Forum    FAQ

.

Početna » Liquid

[ 69 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: Miješanje tekučina
 Post Postano: 08 ožu 2011 19:48 

apoteka u Desiniću ( Veliki Tabor ) neka privatna..

Povratak na vrh 

Post Postano: 08 ožu 2011 19:57 

A u kojoj najmanjoj kolicini se moze kupit?

A u vezi miksanja.
Meni PG nije odgovarao i presao sam skroz na VG, mada u zadnje vrijeme od kako sam na 5-9 mg nikotina, stavim nekih 30% PG-a. Daje mi neku vrstu oštrine parenja.

Zadnja izmjena: Lis; 08 ožu 2011 20:04; ukupno mijenjano 2 put/a.

Povratak na vrh 

Post Postano: 08 ožu 2011 20:02 
Moderator

Davore.. složi PG/VG u međusobnom omjeru od 70/30 do 80/20 posto u korist PG-a.
Na tako složeni omjer u kolicini od 100 ml dodaj 5-10 kapi alkohola.
I to je to! Uz dodatak arome.. Dobar tek vam želim!

Eh da.. arome dodati 4-6 kapi na 5 ml takve baze, a nako probe po potrebi i pojacati ako bi kojim slucajem bilo potrebno.

Povratak na vrh 

Post Postano: 08 ožu 2011 20:11 
Moderator

Lis je napisao:
A u kojoj najmanjoj kolicini se moze kupit?

A u vezi miksanja.
Meni PG nije odgovarao i presao sam skroz na VG, mada u zadnje vrijeme od kako sam na 5-9 mg nikotina, stavim nekih 30% PG-a. Daje mi neku vrstu oštrine parenja.

Odavno sam ustanovio da pg+alch dosta "reže", tako da nikotin nije neophodan za to, neophodan je samo ako neko bez njega ne može, makar znam dosta ljudi koji su prestali u jedan dan.I nikad više. :alikako:

Povratak na vrh 

Post Postano: 09 ožu 2011 00:10 

mislim da mogu kupiti i jedan dcl.....ako ce sve biti ok mogu svima kupiti...nije problem...
ovo je informacija od cure koja radi unutra...mislim da cu sutra ici u kupovinu i sve vam prenesem...

Povratak na vrh 

Post Postano: 14 ožu 2011 14:30 

Odnedavno sam krenuo s mixanjem vlastitih tekućina, ali se srećem s određenim problemima.
Znam da prvih nekoliko decilitara najčešće ode u vjetar i da treba sve pisati što se radi, ali nikako da pogodim pravi omjer - ili je to samo moj dojam.
Dakle bazu sam pravio u omjeru 84% baze, 10% vode i 6% alkohola, te potom dodavao aromu. Količina pare je ok, aroma također ok, ali stalno imam dojam da mi je tekućina prerijetka. Potom sam u takav mix dodao još čistog VG-a, ali ni to nije popravilo stvar. U slijedeći mix po gotovo istoj recepturi sam izbacio vodu, poučen porukama s foruma i to je donekle popravilo stvar. Isto tako koristim posebne pipete za VG, PG, alkohol i aromu - sve su izmjerene i nije isti broj kapi na 1 ml alkohola i VG-a ili PG-a recimo. To mi je sve jasno, ali gustoću tekućina ne dobijam. OK, VG utječe na količinu pare, donekle ubija aromu, PG obrnuto... Koliko sam vidio na stranim forumima ljudi još dodaju umjetna sladila. Baze su mi iz FA - Velvet Cloud, Traditional i Ice Blade (iskreno - ne paše mi uopće)... čisti VG i PG isto iz FA... glicerin i alkohol, te dest. voda iz apoteke... Arome također iz FA... Recimo da mi više paše VG i veća količina pare i da ne volim prežestoke arome (recimo banana tekućina by Siniša - ovo tako udara u glavu da nakon pola sata nema teorije da ju zaparim slijedeća dva dana)... a čak i sinišine tekućine su gušće...

Povratak na vrh 

Post Postano: 14 ožu 2011 14:35 
Administrator

Corto_1973 je napisao:
Odnedavno sam krenuo s mixanjem vlastitih tekućina, ali se srećem s određenim problemima.
Znam da prvih nekoliko decilitara najčešće ode u vjetar i da treba sve pisati što se radi, ali nikako da pogodim pravi omjer - ili je to samo moj dojam.
Dakle bazu sam pravio u omjeru 84% baze, 10% vode i 6% alkohola, te potom dodavao aromu. Količina pare je ok, aroma također ok, ali stalno imam dojam da mi je tekućina prerijetka. Potom sam u takav mix dodao još čistog VG-a, ali ni to nije popravilo stvar. U slijedeći mix po gotovo istoj recepturi sam izbacio vodu, poučen porukama s foruma i to je donekle popravilo stvar. Isto tako koristim posebne pipete za VG, PG, alkohol i aromu - sve su izmjerene i nije isti broj kapi na 1 ml alkohola i VG-a ili PG-a recimo. To mi je sve jasno, ali gustoću tekućina ne dobijam. OK, VG utječe na količinu pare, donekle ubija aromu, PG obrnuto... Koliko sam vidio na stranim forumima ljudi još dodaju umjetna sladila. Baze su mi iz FA - Velvet Cloud, Traditional i Ice Blade (iskreno - ne paše mi uopće)... čisti VG i PG isto iz FA... glicerin i alkohol, te dest. voda iz apoteke... Arome također iz FA... Recimo da mi više paše VG i veća količina pare i da ne volim prežestoke arome (recimo banana tekućina by Siniša - ovo tako udara u glavu da nakon pola sata nema teorije da ju zaparim slijedeća dva dana)... a čak i sinišine tekućine su gušće...

Koju kolicinu nikotina imas u bazi i s koliko nikotina u liquidu inace paris?

Povratak na vrh 

Post Postano: 14 ožu 2011 14:37 

Baza mi je 24 mg/ml nikotina i spuštam ju na 11 mg/ml nikotina - inače parim 11 mg/ml - 18 mg/ml, iznimno 24 mg/ml...

Povratak na vrh 

Post Postano: 14 ožu 2011 14:48 
Administrator

Corto_1973 je napisao:
Baza mi je 24 mg/ml nikotina i spuštam ju na 11 mg/ml nikotina - inače parim 11 mg/ml - 18 mg/ml, iznimno 24 mg/ml...

Onda bazu spusti samo s cistim VG iz FA i u to dodaj aromu. Dobiveni liquid je odgovarajuce gustoce.
Ako zelis na 10ml takvog liquda dodaj 2 kapi alkohola, ali vodu nikako.
Sinisa bas kao i Chromex vole jako aromatizirane tekucine, ali takve ni meni ne odgovaraju.

Povratak na vrh 

Post Postano: 14 ožu 2011 18:20 
Moderator

Ma dobro. pustimo arome, baza je bitna, ostalo je nadogradnja.Pa lijepo sam napisao šta je ZARA, kaj moram opet?
To je najbolji omjer za parenje, prokušan od stoljeća 7-og.Sa mnom se složio i Aristotel, Leonardo i Drug Tito, o Staljinu da ne pričam. :blje:

Povratak na vrh 

[ 69 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sljedeća

Početna » Liquid

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club