| Autor |
Poruka |
|
markoveliki
|
Naslov: Re: tekućina za 0-24 nikotina Postano: 03 ožu 2014 20:27 |
|
|
Bravo Spavle 
_________________  My Little mule & Fatty V3
|
|
 |
|
 |
|
D-I-A-B-L-O
|
Naslov: Re: tekućina za 0-24 nikotina Postano: 03 ožu 2014 20:37 |
|
Pridružen: 13 srp 2013 18:42 Postovi: 857 Lokacija: Edmonton, Alberta
|
|
Nebitno ti je 100%vg, vidim da si se zalijepio na vg i pg. Bitni su ti miligrami nikotina, njih računaj. Valjda znaš osnovnu matematiku da si možeš prepračunati koliko ti treba tekućine bez nikotina da bi onu sa 24mg nikotina spustio na 12...
Inače, srećom pa si kupio relativno slabu koncentraciju nikotina, ja ti savjetujem veliki oprez u rukovanju sa dotičnim jer u koncentracijama od preko 50mg/ml nikotin je vrlo toksičan i može te usmrtiti da ni ne shvatiš što ti se dogodilo.
|
 |
|
I ja sam prestao
|
Naslov: Re: tekućina za 0-24 nikotina Postano: 03 ožu 2014 23:57 |
|
Pridružen: 08 vel 2014 18:00 Postovi: 45 Lokacija: Zagreb,Trešnjevka
|
spavle je napisao: OK sada ću biti malo oštar ali miksanje tekućina i rad sa nikotinom nije mala zafrkancija. Gore si napisao da si pročitao teme o mixanju tekućina i poslije toga postavljaš pitanja koja pokazuju velike rupe u tvom razumijevanju teme. Prvo mi odgovori na slijedeće pitanje: što od ove teme nisi razumio: http://vaperclub.org/viewtopic.php?f=7&t=3186&p=30408????????????????????????????????????????????? To sam sve procitao i tu nemam nikakvih nejasnoća.... Problem je u tome sto sam postavio jedno pitanje a dobio odgovor nevezan uz moje pitanje...kao i ovi upitnici
|
 |
|
I ja sam prestao
|
Naslov: Re: tekućina za 0-24 nikotina Postano: 04 ožu 2014 00:05 |
|
|
D-I-A-B-L-O je napisao: Nebitno ti je 100%vg, vidim da si se zalijepio na vg i pg. Bitni su ti miligrami nikotina, njih računaj. Valjda znaš osnovnu matematiku da si možeš prepračunati koliko ti treba tekućine bez nikotina da bi onu sa 24mg nikotina spustio na 12...
Inače, srećom pa si kupio relativno slabu koncentraciju nikotina, ja ti savjetujem veliki oprez u rukovanju sa dotičnim jer u koncentracijama od preko 50mg/ml nikotin je vrlo toksičan i može te usmrtiti da ni ne shvatiš što ti se dogodilo. Hvala na upozorenju...od posta do sada sam još više pročitao i razumio,neću ići u nešto jako da bi se doveo u smrtnu opasnost. Mislio sam kupiti 36mg čistog nikotina koji onda sa vg/pg iz kemiga vidim da svi pišu mjesam da dobijem odredenu količinu nikotina....jel dobro pričam?...onda u to dodam odreden broj kapi arome i to pustim 3 tjedna da stoji ( u neko mjesanje povremeno ) i tada sam spreman za probu...je to ok ? Ako je ok molio bih koju točno bazu da kupim ( koji link ili proizvođač ak može ) jel ima ih dosta a i neki su već mjesani tj.nisu čisti pa da ne fulam...isto za arome koje nisam do sada nigdje uzimao.... Zahvaljujem na pomoći i isprika na neznanju...
|
 |
|
spavle
|
Naslov: Re: tekućina za 0-24 nikotina Postano: 04 ožu 2014 00:06 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 08 ožu 2013 10:24 Postovi: 4005 Lokacija: ZG, Prexico City
|
I ja sam prestao je napisao: To sam sve procitao i tu nemam nikakvih nejasnoća....
Problem je u tome sto sam postavio jedno pitanje a dobio odgovor nevezan uz moje pitanje...kao i ovi upitnici
Postavio si ovo pitanje: Citat: Može još bitno pitanje:da li se ta tekućina 100% VG koju sam kupio pod aromu ( jer je tobacco ) mora mjesati sa nećim ( zenska u dućanu mi nije rekla ) ili mogu normalno pariti.
Sada sam normalno ali kako citam sve i svasta vezano uz nikotin malo sam se zabrinuo... To je u detalje objašnjeno ovdje: viewtopic.php?f=7&t=3186&p=30408I kad budeš dobro znao izračunati "Jednostavni račun smjese" tek se onda upuštaj u miješanje svojih tekućina !
_________________  MOD: SXK Nebula Zero Mini, Koopor Mini 60W, Cloupor Mini Plus Atty: Taifun Kayfun Cubis HH.357
|
|
 |
|
 |
|
vulja
|
Naslov: Postano: 04 ožu 2014 00:23 |
|
|
|
Ajmo ovako
36mg/ml,ti kazes "cisti nikotin"...neznam ja kaj ti smatras pod cisti nikotin al to nije cisti nikotin
Ako si negdje nasao 36mg/ml to je onda baza te jacine,znaci ili pg baza,ili vg baza ili pg/vg baza sa tom koncentracijom nikotina
Ta baza 36mg je napravlhena tako da je cisti nikotin (100%) umijesana,razrijedjena sa pg il vg-om...znaci netko je stavio na litru primjerice pg-a 36grama cistog stopostotnog nikotina i tako dobio pg bazu jacine 36mg/ml
|
 |
|
I ja sam prestao
|
Naslov: Re: tekućina za 0-24 nikotina Postano: 04 ožu 2014 00:31 |
|
|
Neznam....ili sam nešto krivo pitao ili u tom članku ( koji sam ponovno sada isao čitat-misleći da sam možda  ) ja ne vidim odgovor na pitanje. Postoji i mogućnost da ste Vi mislili da možda pričam o tekućini za razrjeđivanje 100%vg pa u tom slučaju bi se na str.10 ili 11 tog članka dalo nesto pročitati vezano za moje pitanje... Uglavnom mislim da taj vg o kojem pričam je obična tekućina jačine 24mg sa aromom tobacco. Pozz
|
 |
|
spavle
|
Naslov: Re: tekućina za 0-24 nikotina Postano: 04 ožu 2014 00:37 |
|
 |
| Moderator |
 |
|
I ja sam prestao je napisao: Uglavnom mislim da taj vg o kojem pričam je obična tekućina jačine 24mg sa aromom tobacco.
Pozz
VG i PG su komponente koje zajedno sa nikotinom prave bazu određene jačine ( 6, 9, 12, 16, 18, 22 mg/ml ) i nekakvog omjera VG/PG ( 50:50 70:30 100:0 ... ) Baza pomiješana sa aromom daje tekućiinu za parenje koja ima koncentraciju nikotina i VG/PG omjer praktično od baze od koje je napravljena i okus arome koja je dodana.
_________________  MOD: SXK Nebula Zero Mini, Koopor Mini 60W, Cloupor Mini Plus Atty: Taifun Kayfun Cubis HH.357
|
|
 |
|
 |
|
I ja sam prestao
|
Naslov: Re: Postano: 04 ožu 2014 00:38 |
|
|
vulja je napisao: Ajmo ovako
36mg/ml,ti kazes "cisti nikotin"...neznam ja kaj ti smatras pod cisti nikotin al to nije cisti nikotin
Ako si negdje nasao 36mg/ml to je onda baza te jacine,znaci ili pg baza,ili vg baza ili pg/vg baza sa tom koncentracijom nikotina
Ta baza 36mg je napravlhena tako da je cisti nikotin (100%) umijesana,razrijedjena sa pg il vg-om...znaci netko je stavio na litru primjerice pg-a 36grama cistog stopostotnog nikotina i tako dobio pg bazu jacine 36mg/ml Kada sam čitao sve članke tu na forumu negdje sam našao odgovor vezan uz mješanje samostalno. Tamo govore da se kod poljaka kupi 36mg( to se preporuča iako može i 100mg ) baza ili sta već mislim da je negdje link onda pg i vg zasebno i onda mjesanjem dobijem odredenu količinu nikotina?
|
 |
|
spavle
|
Naslov: Re: Re: Postano: 04 ožu 2014 00:40 |
|
 |
| Moderator |
 |
|
I ja sam prestao je napisao: Tamo govore da se kod poljaka kupi 36mg( to se preporuča iako može i 100mg ) baza ili sta već mislim da je negdje link onda pg i vg zasebno i onda mjesanjem dobijem odredenu količinu nikotina?
* koncentraciju 100 mg baza je jaki otrov i nije preporučljivo sa njom raditi bez velikog iskustav i znanja !!!
|
|
 |
|
 |