Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 25 sij 2025 14:21. Sada je: 25 sij 2025 14:21.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 19 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: PG-VG dilema
PostPostano: 19 kol 2011 13:14 

Ovako,
imam za rešiti jednu dilemu, pa bih molio za pomoć. Da li je neko koristio tečnosti sa VG-om na eGo-T atiju i kakve je rezultate dobio?

Naime, već par meseci koristim FA tečnosti(ili barem na njima tako piše :D ), čist PG. Sve radi kako treba. Onda poručim od Inawere nešto gotovih tečnosti za probu, oni mi kažu da je baza za te tečnosti 80%PG - 20%VG. Posle 15 minuta parenja nema dima, ati se usija. Probao sam sa 3 različita atija, i tipa A i tipa B, isti slučaj. Nisam ni smeo da probam sa LR, jer sam ove atije otvarao i vidim da je fitilj gotovo skroz suv, kao da tečnost ne ide kroz njega. Na taj ati koji neće da vuče ovu Inawera tečnost stavim tank sa FA tečnošću, i odmah krene da pari kao blesav.

Mislio sam da VG pravi problem, ali jutros mi stignu gotove tečnosti iz FA, tradicional baza(50%PG, 40%VG, 10% voda) i gle čuda - ati radi kao blesav, nema zagrevanja niti loših dimova. U čemu je fazon, ima li neku ideju?
Da li je moguće da onih 10% vode pravi toliku razliku?

slika

Povratak na vrh

Naslov: Re: PG-VG dilema
PostPostano: 19 kol 2011 13:35 
Administrator

Voda sasvim sigurno moze raditi problem. Makar meni se cini da je tekucina previse gusta kad ne dolazi do fitilja. Probaj staviti koju kap alkohola.

Povratak na vrh

PostPostano: 19 kol 2011 13:39 

Inawerina tečnost sa 20% VG-a je i okom vidljivo gušća od FA(sa 40% VG-a). Onda znači da voda pravi tu značajnu razliku u retkosti.

Mislio si da ubacim onaj apotekarski alkohol?

slika

Povratak na vrh

PostPostano: 19 kol 2011 14:05 

Shaka, probaj eksprimentirati malo na manjoj količini. Znam da te to sad nervira, ali alkohola ionako ne treba previše i teško da će 2 kapi na 10ml pomoći. Probaj dodati čistog PG-a umjesto vode... jedno 10% za početak, pa diži (samo budi oprezan da ne izgubiš paru potpuno). Samo se nadam da nije u pitanju nekvalitetni VG... možeš pokušati ako nemaš čistog PG-a i s destiliranom vodom. Kinta je u pravu, tekućina je pregusta i zato ti se to događa... Ja od Inawere imam VPG Dirty neutral bazu - 50/50 i nemam takvih problema, pare imam više nego kod FA gotovih liquida.

Povratak na vrh

PostPostano: 19 kol 2011 14:09 
Administrator

Shaka Zuluf je napisao:
Inawerina tečnost sa 20% VG-a je i okom vidljivo gušća od FA(sa 40% VG-a). Onda znači da voda pravi tu značajnu razliku u retkosti.

Mislio si da ubacim onaj apotekarski alkohol?

Bilo bi najbolje da imas cisti cca. 90-99% alkohol. Makar i ovaj 70% moze pomoci jer ide najvise 5 kapi na 10ml.

Povratak na vrh

PostPostano: 19 kol 2011 14:15 

Corto, a koju e-cigaretu ti koristiš?
Razblažio sam ove Inawerine sa PG-om i sada je protok tečnosti dobar, pari ok, ali sam izgubio na aromi. To je ok, poručio sam i arome od njih pa ću za neki dan i to moći da pojačam.

Samo mi nije jasno u čemu je fazon, kako mogu biti toliko gušće a imaju manje VG-a. Npr na 801 atiju Inawerine daju baš mnogo pare, ali je i tu problem sa gustinom: kada kapljem u ketridž, moram kap-dve pa sačekati malo dok se ne spusti kroz sunđer. Ove FA skliznu po 15-20 kapi odjednom, bez problema.

slika

Povratak na vrh

PostPostano: 19 kol 2011 14:35 

Po meni se vidi velika razlika u kvaliteti tekućine. Ja sam uzeo PVG bazu i nemam problema s gustoćom, na eGo-T atty-u savršeno funkcionira. Došlo mi je čak da ubacim glicerina da još pojačam paru, a pošto je PVG 50/50 (inawera) ne mogu otkriti u čemu bi bio problem kod tebe, ili su fulali sa receptom ili :hmm:

Neznam kako otvaraš refile (tankove) ali ja obavezno potpuno uklonim onu pregradicu koja se probije kad staviš tank na atty, klještima ili škarama ali ju obavezno uklonim u potpunosti, možda je u tome stvar da teže prolazi liquid.

U svakom slučaju iz Inawere s tekućinama nemam nikakvih problema za sad. Čak ću 26ticu morat razrijedit ijako sam pario na 26mg FA tekućine, ali ovo je dosta jače.

Pokušaj sve pa javi :plus:

Pluća su sada ko' u male bebe...

Povratak na vrh

PostPostano: 19 kol 2011 15:06 

Shaka Zuluf je napisao:
Corto, a koju e-cigaretu ti koristiš?

Ma ja sam na dobrom starom XL atty-ju za 510-ku ili na 901... eGo-t je otišao kod kolege...

Shaka Zuluf je napisao:
Razblažio sam ove Inawerine sa PG-om i sada je protok tečnosti dobar, pari ok, ali sam izgubio na aromi. To je ok, poručio sam i arome od njih pa ću za neki dan i to moći da pojačam.

Ja bi ostavio gotove tekućine takve kakve jesu, jer ako ih budeš dodavao, onda moraš čekati da sazore i nije više to to... teško je odrediti mjeru za dodati u već gotovu tekućinu, vjeruj mi, imam iskustva... Ako se atty više ne grije pretjerano, onda je to to...

Shaka Zuluf je napisao:
Samo mi nije jasno u čemu je fazon, kako mogu biti toliko gušće a imaju manje VG-a. Npr na 801 atiju Inawerine daju baš mnogo pare, ali je i tu problem sa gustinom: kada kapljem u ketridž, moram kap-dve pa sačekati malo dok se ne spusti kroz sunđer. Ove FA skliznu po 15-20 kapi odjednom, bez problema.

Ili su u Inaweri smrdali mjeru, pa ti poslali 80% VG-a ili talijani lažu još jače nego što sam mislio, ali njihova sigurno nema 40% VG-a! Probao Tradicional i ne paše mi, samo Velvet koristim... mada mislim da i tu ruknu 40% vode...
Tko zna, ah nitko ništa ne zna... krhko je znanje :alikako:

Povratak na vrh

PostPostano: 19 kol 2011 17:27 
Moderator

Ne znam za eGo atty, ali svi ostali, 510,901,RN4075 mi se slično ponašaju sa Zarom.Nikad nisam uzimao nigdje gotovu bazu.Daklle ovako sam bar siguran što sam smiješao.U stvari i dao sam dosta moje tekučine eGo-istima, tu je slično.
Dakle mali savjet: uzimati posebno PG,VG alkohol.Nikakva voda, nije dobra ni u cipelama pa zašto bi valjala u tekučinama.Naravno receptura po želji, ali meni se pokazalo 80-20 (pg-vg) i cca 5 kapi 98%alkohola na 10 ml.kao najbolje rješenje.
Da PG ne daje dovoljno pare sam, tu ste u zabludi.Neko vrijeme sam pario čisti PG i nema velike razlike.VG stavljam samo zato da zgusnem tekučinu, da ne curi iz atty-ja. :sinisa:

Povratak na vrh

PostPostano: 19 kol 2011 18:14 

CHROMEX je napisao:
Ne znam za eGo atty, ali svi ostali, 510,901,RN4075 mi se slično ponašaju sa Zarom.Nikad nisam uzimao nigdje gotovu bazu.Daklle ovako sam bar siguran što sam smiješao.U stvari i dao sam dosta moje tekučine eGo-istima, tu je slično.
Dakle mali savjet: uzimati posebno PG,VG alkohol.Nikakva voda, nije dobra ni u cipelama pa zašto bi valjala u tekučinama.Naravno receptura po želji, ali meni se pokazalo 80-20 (pg-vg) i cca 5 kapi 98%alkohola na 10 ml.kao najbolje rješenje.
Da PG ne daje dovoljno pare sam, tu ste u zabludi.Neko vrijeme sam pario čisti PG i nema velike razlike.VG stavljam samo zato da zgusnem tekučinu, da ne curi iz atty-ja. :sinisa:

Gledam da se rješi caka za tekući nikotin. Pa će vjerovatno uskoro i u Rvata oživit proizvodnja tekućine. Chromex, tebe zovemo za pisanje recepta u kućni labos :mrgreen:

Pluća su sada ko' u male bebe...

Povratak na vrh

[ 19 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: