|
.
Sada je: 17 tra 2026 20:02. | Zadnji put si ovdje bio: 17 tra 2026 20:02. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
| Autor |
Poruka |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Spravljanje arome i tekućine za 24 sata DIY Postano: 11 svi 2014 14:56 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
fek0 je napisao: Kak da budem precizan kad jos ne znam koliko cega treba... Samo ti nastavi s hamper rijetkoga i hamper gustoga, to ti je najbolja kombinacija.
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
imand
|
Naslov: Re: Spravljanje arome i tekućine za 24 sata DIY Postano: 11 svi 2014 15:03 |
|
|
Rani svinje i ništ ne diraj  zaspamali ste mi temu skuhat ću vam čaj od makovica za uhobolju Citat: Ako je bol uha posljedica prehlade, obično koristi parenje kamilicom. U protivnom se kuha čaj: 6—7 zelenih makovica (od maka) u 2—3 decilitra vode. To se kuha nekoliko minuta. Malo se ohladi i od tog čaja uštrca kapaljkom u bolno uho po nekoliko kapi — više puta na dan.
|
|
 |
|
 |
|
raw2sienna
|
Naslov: Re: Spravljanje arome i tekućine za 24 sata DIY Postano: 11 svi 2014 17:25 |
|
|
|
lmand, jesi li pokušao nešto sa ingverja/gingera ekstrahirati? Ja si pravim dodatak čajevima - ribani ingver na plastičnoj ribalici+limun sok i to držim u frižideru jedno 2 sedmice
Ne znam dal da kuvam ili samo ostavim par dana da ekstrahira?
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Spravljanje arome i tekućine za 24 sata DIY Postano: 11 svi 2014 17:34 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
Đumbir 
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
fek0
|
Naslov: Re: Spravljanje arome i tekućine za 24 sata DIY Postano: 12 svi 2014 00:12 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 27 pro 2013 19:47 Postovi: 3397 Lokacija: Zagreb, Botinec
|
mali fotosešn: Holyplant Menta: Nakon 24h što je odstajalo...ovo je odlično. I dalje ne hladi grlo, al je slatko za popizdit, što nisam očekivao...meni paše. Cimet: Odstajalo 24h. Više vuče na drvenasti okus nego na cimet, ali dobro je..malo, ne znam kak bi opisao, suh okus...čak slankast. U svakom slučaju bolje od FA Cimet arome Earl Gray Special iz Kuće zelenog čaja: Ovo je bilo malo zeznuto za napraviti...srećom, kupio danas u DM-u filtere za čaj koji su se pokazali kao odlična stvar za filtriranje VG-a. Dobro da sam uračunao upijanje čaja inače mi ništa arome ne bi ostalo nakon kuhanja. Htio sam dobiti 15ml arome, pa ju pomiješati sa 15ml 18mg baze da dobijem 9 + tein. 30ml VG-a sam usipao i zakuhao...usipao 4 žličice čaja i čekao 15min uz malo mješanja...čaj je upio pola, dakle dobio sam točno 15ml  Okus je dobar, fini crni čaj koji kod ispuhivanja pare daje blagu notu bergamota...taman kak treba biti, vjerojatno će nakon 24h biti još bolje. Digao je i TH, tako da je on kao da parim 12-13mg tekućinu. 
_________________ http://journey-liquids.commod: VT200,VTC mini, Elitar,Mini volt,Paps v4, SMPL v2, Vapor Giant, Nemesis, Dimitri,IPV5 Atty: Fogger v2, Kayfun lite v2+, Nextiny, YEP v2, Origen little,FEV v2, Taifun GT,GS i GLS, Fogger mini, Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant
|
|
 |
|
 |
|
Lis
|
Naslov: Re: Spravljanje arome i tekućine za 24 sata DIY Postano: 12 svi 2014 07:22 |
|
|
|
Neznam dali je boja u kupovnim aromama neizbjezna ili je namjerno dodavana.
|
|
 |
|
 |
|
fek0
|
Naslov: Re: Spravljanje arome i tekućine za 24 sata DIY Postano: 12 svi 2014 09:02 |
|
 |
| Moderator |
 |
|
Lis je napisao: Neznam dali je boja u kupovnim aromama neizbjezna ili je namjerno dodavana. Voli bih vjerovati da ne dodaju boju...ali s obzirom na specifikacije samih kupovnih aroma, bojim se da trpaju sve i svašta unutra.
_________________ http://journey-liquids.commod: VT200,VTC mini, Elitar,Mini volt,Paps v4, SMPL v2, Vapor Giant, Nemesis, Dimitri,IPV5 Atty: Fogger v2, Kayfun lite v2+, Nextiny, YEP v2, Origen little,FEV v2, Taifun GT,GS i GLS, Fogger mini, Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Spravljanje arome i tekućine za 24 sata DIY Postano: 12 svi 2014 16:32 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
fek0 je napisao: čaj je upio pola, dakle dobio sam točno 15ml  Mazni  prešu za češnjak.
|
|
 |
|
 |
|
imand
|
Naslov: Re: Spravljanje arome i tekućine za 24 sata DIY Postano: 13 svi 2014 10:06 |
|
|
Već prije sam kuhao na PGu vaniliju, cimet i kavu i uvijek dobijem bistri aroma sirup, lijepo se dade filtrirati, dekantirati, istaložiti i pretočiti. Za probu sam to išao skuhati u PG+VG i nije dobro. Dobije se mutna tekućina koja se neda filtrirati i neće se izbistriti. Pre jaki drveni aftertaste u grlu kao da sam prašinu udahnuo i ima se šta "hračkat" ko u stara pušačka vremena. 
|
|
 |
|
 |
|
fek0
|
Naslov: Re: Spravljanje arome i tekućine za 24 sata DIY Postano: 13 svi 2014 21:31 |
|
 |
| Moderator |
 |
|
A nis onda...bum nabavil PeGaya 
|
|
 |
|
 |
Sada je: 17 tra 2026 20:02. | Zadnji put si ovdje bio: 17 tra 2026 20:02. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot* i 2 gostiju. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |