Forum    FAQ

.

Početna » Liquid

[ 14 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2
Autor Poruka
 Naslov: Re: aroma i omjer vg/pg
 Post Postano: 25 tra 2014 22:18 

Ja sam na omjeru 70PG 30VG i to mi je trenutno najbolja kombinacija. Probao sam 100% VG pare ko u prici ali se zato aroma jako gubi. Najbolje je da probas par omjera pa sam vidis sta ti odgovara!

“Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.”

― Albert Einstein

Povratak na vrh 

Post Postano: 25 tra 2014 22:30 

Ja sam Na VG/PG 70/30 iz vec gore spomenutih razloga. PG izgleda sa stajanjem puno vise pojacava aromu i on mi drzi intenzitet arome upravo koliko i zelim. Sa cistim VG-om nisam bas bio previse zadovoljan aromom (takodjer je bilo primjetno blago izoblicenje kako je vec netko naveo). Ovako mi je najbolje.

MOD: Nemesis; Caravela; Panzer; Vamo V2; ego-C Twist;
Atty : Rusian91%(kayfun); Kayfun Lite; IGO-M; Protank; Vivi Nova; Evod; SM20

Povratak na vrh 

Post Postano: 26 tra 2014 19:01 

i meni se cini da je 70% vg 30% pg idealan omjer, daje oblake pare i aroma se solidno osjeti.
na 100% vg-u aromu nakon nekog vremena osjetim samo lagano u mirisu pare, okus gotovo nista.
na 50/50 se aroma definitivno bolje osjeti, al tu vec pocnem osjecati tegobe od pg-a (nadutost, zgaravica).

ameri dosta pisu i o kiselosti tekucine odnosno o igranju sa ph, pa tako dodaju jabucni ocat ili razrijedjenu limunsku kiselinu u mixeve, jos sam malo skeptican
prema tome jer mislim da nesto definitivno ne stima s njihovim osjetilnim pupoljcima (obzirom na kolicine arome koje stavljaju).

probao sam staviti kap razrjedjenog jabucnog octa u 10ml vz french pipea i cini mi se da mozda cak i povecava osjet okusa, ocat se ne osjeti pri toj koncentraciji.
zanimljivo je sto tekucina drukcije mjenja boju kad se doda kiselina, puno sporije tamni.

pozdrav,

Rakun

Povratak na vrh 

Post Postano: 26 tra 2014 19:38 
Moderator

rakun je napisao:
prema tome jer mislim da nesto definitivno ne stima s njihovim osjetilnim pupoljcima (obzirom na kolicine arome koje stavljaju).

O tome smo nedavno raspravljali i uglavnom smo došli do zaključka da ameri masovno koriste atty-e srednje kategorije, kao što su evod i slični sa orginalnim grijačima, i takvi attyi traže puno više arome da bi se osjetilo jednako kao što se osjeti aroma u Kayi ili Ithaki.

Znači lošija oprema -> potrebno je puno više arome dabi se nešto osjetilo.

Povratak na vrh 

[ 14 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Početna » Liquid

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club