|
.
Sada je: 22 tra 2026 11:34. | Zadnji put si ovdje bio: 22 tra 2026 11:34. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
| Autor |
Poruka |
|
Valter
|
Naslov: Re: Mješalica za tekućine - GrunfMix Postano: 11 pro 2013 15:43 |
|
Pridružen: 01 vel 2013 12:48 Postovi: 1316 Lokacija: Velika Gorica
|
Lis je napisao: HM.... i koja tekucina vise steti plucima. Lijeva ili desna?
Nadam se da ćeš nam ti objasniti.
|
 |
|
Lis
|
Naslov: Re: Mješalica za tekućine - GrunfMix Postano: 11 pro 2013 19:25 |
|
|
Nebudem, jer nemam pojma. Ovakva drasticna promjena boje, a mi to bez razmisljanja svakodnevno trpamo u sebe. 
|
|
 |
|
 |
|
bluedevil
|
Naslov: Re: Mješalica za tekućine - GrunfMix Postano: 12 pro 2013 09:24 |
|
Pridružen: 18 lis 2013 11:36 Postovi: 198 Lokacija: Zagreb, Trešnjevka
|
|
Nikotin tu najviše ima prste. Imao sam jednom prilikom nekoliko bočica iste tekućine od istog proizvođača, različite samo po količini nikotina. Ona bez nikotina je od početka bila i ostala skroz prozirna, bez obzira o kojem je okusu bila riječ (imao sam grožđe, vaniliju i čokoladu). Ona sa 6mg je bila malo tamnija, a ona sa 12 još tamnija. S vremenom su ove dvije sa nikotinom još malo potamnile, dok su ove bez ostale skroz prozirne, kao voda. Evo ima sad tome jedno 2-3 mjeseca, a stanje je i dalje isto (boja). Mislim da se radi o dozrijevanju, da se nikotin tako miješa i mijenja boju, a moguće je i da neke (ne sve) arome isto tako oksidiraju ili štoveć kako vrijeme prolazi. Ne vidim tu neku opasnost, stvarno, jer znaš što je unutra, znaš da su arome jestive i prvenstveno namijenjene prehrambenoj industriji, znaš da VG kupiš u maltene svakoj apoteci i da je jestiv i upotrebljava se za glazure kolača u svakoj pekari/slastičarnici, znaš i da je PG čist i da se koristi i u muzičkoj industriji i odobren je - kao sredstvo za smoke machine, što na smnimanju videospotova, što na snimanju filmova. Američka udruga za kurac & palac je to odobrila kao neškodljivo za glumce (a znamo da su to velike face kojima se udovoljava na sve načine, dakle ako je to odobreno kao neštetno, onda i je neštetno). I ostaje nikotin, kao jedini otrov, a koji je - moja pretpostavka - jedini krivac za tu promjenu boje.
_________________ Elektrana: SvoeMesto Semovar, iTaste SVD Turbine: Kayfun 3.1 ES, EVOD, DBOX Puritank, iClear16, iClear30
|
|
 |
|
 |
|
Lis
|
Naslov: Re: Mješalica za tekućine - GrunfMix Postano: 12 pro 2013 19:21 |
|
|
|
Ja sam jednom doma radio extrakt visnje. Dobio sam odlican miris, boju prave visnje a i okus je bio visnja. Dodavanjem "arome" u tekucinu, boja se promjenila u nekakvu tamno ljubicastu, a okus i miris vise nije imao nikakve veze sa visnjom. Ostao je samo nekakav gorko kiseli okus koji nije bio za koristenje. Nikotin definitivno mjenja kemijski sastav tekucine, a jel to stetno za nas ili nije, to niko od nas na forumu nezna. O glicerinu se zna (skoro) sve. Ali nigdje nisam nasao nekakvo testiranje aroma, ili aroma u kombinaciji sa nikotinom. A da ne govorim o miksanju razlicitih vrsta aroma. Neke arome jesu za upotrebu, ali su za stavljanje u hranu, a nigdje ne pise da se s tim aromama mogu pluca svakodnevno natapat bez posljedica .
