Forum    FAQ

.

Početna » Liquid

[ 24 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: Priča o PG i njegovom utjecaju na parenje
 Post Postano: 15 vel 2016 19:07 

sasha19_81 je napisao:
Nit imam afte, nit imam suha usta, neki PG-i mi izazivaju stucanje. Nije do nikotina, isprobano nego je do PG-a. Ako nastavim parit i dalje tu tekucinu kroz stucanje dolazim do nagona za povracanje. ne mucnine, nego kako udahnem imam reflux. Tako da ja izbjegavam PG. Nisam alergican, samo mi smeta u obliku pare u velikom postotku 30% i vise.

Takav primjer je bio potreban. Ne mijenjaj ono što ti odgovara. što god to bilo. I teži što više VG.

Medo je napisao:
Ja i dalje mislim da preko 30%pg-a u liquidu nije dobro,
Sve stoji sta si napisao, jedino sto smatram da pg iz kemiga nije adekvatan i pouzdan za parenje

Medo ništa nije pročitao u tekstu.

Povratak na vrh 

Post Postano: 15 vel 2016 19:21 

:brav: :dobar: kao i svaki drugi. Užitak čitati i saznati nešto novo

Povratak na vrh 

Naslov:
 Post Postano: 15 vel 2016 19:27 

@Medo
Sto se tice okusa ok.
Sto se tice cistoce, gdje ima podatak o cistoci kemigovog PG-a? Ja nacuh da je bas cist. A sad rekla kazala kad nije moj fah.
Koji je cisci?

@svi ostali
Ako je moj prijasnji post (ili dio sa problematikom peckanja) trebao u drugu temu ... neka netko javi ... ;-)

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Povratak na vrh 

Post Postano: 15 vel 2016 19:54 

Jako lijepo napisano.
Hvala

Povratak na vrh 

Naslov: Re:
 Post Postano: 15 vel 2016 20:05 

tp24 je napisao:
@valter

Po toj teoriji, jednom kad se organizam navikne, nije bitno koliki je udio PG-a u tekucini (30%, 50% ili vise)?
Zasto se onda toliko ljudi "zali" na pg? Pomodnost? Ono tipa parim cisti VG pa sam super! PG mi ne pase.
Sto je sa zelucanim/probavnim tegobama?

Nije pomodnost. Zaista ljudima smeta. Dok drugima ne. Ima i onih kojima VG smeta, ali puno manje.

Da me se krivo ne shvati, ovo nije neko prozivanje nego pokusavam rijesiti problem.

Ja sam trenutno u trecem pokusaju sa parenjem. Prvi put 6 mj i gotovo bez ikakvih problema (prije cca. 3-4 god). Onda prije cca. 2 god. isto jedna kratka faza. Uglavnom se ne sjecam nekih problema ta dva puta. Trenutno, treci pokusaj, problema koliko ti mile volje.

Uglavnom krenuo sam sa dvije tekucine (stare skoro dvije god., ali pune bocice i gotovo ne otvarane) od jednog naseg clana/kuhara koje su bile 50/50 9mg i sve 5. Narucio nove isto 50/50 ali sada 6mg. Poparim oko po 2 ml od par razlicitih i sve super. Natocim ponovo u tank, znaci istu tekucinu i odjednom ljuto. Uglavnom kod izdaha pece po jeziku. Napravim novi grijac i opet pece. Novi grijac i druga tekucina i opet pece ... itd.

Kupim tekucinu 70/30 3mg u ducanu i cini mi se ok. Nesto bolje.

E sad moze se rec i drugi omjer i manje nikotina. Ali jel moguce da nikotin zasmeta u toj mjeri od danas na sutra ako ne iz sata u sat? Ili je ipak kvaka u PG-u?

Nemam mogucnost isprobat sve moguce kombinacije nikotina i PG/VG omjera pa zato ovoliko pisem i pitam ...

I usput jel PG treba toliko pec kad ga kapnem na jezik? (Alkohol?)

Sent from my SM-N910C using Tapatalk[/quote]

PG ne bi trebao peči. On je slatkast. A ovo drugo može biti zbog svačega. Otvori novu temu. Setup, atty, mod, svašta.

Povratak na vrh 

Post Postano: 15 vel 2016 20:12 

Vec sam na forumu napisao post o PG-u sa svojim iskustvom.
Ovo sto medo kaz za kemijski okus Kemigovog PG-a, ja ga nisam osjetio moram priznati. No ako i dolazi od icega, moze doci eventualno od plasticne boce, ne vjerujem da bi si Kemig dozvolio da reklamira nesto kao USP a da to stvarno nije.

Ja sam bio ok sa PG-om jedno vrijeme i onda mi je buknula nagla reakcija na njega sa kojom sam se borio cca 2.5 godine. Odnedavno je ta reakcija prestala i sad opet sretno parim 50/50 bez ikakvih nuspojava u vidu astmaticarskog skripanja iz pluca te nezaustavljivog kaslja sa kojim sam se borio tih 2.5 godine.

Prije sam to zvao alergija, sad vise nisam siguran da li bih to zvao alergija ili reakcija organizma trovanog dugi niz godina cigaretama na drugaciju vrstu kemikalije.

Isto tako, ne mogu se sloziti u potpunosti sa valterom da je prolazno. Znam ljude koji pare i duze od mene i nikako se ne mogu rijesiti problema sa PG-om. A njihovi problemi su puno puno izrazeniji nego moji, i pojavljuju se jedino prilikom inhalacije PG-a, dok normalnom upotrebom sampona, sapuna i svega ostalog sto se aplicira na kozu ili u probavni trakt u vidu sirupa i slicno nemaju nikakvih problema sa istim. Pri tom mislim instantnih problema u vidu gubljenja daha i strasnog kasljanja vec pri prvom inhaliranju tekucine sa PG-om, tako da tu nema govora o isusivanju. PG isusuje ali ne toliko da bi od prvog udaha imali takve reakcije, a opet i sam sam ih imao, ne nakon prvog udaha ali bilo je dovoljno 2-3 ml da mucenje pocne.
Jbg, inhalirati nesto u pluca ili namazati na sebe nije isto nikako.

U tome je nas problem, nitko nece da pokrene niz labaratorijskih testova na ljudima za koje se zna da imaju problema sa parenjem PG-a pa da se mozda otkrije razlog zasto se problem pojavljuje samo u parenju a ne u svakodnevnoj upotrebi...

Povratak na vrh 

Post Postano: 15 vel 2016 20:50 
Administrator

:dobar: Valter

Cekam da netko spomene prištiće ali nemam vise strpljenja. :zu:

S obzirom da sam dosta radio u kemijskoj industriji nagledao sam se kontaknog dermatitisa. OK i reakcija kod inhalacija ali sve to nema veze s alergijom.
To otpriike ide ovako, covjek radi neki posao bez problema. I nakon 6 mjeseci javi mu se neka reakcija: crvenilo, otok, gusenje ... bilo sto slicno. Promijeni radno mjesto i sve se normalizira. Nakon godinu dana ponovo dolazi u kontakt s, za njega problematicnom kemikalijom i sve je dobro iduca tri mjeseca. I onda jovo nanovo. Svaki put se vrijeme reagiranja smanji na pola. To se pokazalo kao pravilo. Isto vam se moze dogoditi npr, s kuhinjskim ili garaznim kemikalijama ako ste u dovoljno dugom kontaktu s njima.

I kod PG nekim ljudima se javljaju pristici, mali i uglavnom smjesteni u kosi na straznjoj strani glave i po celu. Veci pristici se mogu nakon duzeg parenja PG javiti na drugim dijelovima tijela. Meni se jedan tako fino uglavio na pimpacu da sam ga iskoristio da :cobra: napadnem kud se to mota :zu:

Uglavnom ti pristici su bezopasni i nakon prestanka koristenja PG za par dana se povlace da bi nakon tjedan nestali.
I ne vjerujete mjesacima liquida. Dosta njih stavlja 10% PG-a u tekucinu i navodi ih kao 100% VG.

Povratak na vrh 

Post Postano: 15 vel 2016 20:53 

:dobar: Pozdrav @Valter 'Dobar Opis Cjelokupne Tematike
Evo meni č 4ta God. Bez Analogni Smrduša ;)
Tačno Ista Symtomatika na Veći udio PGa u Početkima... 70%pg 25%vg 5%h20 il alk.
to je bio standard ,držao sam se Savjetu puno Piti itd.
Onda je sljedilo razdoblje Miksanja i Otkrijo Sam Zahvaljujuć i Tebi ;) VG u 70-80% obliku 'Bilo je Super' nema tu šta "Dripperi i pokoji Clearo su bili plafon...
Sve dok nisam svatio Da Neš ne štima 'moje Iskustvo i Nepce'! Coil bilo to u Evodu il slic. Nije obavljo posao... Za poludit lol . Sljedila Experimentacija Sve dok nisan Stim sta san Imao na Raspolaganju Našao Svoj Perfektni Setup!! Tu se krije ZEC . I tako Pario Ja kroz Svjet.. S usponima i padovim.. Danas Nakon Kiksa S "Smrdusima" (cigereta) Parim uglv.50-50 Alkohol uklj. Po guštu dignem VG i spustim .... Ali Tjelo Mi se Naviklo -.- Hvala Valteru Na Svemu* You are my Guardian Angel "Baze ,tekućine su The Best s Potpisom' Nazdravlje Prost i Pozdrav , toliko Od Mene 'žaca' Still Vapin

Prošla vremena sušenja dufka.motanja .nic.pflastera...Sretan Vapper!!

Neki Mod ! Neki Atty!!
Arome :wish/best F.pipe/Cohiba/Sezam/Coffe cream/CC/O.captain/555 a.s.o

Povratak na vrh 

Post Postano: 15 vel 2016 20:56 

Kinta je napisao:
I ne vjerujete mjesacima liquida. Dosta njih stavlja 10% PG-a u tekucinu i navodi ih kao 100% VG.

Ne postoji 100% VG jer su arome otopljene u PG. Pa stoga u svakoj ima PG-a ovisno o tome koliko je arome.

Povratak na vrh 

Post Postano: 15 vel 2016 20:59 

Kinta je napisao:
:dobar: Valter

Eto, ja ne. Nikada.

Neke arome imaju PG kao otapalo, neke baš i ne. Čak ih ima dosta malo takvih. Imam ih i ja. Ak onetko želi znati za određenu da li ima, ja kažem.

Povratak na vrh 

[ 24 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća

Početna » Liquid

Trenutno korisnika: bot* i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club