG baza - ako želimo dobiti na gustoći možemo dodati samo čisti VG, inače i PG i VG...
b) VPG baza (50% PG i 50% VG) - dodajemo i PG i VG, osim u slučaju kad želimo još podići gustoću, tad opet dodajemo samo VG.
c) 100% VG baza - nije 100% VG, ali nema u njoj uopće PG-a (s obzirom da meni ne paše PG, onda upravo ovakvu bazu koristim). I ova baza je dovoljno rijetka da u nju možemo dodati čisti VG. Ako vidite da ga treba razrjediti, onda to učinite s PG-om, a ne s destiliranom vodom - 5, 10... pa čak i 20% PG-a ne bi vam smjelo stvarati probleme. Ako ih ipak osjetite, i kod svega 5% PG-a, onda razrjeđivanje vršite s destiliranom vodom (iskreno, Frenk je jednom spomenuo purificiranu vodu koja se koristi za injekcije i kako se ona nabavlja u apoteci, pa bi bilo dobro da me netko tko ju koristi ovdje dopuni/ispravi)

Također je bitno istaći da čisti PG daje na intenzitetu gotove tekućine, dok VG zna oduzeti ponešto od jačine arome.

Nabava - s obzirom da se ne zna sastav VG-a od Kemiga iz Baureove, ne preporučujem nabavku VG-a od njih, već od FA ili Inawere. Ovo ističem jer su pojedini useri na drugim forumima imali simptome korištenja VG-a koji nije za ljudsku upotrebu - koristili su onaj od Kemiga.

Osnovni koraci pri miksanju

S gore navedenim pokrili smo osnovne potrebe za mixanje kod kuće bez upuštanja u raznorazne egzibicije tipa listići mentola i sladila, čime se dosta zamaraju na stranim forumima.

Pređimo sad na korake pri miksanju.

Prvo i osnovno, uvijek si priredite gotovu nikotinsku bazu u onoj količini nikotina koja vam je potrebna da bi parili - dakle, ako ste kupili bazu od 24mg, a parite 12mg... onda priredite recimo 1 dl 12mg/ml baze. Prema tome, kupovnih 50ml smiksajte sa još 50ml čistog PG/VG (što vam paše).

Za početak mixajte manje količine, recimo 5ml... dok se ne naučite. U bočicu od 5ml stavite prvo aromu, potom bazu. Neki useri još dodaju 1-2 kapi alkohola na 5-10ml, ali ja to ne činim - alkohol isušuje i nije nam potreban u liquidu, mada povoljno djeluje na atty i pojačava "throat hit". Bočicu zatvorite, dobro protresite i ostavite par dana da stoji na sobnoj temperaturi dalje od izvora sunčevog ili općenito UV zračenja.
Aromi treba nekoliko dana da odradi svoje u liquidu (i stopi se sa nikotinom) i preporuka je zaboraviti na liquid nakon što ste ga smiksali na jedno 7 dana, a moguće i duže. Aroma punu zrelost dostiže jedno 3 tjedna nakon miksanja. Ovo osobito vrijedi za FA arome, pa me čudi da Kinta koji koristi samo FA koristi arome odmah nakon što ih smiksa :tose:
Također kod dodavanja arome dobro se držati uputa proizvođača i ne pretjerivati s količinom arome - ako je arome previše, ona se neće razviti!

Kod korištenja Inawera aroma i baza - dobro je ostaviti smiksani liquid na 24 sata otvoren, bez poklopca da se aroma malo izvjetri i izgubi onaj grozni miris bolničke sobe (admin bi rekao etera). Ovo možete ali ne morate koristiti s aromama drugih proizvođača - na taj način samo pospješujete starenje liquida (u doticaju s okolnim zrakom, aroma će brže odreagirati s nikotinskom bazom).

Bočice probajte nabaviti preko lokalnih apoteka da i njih ne naručujete izvana. Također je dobro imati špricu i pipete, mada nije neophodno. Papirni ubrusi se moraju imati, a dobro dođe i krpica od mikrofibre. Također moja preporuka ide jednokratnim rukavicama da vam nikotin ne uđe kroz kožu dok miksate (po gosn. Murphyju, već će naći put do vaših ruku).

Ne moram ni napominjati da nikotinsku bazu i gotove liquide držite podalje od male djece, jer nikotin je otrov!

Bazu i arome držite u frižideru, dok gotovu tekućinu držite na sobnoj temperaturi. Nemojte pretjerivati pa napraviti odmah 10-ak raznih okusa. Napravite 1, pa ga parite dva-tri dana i ako vam se ne svidi, pređite na drugi. Potrebno je neko vrijeme da se naviknete na novi okus.

Povratak na vrh 

Post Postano: 11 lis 2011 13:23 

I ja mrzim VG Srecko,i meni smeta....tesko,muka mi je od njega.Plus,ima vode u njega pa mi cesto i nos procuri od kondenzirane pare.Nemoj si odmah ufurat da ti PG ne valja,probaj cisti pa vidi kako ce dalje.
Sto se tice "sazrijane tekucine"......tekucina je mnogo bolja (po meni) kad posle mijesanja baze i aroma odstoji neko vreme.Tad se izgubi onaj miris i okus kemije koji je dosta izrazen a aroma je sasvim drugacija.Jas sam cuvao tekucine i po dve nedelje pre nego ste probam a ako uzmem i onih nedelju dana dok je putovala od Sinise do mene-znaci tri !!Ove tekucine koje sam smuckas nemoj cuvati u friz jer je njima potrebna odredjena toplina kako bi sazrele.
Ali,primjetio sam da svaka baza ne mirise odvratno pa se neke mogu konsumirati odmah posle dodavanja arome. (HG-36mg)
Sve ovo NE VAZI za one tekucine koje si narucio preko neta ili kupio kod vas u nekoj radnji.
Tekucina se ne moze pokvariti,nikotin je otrov i nju ne moze da opstane niti jedna bakterija,moze samo da promjeni boju-potamni zbog oksidacije.

Povratak na vrh 

Post Postano: 11 lis 2011 14:52 

:51: Hvala Karo... eto, ipak si nisam umislio .. ipak je moguće da mi VG smeta...

Puno hvala herr Maltese :-) pogotovo za dio
Citat:
Nabava - s obzirom da se ne zna sastav VG-a od Kemiga iz Baureove, ne preporučujem nabavku VG-a od njih, već od FA ili Inawere. Ovo ističem jer su pojedini useri na drugim forumima imali simptome korištenja VG-a koji nije za ljudsku upotrebu - koristili su onaj od Kemiga.

Imam sada doma i VG od HG-a, tako da će ovaj iz KEMIG-a završiti u WC-u.
Hmm.. znam da su ukusi različiti, ali možete li preporučiti nekakve duhanske okuse od FA. Doduše, do sada sam naučio da mi svi okusi imaju okus kanalizacije, ali se naučim nakon dan-dva :-) i onda je ok hehhe.. s iznimkom jagode (kokos još nisam probao). Ona mi je super, ali to je za povremeno.. za stalno bi ipak barem za sada htio nešto neutralno (čitaj duhanski.. sličnije analognima).

Još jednom, puno hvala svima :plus: .

Povratak na vrh 

Post Postano: 11 lis 2011 15:19 

SreleAR je napisao:
:51: Hvala Karo... eto, ipak si nisam umislio .. ipak je moguće da mi VG smeta...

Puno hvala herr Maltese :-) pogotovo za dio
Citat:

Imam sada doma i VG od HG-a, tako da će ovaj iz KEMIG-a završiti u WC-u.
Hmm.. znam da su ukusi različiti, ali možete li preporučiti nekakve duhanske okuse od FA. Doduše, do sada sam naučio da mi svi okusi imaju okus kanalizacije, ali se naučim nakon dan-dva :-) i onda je ok hehhe.. s iznimkom jagode (kokos još nisam probao). Ona mi je super, ali to je za povremeno.. za stalno bi ipak barem za sada htio nešto neutralno (čitaj duhanski.. sličnije analognima).

Još jednom, puno hvala svima :plus: .

Ma uzivaj brate i pitaj sto ti treba,pa zato postoji forum.... :plus:

Po meni ubedljivo NAJduhanske arome su "cuban supreme" i "dark vapure" a evo nesto sto sam ja sam smiksao kod kuce....imas osjecaj da je prava analogusa kad povuces...kad kazem prava mislim bas PRAVA :shock:

40% Virginia
35% Cuban Supreme
25% Desert Ship Blend

Povratak na vrh 

[ 26 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3  Sljedeća

Početna » Liquid

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.