|
|
 |
|
 |
|
spavle
|
Naslov: Re: Mješalica za tekućine - GrunfMix Postano: 17 vel 2014 13:11 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 08 ožu 2013 10:24 Postovi: 4005 Lokacija: ZG, Prexico City
|
Opet malo kopam po internetu u vezi ove metode aerizacije baze u svrhu boljeg miješanja sastojaka baze i micanja otapala. Osnovno piitanje mi je bilo dali velika količina zraka ( kisika ) koja prolazi kroz tekućinuna na neki način utiče na nikotin, tj. dali da nekako uništava ili uzrokuje njegovo raspadanje. Sve što sam do sada pronašao je da samo kombinacija UV zraka i kisika izazivaju raspadanje nikotina. ??? Volio bi da ako ima koji kemičar u blizini to potvrdi ili opovrgne, još sam našao info da nikotin na 98 stupnjeva isparava a na 230 stupnjeva se raspada ... Gdje je smo kada je najviše trebamo  Smo vrati se doma skuvati ćemo ti paštašutu 
_________________  MOD: SXK Nebula Zero Mini, Koopor Mini 60W, Cloupor Mini Plus Atty: Taifun Kayfun Cubis HH.357
|
|
 |
|
 |
|
Max_ZG
|
Naslov: Re: Mješalica za tekućine - GrunfMix Postano: 17 vel 2014 13:13 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 23 svi 2013 20:01 Postovi: 4308 Lokacija: Zagreb, Šalata
|
|
ja ti mislim da bi prozračivanje bilo najbolje kad bi pod tlakom kroz sitne sapnice raspršivao stvar onako ko neki tuš
_________________ There's a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot. ><((((º>-------------------------------------------   Modovi, akrilni stalci i 3D printanje
|
|
 |
|
 |
|
Dalmat
|
Naslov: Re: Mješalica za tekućine - GrunfMix Postano: 17 vel 2014 18:45 |
|
Pridružen: 16 kol 2013 22:43 Postovi: 1083 Lokacija: Zagreb, Maksimir
|
Na nekom sam forumu naletio na tipa koji je slao na kemijsku analizu tekućine porije i nakon zagrijavanja u svrhu bržeg sazrijevanja tekućine, pa je nikotin bio poslije niži za 15tak%, koliko je oksidacija tu imala prste, ne znam, vjerojatno ne previše. E naravno su se poslije uglavnom raspravljali da li je dobro mjerio nikotin prije slanja na analizu, što on tvrdi da je i da ima ultra xy opremu, ali znaš kako to na raju ide po forumima...  Možda zagrijavanje i oksidaciju ubrzava, pa na kraju imaš i nešto manje nikotina u smjesi  a možda i samo uništava nikotin...
_________________ DalmatDaily drive: Russian 91%, Kayfun Lite Plus V2 klonjara, FT Nemesis x 2,Ostalo: IGO-L x 2, ZMAX v3, Vamo V5, Chi You + AIOS hibrid, ASTRO + AIOS hibrid, Russian 91% klonjara, Taifun GT + ASTRO, Evolve Kick 
|
|
 |
|
 |
|
kranjo
|
Naslov: Mješalica za tekućine - GrunfMix Postano: 17 vel 2014 18:50 |
|
|
|
A zasto ne bi prvo slozili bazu (bez nikotina) i aromu, pa nekom od metoda ubrzali proces mijesanja i na kraju dodali nikotin?
|
|
 |
|
 |
|
Max_ZG
|
Naslov: Re: Mješalica za tekućine - GrunfMix Postano: 17 vel 2014 18:59 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 23 svi 2013 20:01 Postovi: 4308 Lokacija: Zagreb, Šalata
|
|
Pa cijela priča se radi o tome da nikotin smrdi i da ga treba proluftati iz baze.
_________________ There's a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot. ><((((º>-------------------------------------------   Modovi, akrilni stalci i 3D printanje
|
|
 |
|
 |
|
spavle
|
Naslov: Re: Mješalica za tekućine - GrunfMix Postano: 17 vel 2014 19:02 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 08 ožu 2013 10:24 Postovi: 4005 Lokacija: ZG, Prexico City
|
|
Baš zbog svega toga izbjegavam zagrijavanje jer pri povišenju temparature nikotin hlapi 100% na 98 stupnjeva celzijusa ali i na nižim temparaturama se gubi i zato ga pokušavam miješati, homogenizirati na što je moguće nižim teemparaturama, da ne davim o termodinamici - parcijalni tlak u atmosferi - toplinski dijagrami i slično, mene samo zanima dali samo u dodiru sa kisikom nikotin oksidira i razgrađuje se ili je potrebna i interakcija UV zraka, jer sam pronašao jedan stručni rad na netu da same UV zrake bez kisika ne uspiju razgraditi nikotin.
_________________  MOD: SXK Nebula Zero Mini, Koopor Mini 60W, Cloupor Mini Plus Atty: Taifun Kayfun Cubis HH.357
|
|
 |
|
 |
Sada je: 22 tra 2026 11:34. | Zadnji put si ovdje bio: 22 tra 2026 11:34. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |