| Autor |
Poruka |
|
razdor
|
Naslov: Re: Kuharica za pocetnike Postano: 01 tra 2014 12:48 |
|
|
spavle je napisao: rrzdrr je napisao: kava iz lidla  To  negdje kupuje kavu a ja mažnjavam tegle jer su velike i imaju šitoku grlo tako da se baza da lijepo prozračiti. kad ti kazem, lidl hehe ... ali dobra ideja za baze, a posto imam doma bar desetak ovih istih teglica, vec vidim kako ce dobiti novu upotrebu 
_________________   Glup si ko Karamarko http://goo.gl/A9lj9A
|
|
 |
|
 |
|
bruc
|
Naslov: Re: Kuharica za pocetnike Postano: 01 tra 2014 14:49 |
|
|
|
Kada se dodaje voda u VG, dali se prvo zamijesa VG i voda pa se dobije razrijeden VG ili se moze dodat voda dok se radi mix?
_________________  “Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.” ― Albert Einstein
|
|
 |
|
 |
|
vulja
|
Naslov: Postano: 01 tra 2014 15:29 |
|
|
|
Mislis na cisti vg bez nikotina ili...?
Mozda najsigurnije jedno po jedno mijesat
|
 |
|
spavle
|
Naslov: Re: Kuharica za pocetnike Postano: 01 tra 2014 15:32 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 08 ožu 2013 10:24 Postovi: 4005 Lokacija: ZG, Prexico City
|
bruc je napisao: Kada se dodaje voda u VG, dali se prvo zamijesa VG i voda pa se dobije razrijeden VG ili se moze dodat voda dok se radi mix? Najbolje je odmah dodati da se smjesa vremenom homogenizira.
_________________  MOD: SXK Nebula Zero Mini, Koopor Mini 60W, Cloupor Mini Plus Atty: Taifun Kayfun Cubis HH.357
|
|
 |
|
 |
|
imand
|
Naslov: Re: Kuharica za pocetnike Postano: 01 tra 2014 15:56 |
|
|
|
Možeš mješati prvo nic i Vg
a vodu dodaješ ako mješaš dalje bez PG
aka planiraš mješati sa PG 50/50 onda voda ne treba
I jedna bitna stvar je uzeti u obzir masenu gustoću jer postotak volumni nije isto kao postotak maseni
pola kile VG nije pola litre već je samo 0.4 litre VG specifična masa je 1.26 kg/l PG je specifična masa 1.04 kg/l voda je 1.00 kg/l nic je 1.01 kg/l
Kada se mješa pg/vg 50/50 maseno to je isto što i 55/45 volumno
ali to više nije početnička matematika/kemija ...
u čistoj VG NIC bazi maseni postotak od 1.4% je u volumnom omjeru 17 mg/ml
|
|
 |
|
 |
|
bruc
|
Naslov: Re: Kuharica za pocetnike Postano: 01 tra 2014 19:39 |
|
|
|
Meni idealan omjer je 70/30 PG/VG. Znaci u tom slucaju nemoram stavljat vodu?
_________________  “Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.” ― Albert Einstein
|
|
 |
|
 |
|
spavle
|
Naslov: Re: Kuharica za pocetnike Postano: 01 tra 2014 19:43 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 08 ožu 2013 10:24 Postovi: 4005 Lokacija: ZG, Prexico City
|
bruc je napisao: Meni idealan omjer je 70/30 PG/VG. Znaci u tom slucaju nemoram stavljat vodu? VG je "gust" i uobičajeno je da se u njega dodaje voda ili PG da ga se malo razrijedi ( nije obavezno neki pare i čisti VG sa nikotinom i aromom ) , neki ne podnose PG pa se umjesto PG-a doda voda, tako da ako već imaš PG-a voda nije neophodna. S druge strane FA traditional baza ima i VG-a i PG-a i vode, znači sve može prema vlastitom ukusu.
_________________  MOD: SXK Nebula Zero Mini, Koopor Mini 60W, Cloupor Mini Plus Atty: Taifun Kayfun Cubis HH.357
|
|
 |
|
 |
|
vulja
|
Naslov: Postano: 01 tra 2014 19:45 |
|
|
|
Ides sa cistim nikotinom il mislis rezat bazom sa pg?
|
 |
|
bruc
|
Naslov: Re: Postano: 01 tra 2014 19:47 |
|
|
vulja je napisao: Ides sa cistim nikotinom il mislis rezat bazom sa pg? Rezat sa bazom PG
|
|
 |
|
 |
|
bruc
|
Naslov: Re: Kuharica za pocetnike Postano: 01 tra 2014 19:50 |
|
|
spavle je napisao: bruc je napisao: Meni idealan omjer je 70/30 PG/VG. Znaci u tom slucaju nemoram stavljat vodu? VG je "gust" i uobičajeno je da se u njega dodaje voda ili PG da ga se malo razrijedi ( nije obavezno neki pare i čisti VG sa nikotinom i aromom ) , neki ne podnose PG pa se umjesto PG-a doda voda, tako da ako već imaš PG-a voda nije neophodna. S druge strane FA traditional baza ima i VG-a i PG-a i vode, znači sve može prema vlastitom ukusu. Hvala na savjetu. Citam dosta o tome, pa sam vidio da neki ljudi ne stavljaju vodu, neki pomjesaju VG sa vodom pa onda rade mix, a neki dodaju vodu dok rade mix. Sve me to malo zbunilo pa reko da pitam. Najbolje ce biti probat sam pa vidjet. Uzet 3 bocice od 10ml i u svaku slozit jedan mix sa istom aromom!
|
|
 |
|
 |